Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Όχι στο ξεπούλημα: Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη

Όχι στο ξεπούλημα

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη σε συνέντευξή της στα Νέα είπε το αυτονόητο:

Οι εξεγέρσεις των αραβικών λαών αλλάζουν τον χάρτη


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, από την Τυνησία μέχρι την αραβική χερσόνησο και τις μοναρχίες του Κόλπου, έχουν ήδη αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της γειτονιάς μας. Βεβαιότητες που όριζαν τη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική δεν ισχύουν πια, χωρίς ωστόσο να έχουν δώσει τη θέση τους σε άλλες.

Αφγανισταν: Bαρβαρότης made in USA (..και παντού στον κοσμο)

Οι σκηνές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες   που ακολουθούν είναι αποτρόπαιες και φρικιαστικές.

Άνθρωποι-τέρατα που φορούν αμερικανικές στολές και υπηρετούν στο Αφγανιστάν, σκοτώνουν χωρίς λόγο άμαχους Αφγανούς, τεμαχίζουν τα πτώματά τους και επιδίδονται σε μακάβριες διασκεδάσεις, που δεν έχουν πια τίποτε το ανθρώπινο.

Κινδυνεύει λόγω γραφειοκρατίας η υγεία της μικρής Αφγανής

Ένας χρόνος πέρασε από τον άδικο χαμό του 15χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του κτηρίου της Ε.Ε.Δ.Ε. στα κάτω Πατήσια.

Νέο ατύχημα με θύμα αρκούδα

Νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα σημειώθηκε στις 22.05, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2011, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Το ατύχημα έγινε στο 21ο χιλ. Καστοριάς-Νεάπολης, στο ρεύμα προς Νεάπολη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της αυτοψίας, το άτυχο ζώο κατέβαινε από το όρος Άσκιο με κατεύθυνση προς το όρος Βόιο και διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο για περίπου 40-50 μέτρα.

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ενώ η βρετανική κυβέρνηση συμμετέχοντας στην Συμμαχία των Προθύμων και στο ΝΑΤΟ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, στα μετόπισθεν σημειώνεται κοινωνικός σεισμός.
Δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις κάνουν λόγο για τις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργάνωσαν εργατικά σωματεία στη Βρετανία εδώ και 20