Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συλλήψεις αντικαθεστωτικών στο Μπαχρέιν

Αρχές του Μπαχρέιν άφησαν ελεύθερο έναν γνωστό μπλόγκερ, τον Μαχμούντ αλ Γιούσεφ, που κρατήθηκε μόνο μία ημέρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έτυχε κακομεταχείρισης, ανέφερε ωστόσο ότι κρατούν δεκάδες άλλους πολίτες, συμπεριλαμβανόμενου και του Άμπντουλ Χάλεγκ αλ Οράιμπι, γιατρού στο νοσοκομείο Σαλμανίγια, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση.

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε δυτικά της Καρπάθου

Αθήνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:29 το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 55χλμ δυτικά της Καρπάθου (480 χλμ. νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας) και εστιακό βάθος 60 χλμ.

1 Απρίλη 2006: πέθανε η Μαρίκα Μπότση - Τσαπαλίρα, πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας και πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ελλάδα

Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα

Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γεννήθηκε το 1904 και πέθανε πλήρης ημερών την 1η Απριλίου 2006, ήταν η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ελλάδα και πρώην δήμαρχος της Αμαλιάδας,

Ήταν αδελφή των Αργύρη Μπότση και Νικολάου Μπότση, εκδοτών των εφημερίδων «Ακρόπολις» και «Απογευματινή».

Πρωταπριλιά

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση.

Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δημόσια πρόταση για την ανάπτυξη ενός πολιτικού διαλόγου που θα έχει μάλιστα και συγκεκριμένη ατζέντα κατέθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς την Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας απόψε στο πρώτο συνέδριο του κόμματος, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των άλλων κομμάτων της αριστεράς...