Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δήμος Ιλίου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαΐου 2011

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου παρουσιάζουν τοΠρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαΐου 2011

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος: H ιδιωτικοποίηση θα φέρει αύξηση στο ρεύμα “Όσοι υπογράψουν για την ΔΕΗ, θα τους ελέγξει εισαγγελέας”

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αναμένεται να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μια εβδομάδα πριν την κατάθεση στη Βουλή που θα προβλέπει την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%, όπως αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ.


Κατάσχεση σύνταξης για να παταχθεί η διαφθορά.

Κατάσχεση σύνταξης για να παταχθεί η διαφθορά.Και ενώ οι μίζες έρχονται και παρέρχονται, φεύγουν και παραγράφονται, ευτυχώς το κράτος έπιασε τον υπεύθυνο που με τη συμπεριφορά του σκανδαλίζει και τον τιμώρησε.

215εκ. παιδιά-εργάτες παγκοσμίως!

Σε 215 εκατομμύρια ανέρχονται τα παιδιά-εργάτες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας του ΟΗΕ, η οποία διαπιστώνει χαλάρωση των προσπαθειών για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Αν και στην τετραετία 2004-2008 ο αριθμός των εργαζόμενων παιδιών έπεσε από 222 σε 215 εκατομμύρια (τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι από το 2008), ο ρυθμός μείωσης δεν είναι επαρκής για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ και συγκεκριμένα για την εξάλειψη των σκληρότερων μορφών παιδικής εργασίας μέχρι το 2016.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών28 Απρίλη:

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.


Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ:

* 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.