Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Την Τρίτη ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού

Έως 24 Μαΐου
Την Τρίτη ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού
Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους
Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους

Τραγωδία με μετανάστες κοντά στις λιβυκές ακτές

Τραγωδία με μετανάστες κοντά στις λιβυκές ακτές

Δεκάδες μεταναστών, μάλλον Αφρικανών, πνίγηκαν το Σάββατο, σε μικρή απόσταση από τις λιβυκές ακτές, μετά την ανατροπή του υπερρφορτωμένου πλοίου τους, με προορισμό του την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Είκοσι έξι νεκροί σε συγκρούσεις στη Συρία

Τουλάχιστον 21 διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στις πόλεις Χομς και Χάμα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφεραν ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια ώρα που η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδιδε ότι πέντε αστυνομικοί και στρατιώτες δολοφονήθηκαν από "εγκληματίες".

Εγγυήσεις ενδέχεται να ζητηθούν για επέκταση του πακέτου των 110 δισ. ευρώ

Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να ζητήσει δανειακές εγγυήσεις (collateral) για πιθανή επέκταση του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες πολιτικές αντιστάσεις σε νέα χορήγηση βοήθειας και να αποφευχθεί η πιθανότητα της αναδιάρθρωσης.

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Αίγυπτο μετά τις συγκρούσεις μουσουλμάνων και χριστιανών


Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σάραφ, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και ανέβαλε επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς που προκάλεσαν το θάνατο εννιά ανθρώπων, μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

Σενάριο για απολύσεις στο Δηµόσιο, άνοιγµα όλων των κλειστών επαγγελµάτων

Σύµφωνα µε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το Μεσοπρόθεσµο Σχέδιο µε το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιθυµεί να πείσει τους εταίρους της – και την Κοµισιόν – για συνέχιση της χρηµατοδότησης της Ελλάδας θα κινείται σε πέντε άξονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τα κύρια αντικείµενα διαβούλευσης µε την τρόικα:
1 Σαφές και ολοκληρωµένο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις, στο πλαίσιο της πρόβλεψης για εξασφάλιση 50 δισ. έως το 2015.

Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις χριστιανών-μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

 Τα αποτελέσματα του "εκδημοκρατισμού"...Γ.Ζ.
Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις χριστιανών-μουσουλμάνων στην Αίγυπτο
Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 144 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Κάιρο.

«Αλλαξαν στρατόπεδο» Στηρίζουν τον Καντάφι οι φύλαρχοι στη Λιβύη

«Αλλαξαν στρατόπεδο» Στηρίζουν τον Καντάφι οι φύλαρχοι στη Λιβύη, καταδικάζουν τους αντικαθεστωτικούς και ζητούν να μπει τέλος στη σύρραξη με έναν νόμο για γενική αμνηστία, αν και προ εβδομάδων από την άλλη άκρη της Λιβύης ζητούσαν να «φύγει ο δικτάτορας»

8 Μαΐου 1821 o Oδυσεας Ανδρούτσος αντιμετωπίζει τον Ομέρ Βρυώνη στο χάνι της Γραβιάς

Η Μάχη της Γραβιάς

Μετά την ήττα των Ελλήνων στην Αλαμάνα (23 Απριλίου 1821), άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους Τούρκους πασάδες Ομέρ Βρυώνη και Κιοσέ Μεχμέτ προς την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου είχε αφήσει χωρίς ικανό αρχηγό τους εξεγερμένους ραγιάδες. Ο φόβος κυρίευσε τα ήδη επαναστατημένα κέντρα (Λιβαδιά, Σάλωνα και Αττική), όπου είχε χυθεί αίμα ντόπιων Τούρκων.


ΝΕΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Νέα πολύνεκρη τραγωδία με πλοίο γεμάτο μετανάστες στην Ιταλία το Σάββατο. Δεκάδες μετανάστες, στην προσπάθεια τους για να βρουν μία νέα ζωή, βρήκαν τελικά τραγικό θάνατο μετά από την ανατροπή του υπερφορτωμένου πλοίου τους...
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, πολλές δεκάδες μεταναστών, μάλλον ...