Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Eξαφάνιση ανήλικης



Εξαφανίστηκε η ανήλικη Άννα Βασιλοπούλου. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε καλέστε στα τηλέφωνα 1156, 1056.

Πριν απο λίγη ώρα αιματηρή συμπλοκή οπαδών στο Γουδί

Στην πλατεία Αγ.Θωμά στο Γουδί, επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και της ΑΕΚ κατέληξαν σε...
άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα. Επι τόπου έφθασε ασθενοφόρο και διακομίστηκαν οι τραυματίες στο νοσοκομείο.

Άλλα λέει ο Ραγκούσης, άλλα ο Παπακωνσταντίνου... Κι όμως, θα γίνουν και απολύσεις στο Δημόσιο!

Τα χειρότερα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι ακόμα μπροστά, αφού ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ακόμα και μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις Ραγκούση πως η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιαστική διλήμματα του τύπου «ή απολύετε 200.000 υπαλλήλους ή χρεοκοπείτε»

Σφοδρή επίθεση ΣΕΓΑΣ στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά


Μένεα κατά της διοίκησης της αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά πνέει ο ΣΕΓΑΣ. Η ομοσπονδία στίβου εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί για απραξία και μετατροπή των προπονητικών εγκαταστάσεων σε επιχείρηση, καθώς εν μία νυκτί αποφασίστηκε να πληρώνουν οι αθλητές και οι ομοσπονδίες νοίκι για τη χρησιμοποίησή τους.

Θα στηρίξουν μια Ευρώπη που γερνάει, εκτιμούν ειδικοί - «Λύση και όχι πρόβλημα οι μετανάστες»

Οι αναπτυγμένες χώρες χρειάζονται τους μετανάστες για να συντηρήσουν και να φροντίσουν τον πληθυσμό τους που γερνάει με ταχείς ρυθμούς, υποστηρίζουν ειδικοί σε συνέδριο για τη διαχείριση της γηράσκουσας οικονομίας.

Ασθενής ακρωτηριάζει το παράλυτο χέρι του για το αντικαταστήσει με «βιονικό»

Ο 26χρονος Μάιλο προβάρει το βιονικό άκρο που σε λίγο καιρό θα αλλάξει τη ζωή του (Πηγή: Ιατρικό Πανεπιστήμιο Βιέννης)

Βιέννη, Αυστρία
Ένας 26χρονος ασθενής στην Αυστρία δέχτηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του παράλυτου δεξιού του χεριού ώστε να το αντικαταστήσει με ένα βιονικό άκρο που ελέγχεται με τη σκέψη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ KAI ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ θα εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, αφού δοθεί πρώτα το «πράσινο φως» του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε από το συνέδριο του Economist o Γ. Παπακωνσταντίνου. Τα νέα αυτά μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια μείωσης του...
ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών: «Όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις».
Είπε ακόμα ότι τα επόμενα 4 χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 και προανήγγειλε «πάγωμα» προσλήψεων με ελάχιστες εξαιρέσεις.
«Ενα χρόνο μετά την έναρξη της πορείας μας, αντί να έχουμε ένα ξεκάθαρο πεδίο μπροστά μας τα ερωτήματα έχουν πολλαπλασιαστεί» δήλωσε, για να συνεχίσει: «Κινούμαστε σε ένα ρευστό και πολύπολοκο διεθνές περιβάλλον, πάμε αντίθετα στον άνεμο αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».
Κατά τον υπουργό, το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του συνειδητοποιεί τη δυσκολία του εγχειρήματος, ενώ ανακοίνωσε ότι ορισμένες από τις προτάσεις της ΝΔ θα μπουν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι η οικονομία αρχίζει να ανταποκρίνεται, «είχαμε για πρώτη φορά αύξηση του ΑΕΠ από εννέα τρίμηνα μείωσης» και έκανε λόγο για «εξαιρετικά ενθαρρυντική αύξηση των εξαγωγών» και μια «δειλή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης».

ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε τραγωδία κατέληξε η αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής για δύο λαθρομετανάστες, που πνίγηκαν στην Πρέβεζα, έναν ενήλικο άνδρα από το Ιράν και ένα οκτάχρονο αγόρι από το Αφγανιστάν, του οποίου το δίδυμο αδελφάκι αναζητείται. Λίγο μετά τη 1.30 τη νύχτα, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Πρέβεζας...

"ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ"...

Κατηγορηματικός ότι οι απολύσεις θα έρθουν λίαν συντόμως και απλώς η κυβέρνηση ψάχνει το πρόσχημα για το πως θα το πει, ο Γιάννης Πρετεντέρης που κράτησε σοβαρές επιφυλάξεις για την στάση που θα κρατήσουν οι πράσινοι συνδικαλιστές. "Οι απολύσεις έχουν αποφασιστεί...
ψάχνουν απλώς τον τρόπο", είπε ο Πρετεντέρης. Πολύ λογικό ακούγεται...

Συρία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση του στρατού στην πόλη Τελ Καλάχ

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ- Άσαντ σκότωσαν τουλάχιστον 27 πολίτες κατά τη διάρκεια της τριήμερης επιχείρησης καταστολής των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στην πόλη Τελ Καλάχ, σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ραζάν Ζαϊτούνα, την Τρίτη. Σε μεταρρυθμίσεις καλούν πάλι τη Συρία η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ

τίβεν Χόκινγκ: «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή»

Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μίλησε για το θάνατο και την ανυπαρξία της μεταθανάτιου ζωής σε συνέντευξή του στη Guardian, την Πέμπτη 12 Μαϊου. Ο 69χρονος Βρετανός βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα απο την ηλικία των 21 χρόνων, καθώς πάσχει απο μία ασθένεια του νευρομυικού συστήματος.

Αυνανισμός στο γραφείο με δικαστική απόφαση - Λόγω ψυχαναγκαστικού οργασμού

Με απόφαση δικαστηρίου μια βραζιλιάνα μπορεί να αυνανίζεται για 15 λεπτά κάθε 2 ώρες κατά τη διάρκεια της εργασίας της.

Φορέας του AIDS η 32χρονη καμαριέρα; - Σάλο προκαλεί δημοσίευμα της New Υork Post

Σάλο προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της New York Post, σύμφωνα με το οποίο η 32χρονη καμαριέρα που κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση από το Ντομινίκ Στρος Καν, έμενε σε διαμέρισμα του Μπρονξ, το οποίο νοικιάζεται αποκλειστικά σε φορείς του ιού του HIV ή της νόσου του AIDS.

Η γυναίκα καιγόταν… και οι Ελληνάρες την κλέβανε

Τι είδε αυτόπτης μάρτυρας στα Εξάρχεια

Ο Δήμος Μούτσης βρισκόταν στα Εξάρχεια την ώρα που άγνωστοι έριξαν μολότωφ σε λαϊκή αγορά, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων να «χαροπαλεύει» και περιγράφει τι είδε στην aixmi.gr.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

Βυθισμένο ταχύπλοο μήκους οκτώ μέτρων εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην παραλία Κανάλι της Πρέβεζας. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνδρας 48 ετών, ένα παιδί και αγνοείται άλλο ένα.
Συνολικά 22 άτομα - κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής - έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Συνελήφθη ο διακινητής και αναζητείται ένας συνεργός του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε αποπλεύσει από τη Λευκάδα με προορισμό τα παράλια της Ιταλίας.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

Και όμως! Δεν είχε ακουστά τον επικεφαλής του ΔΝΤ η καμαριέρα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της την Τρίτη, εκείνη δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του παρ' ολίγον βιαστή της μέχρι την επομένη της επίθεσης. Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και. μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Τζέφρι Σαπίρο, σκιαγραφώντας το προφίλ της.

ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

Ρεπορτάζ : Φωτεινή Καλλίρη
(από την Καθημερινή)
Το νέο κύμα μετατάξεων υπαλλήλων από ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν θα περάσει από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια του αποδοτικού δημοσίου υπαλλήλου θα απολύονται. Ο υπηρεσιακός φάκελος των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου (αποδοτικότητα, οι πειθαρχικές ποινές που τυχόν έχουν επιβληθεί κ.ά.) θα διερευνάται ενδελεχώς από το ΑΣΕΠ πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τη μετάταξή τους στον στενό δημόσιο τομέα. Ακόμη όμως και όταν περάσουν τις συμπληγάδες της αξιολόγησης, οι μετατασσόμενοι θα βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο για μία τριετία πριν καταλάβουν τη θέση.

ΜΕΡΚΕΛ: "ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"

Η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας ουσιαστικά στο στόχαστρο τις συντάξεις, τις διακοπές και τις αργίες των ελλήνων εργαζομένων.
Σε εκδήλωση του...

Επικαιρότητα 18-5-11


Επικαιρότητα
Ελλάδα
Με τα μαθήματα της ιστορίας, της βιολογίας και των αρχών οργάνωσης (όλα κατεύθυνσης) συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις. Το sansimera.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδώσει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».