Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ 'ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK


Δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκεντρώνει το απόγευμα της Τρίτης η ομάδα των «Αγανακτισμένων» που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση. Αν όλα τα μέλη δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται, το Σύνταγμα, o Λευκός Πύργος και η Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα...
γίνουν σαν την Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου συγκεντρώνονται οι Ισπανοί.

Βίαια επεισόδια στην Τυνησία Ο στρατός πυροβολούσε στον αέρα εναντίον των συγκεντρωμένων


Βίαια επεισόδια στην ΤυνησίαΑυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην πόλη Μπεν Γκερντάν στη νότια Τυνησία μεταξύ κατοίκων και προσφύγων από τη Λιβύη που διαμένουν σε έναν κοντινό καταυλισμό.

Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι τόκοι των ελληνικών δανείων - Για τα ποσά που έχουμε πάρει έως σήμερα από την τρόικα


Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι τόκοι των ελληνικών δανείωνΣτο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου τριάντα δύο εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα μέχρι σήμερα αναληφθέντα ποσά που προέρχονται από τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας (Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή, Κ. Βελόπουλου.

Δημοψήφισμα ζητά ο ΣΕΒ - Δασκαλόπουλος: «Οι θυσίες δεν φαίνεται να έχουν πιάσει τόπο»


Δημοψήφισμα  ζητά ο ΣΕΒ
Δημοψήφισμα με το ερώτημα αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο, που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη» - Ανοικτός σε ρεαλιστικές προτάσεις δηλώνει ο πρωθυπουργός, καλώντας σε συνευθύνη


Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΥπάρχει πραγματική διάθεση για συναίνεση και αυτή δεν γίνεται μόνο για εθνικούς λόγους, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"


Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook. «Η λέξη 'Αγανακτισμένοι' δεν...

ΑΔΕΔΥ:ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ



Μαζική και δυναμική απάντηση καλεί η ΑΔΕΔΥ να δώσουν οι πολίτες ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα. Η Συνδικαλιστική ένωση προχώρησε στην κήρυξη νέας γενικής απεργίας για τις 4 Ιουνίου και το προγραμματισμό συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στη πλατεία Κλαυθμώνος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει...

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011


Ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας σημειώθηκε το Α΄τρίμηνο του 2011. Ειδικότερα στις 31 Μαρτίου 2011, ανήλθε σε 354,54 δισ. ευρώ και εκτοξεύτηκε στο 155,2% του ΑΕΠ.
Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 14,25 δισ. ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο...

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» : Γίναμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών


«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

«Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών» - Η κυβέρνηση έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για έξοδο από την κρίση, λέει το ΕΒΕΑ


«Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών»«Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα "κατοχικής" λιτότητας που ανακοίνωσε χθες, εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Στο εξωτερικό, οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι… Οι καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες ξεπερνούν το ελληνικό ΑΕΠ


Στο εξωτερικό, οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι…Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εν μέσω κρίσης, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, το οποίο αναφέρει ότι τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία υπολογίζονται στα 280 δισ. ευρώ.

Επιστροφή του υψηλόβαθμου κλιμακίου - Διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 10,6 δισ. ευρώ αρχίζει η τρόικα με τη κυβέρνηση


Αθήνα
Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα Τρίτη -αντί την Τετάρτη, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί- το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα του 2011 και στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

«Νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική» - «Όχι» Σαμαρά στην πρόταση της κυβέρνησης για συναίνεση στο Μεσοπρόθεσμο


Από τη συνάντηση στο Μέγαρο ΜαξίμουΑθήνα
Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στα νέα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...


ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ
Στο γραφείο του στην Λ. Συγγρού βρίσκεται τώρα ο Α. Σαμαράς. Μαζί του μόνο ο Γ. Μιχελάκης. Ακόμα και οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. βρίσκονται έξω από το γραφείο του. Ο Α. Σαμαράς θα βγει από το γραφείο του το μεσημέρι όταν θα κάνει δηλώσεις στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των κτιρίων της Λ. Συγγρού. Οι πληροφορίες...
που έρχονται προς εμάς είναι ότι ο Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ θα συναινέσει και ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η γενική εκτίμηση στη Ν.Δ. ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές...

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"


Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια. Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει ότι ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει. Μιλώντας στον...

Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times

«Δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» η κυβέρνηση
Aθήνα
Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, την Τρίτη, στο οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

FIMOTRO
ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ''ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ''


«Ελλάδα: Πωλείται» μοιάζει να μας λέει το επιχειρηματικό blog Business Insider. Η ελαφρώς άκομψη ανάρτηση στο site, διαθέτει και λίστα με όλα τα «αγαθά» προς πώληση, η οποία μάλιστα βασίζεται σε παλιότερα σχετικά...
δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Τι ακριβώς θα συμβεί, μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει;

Από factorx στις 
‘Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.

Βενιζέλος: «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή» !!!


Συνεχίσθηκαν και στο υπουργικό οι κόντρες ανάμεσα στους υπουργούς που πλέον δεν σταματούν ούτε μπροστά στον πρωθυπουργό.
Η σημαντικότερη και οξύτερη κόντρα υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτυπώνει την απογοήτευση που υπήρχε, καθώς σημειώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ελεύθερη με εγγύηση η Αικ. Πελέκη


Ελεύθερη με εγγύηση η Αικ. ΠελέκηΜε την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε ελεύθερη, μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρ.Καλού, η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Διεκόπη η συνεδρίαση στο Δήμο Πειραιά


Διεκόπη η συνεδρίαση στο Δήμο Πειραιά
Που καταντήσαμε!!!. 
Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά διεκόπη.

Διαδικασίες «εξπρές» - Έναρξη αποκρατικοποιήσεων με ΤΤ, ΟΛΠ και ΟΛΘ - Δημιουργείται ειδικός φορέας


Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΥπουργικούΤην άμεση υιοθέτηση πρόσθετων παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και σχέδιο για άμεσες και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκεσε πολλές ώρες και ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- αρκετά δύσκολο, χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

Μοναδικό ντοκουμέντο! Παρουσιάστηκε στο Αποκαλυπτικό δελτίο. Είναι ο Παπανδρέου που συμμετέχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ εναντίον της πώλησης του ΟΤΕ! Αυτά βέβαια είχαν γίνει την εποχή που ήταν αντιπολίτευση! Τότε οι υποσχέσεις είχαν "λαγούς με πετραχήλια" και έδινε τους ...αγώνες του(!) απέναντι στο ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας! Πως ...
αλλάζουν οι καιροί...

Kακλαμάνης: "Συμφωνώ με τον Σαμαρά!"

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΤάραξε και πάλι τα ... "πράσινα" νερά ο Απόστολος Κακλαμάνης. O πρώην πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στον Flash, ερωτηθείς για το αν η ελληνική Βουλή μπορεί να σηκώσει ανάστημα στην Τρόικα, σημείωσε: " Την άποψή μας, προσωπικά εγώ σου λέω κι έδωσα μάλιστα προχθές μια συνέντευξη στη «Θεσσαλία», μια εφημερίδα της Λάρισας, που λέω ότι συμφωνώ με το Σαμαρά που είπε ότι δε θα μας πούνε εκείνοι πώς θα σχηματίζεται μια κυβέρνηση στην Ελλάδα