Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

  Εκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο το περιεχόμενο του αυριανού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στη σύσκεψη η οποία ξεκίνησε στις 5.30 μ.μ. συμμετέχουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος καθώς και οι Γ. Πεταλωτής και Ν. Αθανασάκης

Συμβούλιο αρχηγών, με φόντο την αγανάκτηση


Στιγμιότυπο από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της 15ης Δεκεμβρίου 2009
Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στη συνεδρίαση θα μετέχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικης ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Απροθυμία του ΔΝΤ να εκταμιεύσει την 5η δόση «βλέπει» ο Γιούνκερ

Τα «απρόθυμα» Κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, μεταξύ άλλων, περιπλέκουν την κατάσταση
Απροθυμία του ΔΝΤ να εκταμιεύσει την 5η δόση «βλέπει» ο Γιούνκερ

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Γιούνκερ το ενδεχόμενο να μην εκταμιεύσει το ΔΝΤ την επόμενη δόση για την Ελλάδα, προσθέτοντας μάλιστα πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε, για να καθησυχάσουν το Ταμείο, να καλύψουν το κενό.

Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει την Ίμπιζα - Εκκενώθηκαν 80 κατοικίες



Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει την Ίμπιζα - Εκκενώθηκαν 80 κατοικίεςΤη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της αντιμετωπίζει η Ίμπιζα, ένας από τους τουριστικότερους προορισμούς της Ισπανίας, όπου ήδη έχουν γίνει στάχτη 10.000 στρέμματα βλάστησης.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των Βαλεαρίδων, στις οποίες ανήκει η Ίμπιζα, περίπου 200 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από 80 κατοικίες που κινδύνευαν.

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών του δημοσίου με χρέη που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ για περισσότερο...


Eλλάδα: Στη δημοσιότητα, τα ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, με χρέη, άνω των 150.000 ευρώΣτη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών του δημοσίου με χρέη που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ για περισσότερο από ένα χρόνο ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για δεύτερη ημέρα το κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος φαίνεται να βρίσκει απάντηση στον λαό των «Αγανακτισμένων»....


Eλλάδα: Υπό βροχή, αλλά πιστοί στο ραντεβού στο Σύνταγμα, οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες Για δεύτερη ημέρα το κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος φαίνεται να βρίσκει απάντηση στον λαό των «Αγανακτισμένων». Ένα πολύχρωμο πλήθος άρχισε να φτάνει μπροστά στη Βουλή από τις έξι το απόγευμα.

Κρίσιμο το αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών Πιέζει για συναίνεση ο Γιώργος


Με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία, που ενδεχομένως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Αλλαγές στην Τεχνολογική Εκπαίδευση ανακοίνωσε η υπ. Παιδείας


Σε ριζικές αλλαγές στον τομέα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση όλων των τύπων Λυκείου, πλην του Γενικού, σε ένα. Δηλαδή, στο νέο Τεχνικό Λύκειο θα ενσωματωθούν και τα σημερινά Επαγγελματικά Λύκεια και οι σημερινές Επαγγελματικές Σχολές.

ΜΕ 15 ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 3% έως 24% η περικοπή συντάξεων μέσω ΛΑΦΚΑ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Τετραπλό ψαλίδισμα στις συντάξεις, περικοπές στο εφάπαξ, αυστηρές προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδομάτων, κλείσιμο των κοινωνικών παροχών και «σκληρή» λίστα υγειονομικών παροχών και φαρμάκων περιλαμβάνει η εξειδίκευση των πρόσθετων μέτρων για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση.

Με αίτημα του πρωθυπουργού Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Από την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΑθήνα
Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κατά πληροφορίες, αυτή την ώρα υπάρχουν διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών.
Newsroom ΔΟΛ

Από το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή ήξερε ότι τα χειρότερα έρχονται αλλά…


Από το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή ήξερε ότι τα χειρότερα έρχονται αλλά…Κι όμως τελικά η πορεία της χώρας ήταν προδιαγεγραμμένη. Ήδη το 2004 ο υφυπουργός οικονομικών Πέτρος Δούκας λίγους μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία προειδοποιεί τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι…χρήματα δεν υπάρχουν, ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει και προτείνει επειγόντως μέτρα μεταξύ των οποίων και ένα ευρύ κατάλογο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Σπέρνουν στην κοινωνία τον πανικό»


Προειδοποιήσεις Κουβέλη για σενάρια εξόδου από το ευρώ
«Οι πληροφορίες για δήθεν απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ σπέρνουν στην κοινωνία τον πανικό», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό κάποιοι «θέλουν να τροφοδοτούν διλήμματα για να περάσουν τα μέτρα».

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ..Αντιπολιτευτική Ελευθεροτυπία!!


Πολύ δυνατό και αντιπολιτευτικό πρωτοσέλιδο της σημερινής Ελευθεροτυπίας. Δυο μεγάλα θέματα στην πρώτη σελίδα. Από τη μια ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω της Δαμανάκη και... από την άλλη η λαοθάλασσα που γέμισε την πλατεία Συντάγματος. Από τα χεράκια της Κύρας Αδάμ...

Ισπανοί: "Αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο"


Ισπανοί: "Αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο"Πολλά έχουν ακουστεί για το ειρωνικό σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» το οποίο καλούσε σε «ησυχία» για να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και το οποίο -τελικά- ξύπνησε τον εγωισμό των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» συμπατριωτών μας που είναι ήδη στους δρόμους δεκάδων ελληνικών πόλεων.

Μιχάλης Ράπτης


Ο Μιχάλης Ν. Ράπτης (1911 - 1996) υπήρξε Έλληνας τροτσκιστής, ηγετική μορφή του τροτσκιστικού κινήματος κατά τα πρώτα χρόνια μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός Ελλάδος είναι γνωστός αποκλειστικά με το ψευδώνυμο Μισέλ Πάμπλο.

Χουάν Κάρλος Α' της Ισπανίας

Χουάν Κάρλος Α' της ΙσπανίαςΟ Χουάν Κάρλος είναι ο σημερινός Βασιλιάς της Ισπανίας (η απόδοση του ονόματός του στα ελληνικά είναι Ιωάννης Κάρολος). Το πλήρες όνομά του είναι Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias (ελληνικά: Ιωάννης Κάρολος Αλφόνσος Βίκτωρας Μαρία του Οίκου των Βουρβόνων και του Οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών). Φέρει μεταξύ άλλων επίσης τον τίτλο «Βασιλιάς της Ιερουσαλήμ» και «Αυτοκράτορας του Βυζαντίου».

Φρανθίσκο Φράνκο

Φρανθίσκο Φράνκο

Ο Φρανθίσκο Φράνκο Μπααμόντε (Francisco Franco Bahamonde; 4 Δεκεμβρίου 1892 - 20 Νοεμβρίου 1975) ήταν Ισπανός δικτάτορας, στρατιωτικός και πολιτικός. Κυβέρνησε την Ισπανία από τον Απριλίο του 1939 έως τον Νοέμβριο του 1975, έχοντας λάβει την εξουσία ύστερα από στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη Δεύτερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της 18ης Ιουλίου 1936 και του συνακόλουθου Εμφυλίου Πολέμου (1936-39).

Ισπανικός Εμφύλιος

Τα ερείπια της Γκέρνικα‎Ο Ισπανικός Εμφύλιος, ο οποίος διήρκησε από τις 17 Ιουλίου 1936 μέχρι τη 1 Απριλίου 1939, ήταν ο πόλεμος μεταξύ των Ισπανών Εθνικιστών υπό την καθοδήγηση του πραξικοπηματία στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο και των Δημοκρατικών Ισπανικών Δυνάμεων που καθοδηγούνταν από τον Πρόεδρο της 2ης Ισπανικής Δημοκρατίας Μανουέλ Αθάνια. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι δυνάμεις του Φράνκο μετά από φριχτές σφαγές κατά αμάχων και ένοπλων τμημάτων της νόμιμης κυβέρνησης.

Ειρηνικές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο - Γέμισαν αγανάκτηση οι πλατείες πόλεων σ' όλη την Ελλάδα

Πανό και στα ισπανικά από τους Έλληνες "Indignados"Ειρηνικές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο
Γέμισαν αγανάκτηση οι πλατείες πόλεων σ' όλη την Ελλάδα
«Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που θα φάτε», φωνάζουν οι Έλληνες «Indignados»

«Αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε» - Ευθύνη μας να βγούμε από την κρίση, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της παρέμβασής του«Είναι ευθύνη της Ελλάδας να βγάλει την οικονομία της από την κρίση» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ. «Αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε» ήταν η χαρακτηριστική του φράση, συμπληρώνοντας ότι τα σενάρια χρεοκοπίας ή επιμήκυνσης απλώς δυσχεραίνουν την προσπάθεια της χώρας.

«Indignados griegos» - Δεκάδες χιλιάδες οι «αγανακτισμένοι» σε πόλεις όλης της χώρας

 Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και τα ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.

Αμφιλοχία - Ξεσηκώνονται κατά της δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών Αμφιλοχία


Ξεσηκώνονται κατά της δημιουργίας Κέντρου ΜεταναστώνΔιαμαρτυρία το Σάββατο στην Αμφιλοχία

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας στην πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη Αμφιλοχίας. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του π. δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα.