Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πρωί- βράδυ καυγάς Παπακωνσταντίνου-Mega

Πρωί- βράδυ καυγάς Παπακωνσταντίνου-MegaΠρωί- βράδυ καυγάς Παπακωνσταντίνου-Mega
Ολοήμερος έγινε ο καβγάς Παπακωνσταντίνου- Mega. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο υπουργός έκανε παρέμβαση στο για να να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Μ.Ιγνατίου ότι οι επιτελείς του ΔΝΤ λένε πως η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει. Ο Στραβελάκης, του απάντησε με δημοσίευμα του Spiegel που έγραφε ακριβώς τα ίδια.

Νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά σχεδιάζει ο πρωθυπουργός - η νέα αυτή συνάντηση θα γίνει εν γνώσει της τρόικας και υπό την έννοια αυτή θα συνιστά μία «τριγωνική» διαπραγμάτευση


Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισηςΜε δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και μετά την αποτυχημένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού ξεκινά ένας αγώνας δρόμου με στόχο τη διόρθωση όλων των λαθών του παρελθόντος και την κάλυψη του χαμένου χρόνου.

Κωνσταντῖνος ΙΑ´ Παλαιολόγος - Ἡ τελευταία ὁμιλία πρὸς τὸν λαόν (ὀλίγον πρὸ τῆς Ἁλώσεως)


Ἀπὸ τὸ Χρονικὸν τοῦ Μεγάλου Λογοθέτου Γεωργίου Σφραντζῆ ἢ Φραντζῆ
Ἐκδοθὲν ἐν Κερκύρᾳ ἔτει 1477

Ἐμεῖς μέν, εὐγενέστατοι Ἄρχοντες καὶ ἐκλαμπρότατοι δήμαρχοι καὶ στρατηγοὶ καὶ γενναιότατοι  στρατιῶται καὶ πᾶς ὁ πιστὸς καὶ τίμιος λαός, καλὸς οἴδατε ὅτι ἔφθασεν ἡ Ὥρα καὶ ὁ ἐχθρὸς τῆς πίστεως ἡμῶν βούλεται ἵνα μετὰ πάσης τέχνης καὶ μηχανῆς ἰσχυροτέρως στενοχωρήσῃ ἡμᾶς καὶ πόλεμον σφοδρὸν μετὰ συμπλοκῆς μεγάλης καὶ συρρήξεως ἐκ τῆς χέρσου καὶ θαλάσσης δώσῃ ἡμῶν μετὰ πάσης δυνάμεως, ἵνα, εἰ δυνατόν, ὡς ὄφις τὸν ἰὸν ἐκχύσῃ καὶ ὡς λέων ἀνήμερος καταπίῃ ἡμᾶς. 


29 Μαίου 1453: «Η Πόλις εάλω», έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους.


Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά.

29 Μαΐου 1924: Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ)

Οπως δηλώνει το όνομά της, η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως είναι δημιούργημα των προσφύγων από την Πόλη, ανθρώπων που έφεραν μαζί τους στην ελλαδική πρωτεύουσα την παιδεία και την κουλτούρα του μεγαλύτερου κέντρου της ιστορίας του νεότερου ελληνισμού.

Σιωπηλή βουή κοινωνικής οργής - Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Χιλιάδες άνθρωποι και χθες στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες του Ηρακλείου, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Τρίπολης και άλλων ελληνικών πόλεων. Εδωσαν τη συνέχεια στις προχθεσινές δεκάδες χιλιάδες και προετοιμάζουν τον κόσμο για τις παρόμοιες εκδηλώσεις της Κυριακής που αυτήν τη φορά θα επεκταθούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.