Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Σχέδιο για συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος επεξεργάζεται η Γερμανία



Στου κασίδη το κεφάλι.....
Την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος με τρόπο ώστε η διευθέτηση να μην θεωρείται πιστωτικό γεγονός, άρα αναδιάρθρωση, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Welt am Sonntag.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στο γκρεμό» δηλώνει, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Όσο για την ψήφιση του...

Το πρόγραμμα της Ελλάδας πάει πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζουν μερικοί, δήλωσε ο Π.Τόμσεν


Ο Πολ Τόμσεν
Το ζητούμενο δεν είναι η Ελλάδα , αλλά οι Ελληνες 

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Για να κλείσει η «τρύπα» των εσόδων - Επιβολή νέων φόρων άμεσα προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα


Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν για άλλη μια φορά οι καταναλωτέςΑθήνα
Μείωση του αφορολόγητου ορίου, μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης, μείωση του ορίου επιβολής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, φυσικό αέριο και αύξηση φορολογίας στα τσιγάρα προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.

Πυρ κατά του μεσοπρόθεσμου - Συλλαλητήριο το Σάββατο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Απεργία στις 15 Ιουνίου


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα πραγματοποιούν από κοινού το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ...


Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δάνεια που "ρυθμίστηκαν" εντούτοις το τελευταίο διάστημα βρίσκονται και πάλι στο κόκκινο. Οι τράπεζες ανησυχούν από την αύξηση των δανείων που, αν και έχουν έχουν μπει σε ρύθμιση, οι δανειολήπτες αδυνατούν...
να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δόσεων.

4η Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών


Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

4 Ιουνίου 1989: Το καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Ποιος θυμάται πια την Τιέν Αν Μεν
Μέσα στη θλίψη μου

ακούω τους δαίμονες να στριγκλίζουν.
Κλαίω, όταν οι λύκοι και τα τσακάλια γελούν.
Με δάκρυα θρηνώ τον ήρωα, όμως σηκώνω ξανά ψηλά το κεφάλι
και τραβάω το ξίφος μου.

(Απόσπασμα από τα «Ποιήματα της Τιεν Αν Μεν» του Ουάνγκ Γιουν Τάο.)

Παίρνουμε τα 12 δισ. στις 8 Ιουλίου, αλλά... “Περισσότερη Τρόικα, κοντά σας, σε λίγο!”

Μας βλέπουν όλους σαν καμαριέρες

Πογκρόμ στο Δημόσιο, επίθεση στις τσέπες μας “δείχνει” η Τρόικα
Μετά τη δόση, το πακέτο...
Ρεν: “Για να πάρετε πακέτο, εφαρμόστε πλήρως το σχέδιο”



Ψαλίδι στο Δημόσιο και σε φοροαπαλλαγές προαναγγέλει η τρόικα - Ακόμα πιο ασφυκτική η επιτήρηση, τον Ιούλιο η 5η δόση

Απολύσεις στο Δημόσιο, κλείσιμο δημοσίων φορέων και περιορισμό των επιδομάτων περιλαμβάνει η στρατηγική την οποία έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της τρόικας.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ ΣΠΑΤΑ...


"Ανοιξαν" χθες οι πύλες του νέου εκπτωτικού κέντρου της Αττικής και το 20ό της Ευρώπης δίνοντας νέες ευκαιρίες στους καταναλωτές. Η Αθήνα από σήμερα και για τους επόμενους μήνες θα ζει σε ρυθμούς εκπτώσεων στα ρούχα, τα παπούτσια και σε είδη σπιτιού.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ (G.Z. ,,Oxi kai toso aprosmenos..)


«Νέο λομπίστα υπέρ της Ελλάδας» και «απρόσμενο συνήγορο» των ελληνικών προσπαθειών για ανάκαμψη χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η εφημερίδα Jerusalem Post σε σημερινό δημοσίευμά της.

Η φρίκη της εφαρμογής της Σαρία στην Ουκρανία, αύριο στην Ελλάδα;


ImageΜία πραγματικά φρικιαστική ιστορία εξελίχτηκε πριν από μερικές ημέρες στην Κριμαία της Ουκρανίας. Μία 19χρονη μουσουλμάνα κοπέλα η Κάτια Κόρεν βρέθηκε θαμμένη σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι της σε αγροτική περιοχή της Κριμαίας. Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί πριν από 7 ημέρες και μόλις πριν από λίγες μέρες λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης της.