Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Προσοχή σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»


Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι - πρόκειται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στις 24 Ιουνίου - σε γραπτή του επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρεται στις κύριες θέσεις και απόψεις του, σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Βερολίνο


Τον άμεσο κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών από το ελληνικό κράτος διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε επιστολή του προς του ομολόγους του της Ευρωζώνης.

Χρυσός, κατασκοπεία και θεωρίες συνομωσίας πίσω από τη σύλληψη Ντομινίκ Στρος - Καν


Χρυσός, κατασκοπεία και θεωρίες συνομωσίας πίσω από τη σύλληψη Ντομινίκ Στρος - ΚανΜία διαφορετική θεωρία για τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, παρουσιάζει η ιστοσελίδα «thesantosrepublic» αφού, επικαλούμενη έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) για τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλάντιμιρ Πούτιν, κάνει λόγο για αμερικανική πλεκτάνη.

Που μας καταντήσανε! Το 95% των Ελλήνων θέλει να μεταναστεύσει για να βρει τη τύχη του


Με τη βαλίτσα στο χέρι για δουλειά, καλύτερα χρήματα, για αξιοποίηση προσόντων και για καλύτερη ποιότητα ζωής.Πως να μείνουν όταν καθημερινά 804 Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους με την ανεργία στο 16,2%.

Πιέσεις και από βαν Ρομπάι - «Επείγουσα δέσμευση» για ευρεία συναίνεση ζητά από τον Σαμαρά ο Μπαρόζο


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης ΣαμαράςΤη συμβολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, στην επίτευξη «ευρείας εθνικής συναίνεσης» ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που έχει η Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες.

ΣΤΑ 11,6 ΕΚΑΤ, Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2035


Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,3 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2010, αναμένεται να φτάσει τα 11,6 εκατ. το 2035 (+2,7%) για να μειωθεί στα 11, 2 εκατ. το 2060 (-0,1%). Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εκτιμήσεις του πληθυσμού των...

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ


Την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι πληροφορίες για την περικοπή του εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους αφού μόνον αυτοί και όχι το κράτος, ανελλιπώς εισφέρουν στο ταμείο που...

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ 100%, ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ


 Ένταση δημιουργήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «100% αποτυχία στην εκτέλεση του
προϋπολογισμού».

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ


Μέχρι το 1961, το έτος ίδρυσης της Διεθνούς Αμνηστίας, μόνο 9 χώρες ανά τον κόσμο είχαν καταργήσει την θανατική ποινή για όλα τα εγκλήματα, ενώ η πρακτική αυτή δεν θεωρούνταν καν μέρος της θεματολογίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ν. Καραμούζης - TON EIΔΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Μετά το όχι του Ταμβακάκη και του Παπαδήμου, ένας άλλο τραπεζικό στέλεχος προσεγγίζει τα κριτήρια που θέλει να βάλει ο Παπανδρέου.   Είναι ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού. Του πρότεινε την θέση του υπουργού Οικονομικών. Επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Προφανώς περιμένει το πράσινο φως από το μεγάλο αφεντικό. Τον Σπ. Λάτση που εάν δεν εξασφαλίσει εξαγορά της Eurobank από την Εθνική αποκλείεται να συναινέσει

Στη Βουλή η δικογραφία για το «μεγάλο φαγοπότι» στον ΕΟΤ


Αφορά στις οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν στον Οργανισμό τη διετία 2008-2009, σχετικές με δημόσιες σχέσεις.
Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή μέσω του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαου Παντελή. Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από δύο πορίσματα του προέδρου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Καντάφι: «Θα πολεμήσω μέχρι τέλους» - 29 νεκροί από το σφυροκόπημα της Τρίπολης




«Έχουμε μόνο μία επιλογή: θα μείνουμε στην γη μας νεκροί ή ζωντανοί» ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο Λίβυος ηγέτης.

Το ηχητικό μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, λίγες ώρες μετά τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην Τρίπολη από την έναρξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα.