Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Γιος πολιτικού ο 24χρονος που βρέθηκε νεκρός στην Άκολη


Γιος πολιτικού ο 24χρονος που βρέθηκε νεκρός στην ΆκοληΓιος αχαιού πολιτικού, είναι ο άνδρας το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε αποσύνθεση χθες Σάββατο, το βράδυ, μέσα σε αυλάκι στην περιοχή της Άκολης Αιγιάλειας από έναν διερχόμενο Πακιστανό.

Ρήγας Φεραίος: Διανοητική προετοιμασία και επαναστατική πράξη - Οι λόγιοι του Διαφωτισμού στο κατώφλι της Επανάστασης


Το τέλος του 18ου αιώνα χαρακτηρίζεται από την έκρηξη επαναστατικών διεργασιών στη Δυτική Ευρώπη, που οδηγούν αφ' ενός στην κινητοποίηση για τη δημιουργία εθνικών κρατών και αφ' ετέρου στην υιοθέτηση δημοκρατικών θεσμών και στη σταδιακή ενσωμάτωση των μαζών στο πολιτικό σύστημα.

12 Ιούνη 1798: Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Στραγγαλίστηκε από τους Οθωμανούς σε φυλακή του Βελιγραδίου.


Από το sansimera.gr

Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος)
1757 – 1798
Πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο Αντώνιος Κυριαζής ή Κυρίτζης -όπως ήταν το πραγματικό όνομά του- γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Ρεπορτάζ : Χαρά Τζαναβάρα
(από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)
Το μνημόνιο... ωφελεί το κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας και δείχνει να είναι η μόνη θετική επίδρασή του στην ελληνική οικονομία.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ



Σενάρια ανασχηματισμού επανέρχονται στις σελίδες του κυριακάτικου Τύπου, με αφορμή την έντονη κριτική που διατυπώθηκε από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τις αναφορές του πρωθυπουργού για αξιοποίηση προσώπων σε καίριους
τομείς «χωρίς κομματικούς περιορισμούς».

FT : ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!



Αυτά είναι παιχνίδια 
Από το : epikaira.gr
Η γερμανική έκδοση της Financial Times επισημαίνει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ελληνική οικονομία, και τις επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές. Η απειλή της κατάρρευσης της Ελλάδας, θα κρατήσει σε... εγρήγορση τους επενδυτές όλης της Ευρώπη.

λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff)

Αποκαλυπτικός ο Ρίτσαρντ Γουόλφ για την οικονομία της Ελλάδας μέσα από μια ξεκαρδιστική διάλεξη πλην όμως εντελώς αποστομωτική. Σχετικό ποστ

Μπαμπά γιατί είσαι… Αγανακτισμένος;


από http://sapfiros-new.blogspot.com

Η αλήθεια είναι πως δεν πολυπίστευα στην επιτυχία του εγχειρήματος των «Αγανακτισμένων» και κακώς δε συνέβαλα κι εγώ στην ιντερνετική διάδοση για τη συγκέντρωση, κάνοντας μόνο μια μικρή αναφορά στη χθεσινή ανάρτηση. Χαίρομαι πάρα πολύ που διαψεύστηκα. Να που οι Ισπανοί μάς ξύπνησαν και σίγουρα θα αισθάνονται ωραία για την άμεση αντίδρασή μας.

12 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.
  

«ΗΤΤΑ» ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Άνετη επικράτηση των Σοσιαλιστών και συντριβή της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012 καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα «Marianne».