Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συμπλοκές, δακρυγόνα, οδομαχίες - Πεδίο μάχης η Αθήνα - «Πνίγηκε» το Σύνταγμα στα χημικά


Αθήνα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα με φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, οδομαχίες και πρωτοφανής σε έκταση χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΜΕΡΚΕΛ: "ΟΙ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ"



Δώσε θάρρος στο χωριάτη... ΓΖ
 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε εκ νέου σήμερα ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, επειδή σε αυτά "υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία", επανερχόμενη στο θέμα, το οποίο ήδη είχε αποτελέσει αιτία να δεχθεί επικρίσεις.

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από διαδηλωτές στην οδό Βουκουρεστίου, δήλωσε ότι δέχθηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, που τελικώς, και παρά τις έντονες αντιρρήσεις που είχε εκφράσει όλον αυτόν τον καιρό για το Μεσοπρόθεσμο, ψήφισε υπέρ του προγράμματος.



ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ"



«Τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο δεν αναστρέφουν την ύφεση. Η ύφεση θα βαθύνει. Ταυτόχρονα δεν διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους εκκίνησης μια αναπτυξιακής, μιας παραγωγικής διαδικασίας» ανέφερε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της...

Ένας παγκόσμιος αστέρας ονόματι Ρομπόπουλος


Ένας παγκόσμιος αστέρας ονόματι Ρομπόπουλος
Ρομποπουλε αυτά είναι γελειότητες. Γ.Ζ. 

Λίγο καθυστερημένο αλλά καλό. Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έσκασε στις Βρυξέλλες η είδηση, ότι οι βουλευτές Ρομπόπουλος και Αθανασιάδης αρνούνται να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΛΑΟΥ


Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος
(από την Ελευθεροτυπία)
Σε κλίμα αβεβαιότητας για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού οι «ύποπτοι» για καταψήφιση και γενικώς εκείνοι που έχουν εκφράσει διαφωνίες έχουν διαμηνύσει ότι...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΣΑΜΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ



Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στην Βασιλέως Κωνσταντίνου. Επεισόδια σημειώνονται ανά διαστήματα στο Καλλιμάρμαρο και κοντά στο Χίλτον μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και συγκεντρωμένων. Πληροφορίες...

«Φρούριο» οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Ένταση στο Καλλιμάρμαρο με έναν τραυματία


Απροσπέλαστο αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο.

ΑΔΕΔΥ: ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση - ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

 

Η δύναμη και η ελπIδα είναι στους αγώνες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Καλεί σε συναίνεση - «Συνεννοηθείτε στην Ελλάδα» το πρώτο μήνυμα Λαγκάρντ με την εκλογή της στο ΔΝΤ


Η Κριστίν Λαγκάρντ συγκέντρωσε την προτίμηση ισχυρών μελών του ΔΝΤ
Ποτέ άλλοτε ο Έλληνας δεν ανέχθηκε τέτοια συμπεριφορά. ΓΖ

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά την εκλογή της, απηύθυνε έκκληση υπέρ της «εθνικής πολιτικής συνεννόησης» στην Ελλάδα, ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.