Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τους εξεγερμένους της Λιβύης αναγνώρισαν επισήμως οι ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον αναγνώρισε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων, ως τη «νόμιμη κυβερνητική αρχή» στη χώρα, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Υποβλήθηκαν σε ακραία σενάρια - Πέρασαν τα τεστ αντοχής οι ελληνικές τράπεζες

Στα τεστ ακραίων καταστάσεων υποβλήθηκαν 90 τραπεζικοί όμιλοι που εδρεύουν στην ΕΕΟι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής (stress test) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής με επιτυχία, καθώς παρά τις δυσμενείς προβολές των ασκήσεων ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων τους (core tier 1) ήταν υψηλότερος από το εποπτικό όριο των 5%, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικές προβλέψεις που έχουν ήδη σχηματίσει οι τράπεζες και δράσεις που έλαβαν ή ανακοίνωσαν μετά τις 30 Απριλίου 2011.

Απεδέχθη πρόταση του πρωθυπουργού - Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη

Η Τίνα ΜπιρμπίληΠρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προορίζεται να αναλάβει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρόταση τής έγινε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το θέμα ωστόσο δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί.

Την Πέμπτη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, εν μέσω συνεχιζόμενων διαφωνιών για την λύση στο ελληνικό πρόβλημα και ειδικά στο θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο σχέδιο.

Μέρκελ και ΕΚΤ φέρνουν κάλπες τον Σεπτέμβριο

Μέρκελ και ΕΚΤ φέρνουν κάλπες τον Σεπτέμβριο Τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επανακάμπτουν στο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Αιτία αποτελεί το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται οι συνομιλίες για το νέο δάνειο της Ελλάδας αφού οι δύο βασικοί παίκτες (η Γερμανία και η ΕΚΤ) δεν φαίνεται να είναι σε θέση να συμφωνήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί ο δανεισμός της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.