Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

3 Αυγούστου 1972: Πέθανε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, λαϊκορεμπέτης συνθέτης.

Γιάννης Παπαϊωάννου
1913 – 1972

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές και κύριους εκφραστές του λαϊκού μας τραγουδιού. Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Προποντίδας. Σε ηλικία δυο ετών ορφάνεψε από πατέρα κι επτά χρόνια αργότερα έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή.

3 Αυγούστου 1940: Γεννήθηκε ο Αντώνης Καλογιάννης, λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στην Καισαριανή. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 φεύγει στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκινούν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισε το Διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί. Το Διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο προκείμενου να εξετάσει και πάλι τη στάση του.

Η Ρώμη σε κρίση - Παρέμβαση Μπερλουσκόνι για να ηρεμήσουν οι Ιταλοί και οι αγορές


O Ιταλός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σε διακαναλική σύνδεση το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του χρέουςΥπό την πίεση των spread που βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και με τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του να αυξάνονται διαρκώς, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα επιχειρήσει την Τετάρτη να καθησυχάσει το έθνος ότι η κυβέρνησή του μπορεί να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνει η Ιταλία το επόμενο θύμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Εν αναμονή της παρέμβασης Μπερλουσκόνι - Πολιτική στήριξη αναζητά από την ΕΕ η βαλλόμενη από τις αγορές Ιταλία


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ιταλού υπουργού με τον πρωθυπουργό του ΛουξεμβούργουΜε τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, την ώρα που η χώρα του -αλλά και η Ισπανία- βρίσκονται στο στόχαστρο των αγορών.

Με νόμο η ρύθμιση για τα ταξί


Δε μπορεί να είναι στην ιδία κυβέρνηση Ρέπας και Ραγκούσης !!!
Μία μικρή υποχώρηση θα κάνει το απόγευμα ο Ραγκούσης προς τους ταξιτζήδες και κυρίως προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Υπουργός Υποδομών θα αποδεχθεί πρόταση η όποια ρύθμιση για τα ταξί να μην γίνει με προεδρικό διάταγμα, αλλά με νόμο.

“Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών”


Ως "επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνσης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην αγορά εργασίας"...
θεωρεί το ΚΚΕ τις νέες προτάσεις της Κομισιόν για τη μειωμένη εθνική συμμετοχή στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ιταλίδα σερβιτόρα αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον Κάμερον!


Ιταλίδα σερβιτόρα αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον Κάμερον!«Στη μεγάλη κοινωνία του Κάμερον όλοι ενθαρρύνονται να κάνουν πράγματα για τους εαυτούς τους», αυτός είναι ο υπότιτλος που χρησιμοποίησε η βρετανική The Telegraph για να σχολιάσει το γεγονός ότι η 27χρονή Ιταλίδα σερβιτόρα αρνήθηκε να τον σερβίρει καπουτσίνο.

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ - Παράδειγμα κομμουνιστή λαϊκού αγωνιστή

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
Παράδειγμα κομμουνιστή λαϊκού αγωνιστή

Το μνημείο, στον τόπο της εκτέλεσής του
Στις 14 Αυγούστου 1954 και ώρα 5.25' το πρωί, στη θέση Αγία Μαρίνα στο Δαφνί, εκτελέστηκε ο κομμουνιστής ηγέτης Ν. Πλουμπίδης.
«Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ», έγραψαν την ίδια μέρα οι αθηναϊκές εφημερίδες, υπογραμμίζοντας ως βασικά στοιχεία του γεγονότος ότι ο εκτελεσμένος «αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος» και «δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του» (Εφημερίδες 14/8/1954).

3 Αυγούστου 1953: Ο κομμουνιστής Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται δυο φορές σε θάνατο για κατασκοπεία και οδηγείται στο εκτελεστικό.

Νίκος Πλουμπίδης:  

Του Βαγγέλη Καραμανωλάκη από τα «ΝΕΑ»

Η ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ. Ο ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ


Την αισιοδοξία του ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν θα προσκρούσουν στην νομολογία του ΣτΕ καθώς, όπως ανέφερε, χαρακτηρίζονται από σειρά «σημείων» που δημιουργούν ένα συνταγματικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος...

Προσωποποιείται η κόντρα κυβέρνησης και ΤΑΧΙ - ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΖΗΤΑ Η ΝΔ

Σε προσωπική βεντέτα του Ραγκούση οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και ταξιτζήδων.

"Ο κ. Ραγκούσης, με τη σημερινή εμφάνισή του στη Βουλή, ξεπέρασε το χειρότερο εαυτό του" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, προσθέτοντας: "Απέδειξε ότι σκόπιμα πυρπόλησε την τουριστική περίοδο, ακυρώνοντας το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΜΠΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ


Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μοναδική και όχι συγκρίσιμη με άλλες χώρες της ευρωζώνης όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

O Καντάφι αντέχει....


Το στρατόπεδο του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον των εξεγερμένων ανεξάρτητα από το αν το ΝΑΤΟ θα σταματήσει τις αεροπορικές του επιδρομές.

Ζούμε στην εποχή της δικτατορίας των αγορών ...


Η κλιμάκωση των spread για την Ιταλία και την Ισπανία, που έφτασαν την Τρίτη σε νέα υψηλά επίπεδα ετών, ενέτεινε τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην περιφέρεια της Ευρωζώνης. Πυρετός συσκέψεων και συναντήσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθησυχαστική η ΕΕ όπου γίνονται σκέψεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του ευρώ.