Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ



Κόντρα και εντός της Γερμανίας προκαλούν τα κινδυνολογικά σενάρια περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων άλλωστε τροφοδοτούνται από γερμανικούς κύκλους. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της βουλής, ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων, Χέρμαν Ότο Σόλμς, έθεσαν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle.

ΜΑΝΟΣ : ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έκρουσε ο πρόεδρος του κόμματος Δράση και πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». «Κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε, είμαστε στο παρά πέντε. Προεξοφλώ ότι θα χρεοκοπήσουμε και αργά ή γρήγορα θα φύγουμε και από το ευρώ. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε ομαλά, δεν το πιστεύω.

ΠΕΦΤΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ - ΓΡΚΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο τώρα πέφτει 1,6% με τις τράπεζες να καταγράφουν πολύ μεγάλες απώλειες. Ίδια εικόνα και στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που καταγράφουν απωλειες λόγω της ήττας που υπέστη η Μέρκελ. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η πολιτική αποδυνάμωση, σε συνδυασμό με το γενικότερα αρνητικό κλίμα οδήγησαν το ευρώ στις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι απώλειες είναι της τάξης του 2% ή και παραπάνω.

• ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ • ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΔΝΤ: Σε κανέναν εγγυήσεις αφού δεν πήραμε εμείς



Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ

Στον αέρα δείχνει ότι βρίσκονται η επικύρωση του ευρωπαϊκού σχέδιου στήριξης της Ελλάδας και οι υπόλοιπες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, καθώς οι κόντρες και οι αντιρρήσεις μεταξύ των πιστωτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Πρώτο απ' όλους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που φέρεται να είναι αντίθετο με τα ευρωπαϊκά σχέδια χορήγησης εγγυήσεων από μέρους της χώρας μας, προκειμένου να συμφωνήσουν για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο στήριξης η Φινλανδία και άλλες χώρες της ευρωζώνης.