Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο «οδοστρωτήρας» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα χωρίς να ακουμπά όσους ευθύνονται για την κρίση, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΓΣΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αντιδρώντας στις εξαγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε με απειλητικό ύφος προς την ελληνική κοινωνία πως ο οδοστρωτήρας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ξεκινά».

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Ελλάδα και Κύπρος σε κατάσταση επιφυλακής

Για «διπλασιασμό του αριθμού των τουρκικών φρεγατών, τορπιλακάτων, ελικοπτέρων και υποβρυχίων» στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο (φωτ. ΑΠΕ)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι στρατιωτικοί επιτελείς σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και τις απειλές που εκτοξεύονται εμμέσως πλην σαφώς από την τουρκική πλευρά.  Για «διπλασιασμό του αριθμού των τουρκικών φρεγατών, τορπιλακάτων, ελικοπτέρων και υποβρυχίων» στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο (φωτ. ΑΠΕ) Ζώνη υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζεται πλέον η Ανατολική Μεσόγειος τόσο από τους Ελληνες όσο και από ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων αλλά και τις διαρροές που γίνονται από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης στις λεγόμενες «ανοιχτές πηγές», δηλαδή τα ΜΜΕ.

Ακυρώνει το ΣτΕ 17 πτυχία ΤΕΙ


Παράνομα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, μπλοκάροντας την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων 17 τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ. Τα διατάγματα αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των εξής Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ: 1) Πολιτικών Δομικών Έργων, 2) Πολιτικών Έργων Υποδομής, 3) Τοπογραφίας, 4) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, 5) Κλωστοϋφαντουργίας, 6) Οχημάτων, 7) Τεχνολογίας Αεροσκαφών, 8) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, 9) Ηλεκτρολογίας, 10) Μηχανολογίας, 11) Ενεργειακής Τεχνολογίας, 12) Αυτοματισμού, 13) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, 14) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, 15) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 16) Οικολογίας και Περιβάλλοντος, 17) Μηχανικών Ναυπηγικής.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, τα διατάγματα έχουν τέσσερις μη νόμιμες διατάξεις. Συγκεκριμένα:

Απελευθερώνεται πλήρως η αγορά των ταξί, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από το Υπουργικό


Aναμένεται και υπουργική απόφαση για τη μείωση των κομίστρων κατά 10 έως 20%
Πράσινο φως για την πλήρη απελευθέρωση της αγορά του ταξί έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον Γιάννη Ραγκούση.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η πρόσβαση στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών δημοσίας χρήσης θα γίνεται από Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και Ανώνυμες Εταιρείες που θα συσταθούν γι' αυτό τον σκοπό.

Βενιζέλος: Απόλυση για όποιον δεν εκμεταλλευθεί την εργασιακή εφεδρεία



Αθήνα

Άμεση προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, άμεση κατάργηση φορέων του Δημοσίου, διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε όλο τον δημόσιο τομέα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για την 6η δόση.