Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Οι «Εθνοσωτήρες» μας τελείωσαν!

από το Γραφείο Τύπου

Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για «εθνοσωτήρια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», προκειμένου να δικαιολογήσει το νέο Αρμαγεδώνα κατά των...
εργαζόμενων με τις τελευταίες αποφάσεις, αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση.  Εθνοσωτήριες πολιτικές με την κοινωνία απέναντι έπαψαν να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Οι λεονταρισμοί και οι αντιστάσεις της προηγούμενης εβδομάδας βγήκαν χθες στο προσκήνιο με το πιο περισπούδαστο αλλά κυνικό ύφος για να ανακοινώσουν τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας σε μια κοινωνία της ζούγκλας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της επαιτείας.

Στάση πληρωμών ναι, έξοδος από το ευρώ αποκλείεται



Χτες η απόδοση των 12μηνων ελληνικών ομολόγων έφτασε το 88%. Δεν ξέρω ποια είναι η τιμή, αλλά όσοι έχουν αγοράσει μέχρι σήμερα (και είναι αρκετοί στην Ελλάδα που το είδαν σαν μια καλή ιδέα) χάνουν ήδη αρκετά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω περίπτωση ομολόγου να έχει φτάσει ποτέ σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να υπάρχει, απλά δεν το έχω υπόψη μου.  Η αγορά μας λέει ότι σύντομα θα δούμε μια στάση πληρωμών. Το ανέφερα και προχτές σε δήλωση αξιωματούχου του ΔΝΤ και από χτες υπάρχουν αρκετές αναφορές από πολλούς άλλους σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο. Η RBS δεν είναι παρά μόνο μια που πήρε το μάτι μου.


Ιδού ο Αίαντας..........


της Βάλιας Μπαζού

Στη ΔΕΘ θα εκτεθεί (και θα τους εκθέσει) για πρώτη φορά ο Αίαντας, το «πολυμηχάνημα» της ελληνικής αστυνομίας που πλένει, βάφει και στολίζει.
Για τη χρησιμότητά του δεν έχω καμιά απορία αν και ο βρεγμένος -όπως και ο βαμμένος - τη βροχή δεν τη φοβάται… Αυτό, όμως, που με βασανίζει είναι το όνομά του… Γιατί ονομάστηκε Αίας;
-προς τιμήν του Αίαντα του Τελαμώνιου, πρίγκιπα από τη Σαλαμίνα και ήρωα του Τρωικού πολέμου;
-προς τιμή του Αίαντα του Λοκρού, γνωστού και ως Μικρού Αίαντα, ήρωα, επίσης, του Τρωικού πολέμου;

ΗΠΑ: Δύσκολο οι Παλαιστίνιοι να πειστούν να μην ζητήσουν ένταξη στον ΟΗΕ, λέει ο πρώην διαμεσολαβητής Τζ. Μίτσελ


ΗΠΑ: Δύσκολο οι Παλαιστίνιοι να πειστούν να μην ζητήσουν ένταξη στον ΟΗΕ, λέει ο πρώην διαμεσολαβητής Τζ. Μίτσελ
Ο Τζορτζ Μίτσελ, πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, εκτίμησε σήμερα ότι ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν η Ουάσινγκτον να πείσει τους Παλαιστίνιους να μην ζητήσουν την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ο Ντέιβιντ Χέιλ, αντικαταστάτης του Μίτσελ στην θέση του αμερικανού επιτετραμμένου στην ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντένις Ρος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς χθες, σε μια ακόμα προσπάθεια της αμερικάνικης διπλωματίας να αποτρέψει την προσπάθεια των Παλαιστίνιων να διεκδικήσουν την ένταξη του κράτους τους στον ΟΗΕ.


Εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της εργασιακής εφεδρείας


Και είμαστε στην αρχη.....


Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, που θα οδηγήσει πιθανότατα σε απολύσεις, και να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου ζητούν 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Κόκκινος... συναγερμός για τον Καντάφι – Το ΔΠΔ ζητά βοήθεια από την Interpol




Στο κυνήγι του Μουαμάρ Καντάφι εκτός από τους Λίβυους αντάρτες, τη διεθνή κοινότητα και το ΔΠΔ μπαίνει και η Interpol!


Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Λουίς Μορένο Οκάμπο ζήτησε από την Interpol να εκδώσει "κόκκινο σήμα" κατά του Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του κουνιάδου του Αμπντάλα αλ Σενούσι, για πιθανολογούμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή ανθρωποκτονίες και διώξεις.

H Citi προβλέπει ελληνική αναδιάρθρωση

H Citi προβλέπει ελληνική αναδιάρθρωση
 Έκκληση στην ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια


Σε εκτιμήσεις – σοκ προχώρησε ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Citigroup, Willem Buiter, ο οποίος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της τον Οκτώβριο και να επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας. Παράλληλα, όπως είπε θα πρέπει να επιτρέψει στα μικρότερα κράτη μέλη του ευρώ να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους.

Αυτά είναι τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου


Αυτά είναι τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου
Όμως η είσπραξη μεγάλου μέρους από τα 30 δισ. είναι στον αέρα

Τα στοιχεία 6 χιλιάδων νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ, που συνολικά φτάνουν στα 30 δισ., δημοσιοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο οικονομικών.
Αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.

Οι ΕΝΑ

Οι συνάνθρωποί μου διστάζουν. Φίλοι που είχα δίπλα μου μια ζωή και τους νόμιζα μαχητικούς, αγωνιστές, ελεύθερους, διστάζουν… Δεν ξέρουν λένε τι μπορούν να κάνουν. Δηλώνουν απογοητευμένοι.