Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΒΥΗ: ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙ ΟΥΑΛΙΝΤ


«Βίαιες μάχες» σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα ανάμεσα σε εξεγερμένους και δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, κοντά στην Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια των οπαδών του έκπτωτου Λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με το διοικητή των δυνάμεων των νέων αρχών της Λιβύης. Λίγες ώρες πριν την εκπνοή της διορίας που έδωσαν οι νέες αρχές της χώρας στις δυνάμεις του Καντάφι για να καταθέσουν τα όπλα, οι αντικαθεστωτικοί αποστέλλουν ενισχύσεις στην περιοχή.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: "ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΤΟ 2012"


«Φέτος, ο στόχος είναι να πέσουμε στο 7,6% του ΑΕΠ, ενώ μέσα σε 15 μήνες θα έπρεπε να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 7,9% του ΑΕΠ. Ο συνολικός στόχος είναι να πάμε στο 3% του ΑΕΠ το 2014. Άρα, τους επόμενους 36 μήνες πρέπει να γίνει μια μείωση κατά 4,6% του. 


ΑΕΠ σε σχέση με 7,9% που ήταν μόνο σε 15 μήνες. Αν  ρθοποδήσει η ελληνική οικονομία και διασφαλιστεί η συμφωνία των Βρυξελλών, μπαίνει σε άλλη τροχιά και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ



Σε ετοιμότητα κάλεσε την Εθνική Φρουρά ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας εν όψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12. «Επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μία προσπάθεια εκβιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» δήλωσε.

Οι ένστολοι πήραν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων λίγο πριν το άνοιγμα της ΔΕΘ


Φωτογραφία αρχείου
Συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.


Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τις περικοπές στις δαπάνες των υπηρεσιών τους, που -όπως ισχυρίζονται- οδηγούν σε εξαθλίωση τα Σώματα Ασφαλείας.

«Οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ» οι φήμες περί χρεοκοπίας, απαντά το υπουργείο Οικονομικών



Για «κακόγουστο παιχνίδι» και «οργανωμένη σπέκουλα» που στρέφεται κατά του ευρώ και της ευρωζώνης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα που έκανε λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και «σχέδιο Β» της Γερμανία για τη διάσωση των τραπεζών της.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg επικαλείται τρεις Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που διατηρούν την ανωνυμία τους. Όπως έγινε γνωστό, η φήμη περί χρεοκοπίας ξεκίνησε από το blog δημοσιογράφου.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή την ώρα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη του ΠΑΜΕ, εν όψει της επίσκεψης που θα κάνει ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γ.Μπουτάρη. Στις 5:30 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

ΚΟΝΤΡΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους επανήλθε στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών και πυρά εκατέρωθεν. Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις θέσεις του, τόνισε ότι απαιτείται ριζοσπαστική αλλαγή του  Συντάγματος στους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης και αντέστρεψε τα βέλη στον χώρο της Αριστεράς και τον ίδιο τον κ.Τσίπρα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και τον κατηγόρησε ότι είναι ο άνθρωπος που θα «κάνει τη δουλειά των κέντρων εξουσίας».

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των Σταθερών Συγκοινωνιών Γιάννης Σπυράκος με εντολή του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού...

ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αριστείδης Μπουρδάρας, με αφορμή τα προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω των 144 μετατάξεων εργαζόμενων του ΗΣΑΠ στο υπουργείο Πολιτισμού. Δεσμεύτηκε ότι έως την Τρίτη το πρόβλημα θα έχει λυθεί πάση θυσία.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 301 ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ



Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου μπροστά από τα Προπύλαια από τους φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Οι διαδηλωτές θα πορευτούν, μέσω της οδού Σταδίου, προς τη Βουλή και θα επιστρέψουν, μέσω της Πανεπιστημίου, στην αφετηρία τους. Τριακόσια ένα τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τελούν σήμερα υπό κατάληψη, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές. και σπουδαστές, που βρίσκονται για άλλη μία φορά στους δρόμους, ενώ προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ



Απέρριψε οριστικά η κυβέρνηση τη λύση της πώλησης της ΔΕΗ μέσω Χρηματιστηρίου λόγω της υφεσιακής κατάστασης που επικρατεί με αποτέλεσμα την χαμηλή αποτίμηση των μετοχών της. «Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή ή η πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ, είναι οι επιλογές που προκρίνει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος απακωνσταντίνου, προσθέτοντας δεν είναι στις προθέσεις της η πώληση της μέσω Χρηματιστηρίου λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, όπως ανέφερε, «θα καταλήξουμε σε ένα συνδυασμό πώλησης μονάδων και ανταλλαγής ισχύος, που θα μπορέσει να μας κάνει συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτοχρόνως να διαφυλάξει και την αξία της Επιχείρησης».

'ΟΧΙ' ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ



Αρνήθηκαν ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης και ο αντιπρύτανης Γεράσιμος Σπαθής να συμμετάσχουν στην επιτροπή, που ορίζει ο νέος νόμος, για την εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με την επιλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια. Με επιστολή τους...
προς τον νυν πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή, ο μεν Κ. Μουντζούρης για προσωπικούς λόγους, ο δε Μ. Σπαθής για ιδεολογική διαφωνία με το νόμο, καλώντας και τους υπόλοιπους καθηγητές σε αντίσταση εναντίον του νόμου.

ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ



Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα χθες ότι θα ασκήσουν βέτο στην απόπειρα των Παλαιστίνιων να πετύχουν την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης. "Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη (...) ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο διάβημα των Παλαιστίνιων στη Νέα Υόρκη με σκοπό να ιδρυθεί ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων. Οπότε, ναι, αν κάτι τέτοιο τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν το βέτο τους", δήλωσε η εκπρόσωπος τουΣτέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ



Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διεκδίκησε πολεμικές ναυτικές δυνάμεις της χώρας του να συνοδεύσουν τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την αιματηρή επίθεση εναντίον τουρκικού πλοίου τον Μάη του 2010.

Νέες θέσεις εργασίας και φορολογικές ελαφρύνσεις στα σχέδια του Ομπάμα για την ανεργία


Ο Μπαράκ Ομπάμα
Άλλο και τούτο...... Από το ίδιο πανεπιστήμιο τόσο διαφορετικοί!!! Η μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που εμείς οι δυστυχείς αγράμματοι αδυνατούμε να αντιληφθούμε? 


Αλλη τρόικα έχει εκεί? 

Το σχέδιό του για την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, προϋπολογισμού 450 δισ. δολαρίων, παρουσίασε στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε δημόσια έργα, προσλήψεις δασκάλων και φορολογικές ελαφρύνσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις.