Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κομματάρχες παλαιάς κοπής οι πατέρες του έθνους

Από το ΕΘΝΟΣ
Πατέρες του έθνους έχουν χαρακτηριστεί, αλλά σαν κομματάρχες παλαιάς κοπής συμπεριφέρονται. Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, κι αυτοί την εκλογική τους πελατεία προτάσσουν. Μέχρι τώρα ακούσαμε δηλώσεις και έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις στις μεταρρυθμίσεις με επιχειρήματα όπως οι 2.000 ταξιτζήδες που... έχει μία βουλευτής, ή η κατανάλωση πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα που είναι μεγαλύτερη. Βεβαίως τα φαινόμενα και οι συμπεριφορές που πηγάζουν απευθείας από τις λογικές Μαυρογιαλούρου είναι πολύ περισσότερα και φτάνουν στο σημείο η προστασία του κλητήρα του τάδε υπουργείου ή του υπαλλήλου της δείνα ΔΕΚΟ να προτάσσεται των μεταρρυθμίσεων και της σωτηρίας της πατρίδας. Δυστυχώς οι παλαιοκομματικές λογικές και αντιλήψεις, τα μικροκομματικά συμφέροντα, το πολιτικό κόστος και προπαντός τα ψηφαλάκια είναι εδώ, κυρίαρχα, πανταχού παρόντα και απειλούν την επιβίωση της χώρας.

Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους!

Αναυδος και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς όταν ρίξει μια ματιά στα στοιχεία που δείχνουν ειδικές μελέτες: σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός όσων έχουν περιουσία προς εκμετάλλευση (εξαιρει δηλαδή το σπίτι που μένουν οι ίδιοι) που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια αυξήθηκε με την οικονομική κρίση!Το 2010 δηλαδή αυτοί οι εκατομμυριούχοι ήταν περισσότεροι από το 2007, την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η συνολική περιουσία τους πέρυσι ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ!

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ, τονίζει ο Γ. Παπανδρέου

«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο» ζήτησε ο πρωθυπουργόςΘεσσαλονίκη
«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και «να μείνουμε στο ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

ΨΑΛΙΔΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ φέτος και ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2012, θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπάλληλων από την πρώτη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις αποδοχές υπάλληλων που εργάζονται στην ίδια θέση και έχουν τα ίδια προσόντα.