Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012


«Διότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εκκινούν από τη διασφάλιση και τη προστασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», είπε και ΔΕΝ ΚΟΚΙΝΗΣΕ!!!!!.

Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2012, όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Α. ΓΚΟΥΡΙΑ: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ



Τις κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ να λάβουν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, κάλεσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την απασχόληση, ο κ. Γκουρία δήλωσε ότι τα κράτη της Ν. Ευρώπης, καθώς και η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ, πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές που θα τονώσουν την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη.

Να μη δώσουμε αφορμή να εμφανιστεί η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος, το μήνυμα Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνεδρίαση του Υπουργικού
Αθήνα

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτή την περίοδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προσπάθειες από διάφορες πλευρές να μεταφερθούν στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Θ.Πάγκαλου και δημοσιογράφου της ΕΡΤ στη Βουλή


Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ έξω από τη ΒουλήΕπεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και δημοσιογράφου της ΕΡΤ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, την ώρα που ο κ. Πάγκαλος βγήκε από την αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η δημοσιογράφος εξέφρασε δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε, και μάλιστα ζήτησε από αστυνομικό να προχωρήσει στη σύλληψή της.

Τι προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία


Αποστέλλεται την Πέμπτη προς γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την παράκληση εξέτασής του κατά προτεραιότητα, ως επείγον.


ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



Με τα εικονίσματα που έχει η πεθερά μου στο δωμάτιό της σαν ναός μοιάζει. Μπορώ να κάνω χρήση και να μη πληρώσω το ειδικό τέλος ακινήτων?

Μόνο οι ναοί και οι Ιερές Μονές εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων και όχι το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η διευκρίνηση αυτή αναμένεται να συμπεριληφθεί στη σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - "ΑΚΕΦΑΛΗ" Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Πάνω από 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ζητήσει να βγουν στη σύνταξη το τελευταίο διήμερο, προκειμένου να προλάβουν τις αλλαγές που επέρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Σύμφωνα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι περισσότερες αποχωρήσεις είναι από προϊστάμενοι έως γενική διευθυντές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη η ηγεσία της δημόσιας διοίκησης.

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ"


 Η  Ελάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της, τόνισε στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Νικολά Σαρκοζί ο Γιώργος Παπανδρέου, στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης».

Σε 120 φορείς, αντί για 150, θα εφαρμοστεί το πρώτο κύμα εργασιακής εφεδρείας


Οι ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά δεδομένα με το ενιαίο μισθολόγιο δημιουργούν κύμα φυγής από το Δημόσιο
Σε 120 αντί 150 φορέων θα εφαρμοστεί τελικά το πρώτο κύμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο. Όπως διαπιστώθηκε, 31 φορείς είχαν χρηματοδοτηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν από το κράτος και έτσι εξαιρούνται από τη σχετική λίστα.


ΣΤΟ 'ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ' ΠΑΓΚΑΛΟΥ 389 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Στο «μικροσκόπιο» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου βρίσκονται 389 φορείς του δημοσίου τομέα, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών τους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή δεδομένων από εποπτευόμενους φορείς του δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

που βρίσκεται στη σελίδα http://antiproedros.gov.gr/merge .

ΟΓΚΩΔΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



Χιλιάδες γονείς, καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, η οποία ανέρχεται, όπως εκτιμούν, σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος του προγράμματος της ισπανικής...


κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας. Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν πράσινα μπλουζάκια με το σύνθημα

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ 5,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ 2 ΕΤΗ


(από την Ελευθεροτυπία)

Το «φούσκωμα» της τιμής ζώνης, ανακαλύπτοντας το συντελεστή προσαύξησης για όλα τα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας, επέλεξε η κυβέρνηση για να υφαρπάξει συνολικά 5,4 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες περίπου 5,1 εκατ. κτισμάτων. Επειτα από συσκέψεις επί συσκέψεων το τελευταίο τριήμερο, η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες το τελικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που θα επιβαρύνει το σύνολο των ιδιοκτησιών ανά την Ελλάδα.