Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟ: «Ερχομαι να υπογράψουμε» λέει ο σαουδάραβας πρίγκιπας - τη δημοσιότητα η φωτογραφία του φερόμενου επενδυτή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκό


ΠΑΟ: «Ερχομαι να υπογράψουμε» λέει ο σαουδάραβας πρίγκιπας
Οπως είχε προαναγγείλει ο κ. Βλάσσης Τσάκας, εκπρόσωπος του φερόμενου ως υποψήφιου επενδυτή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπντούλ Ραμχάν αλ Σαούντ, δημοσιοποίησε (λίγη ώρα μετά το τελεσίγραφο Βαρδινογιάννη) δήλωση του σαουδάραβα εντολέα του, με την οποία προαναγγέλει την άφιξή του στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού  

Κύμα περικοπών στο Δημόσιο - Η κατάργηση υπηρεσιών ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα

Η τρόικα πιέζει για μία μεγάλη μείωση των κρατικών δαπανών μέσω της μείωσης μισθών, του «λουκέτου» σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και τις απολύσεις υπαλλήλων Αθήνα
Στη δίνη των υποχρεωτικών μετατάξεων ή της ένταξης σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, εκτιμάται ότι θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ένα μεγάλο ποσοστό των 800.000 υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανάλογα με τη συμφωνία που θα κλείσει τελικά η κυβέρνηση με την τρόικα.

Αργή και βασανιστική η διαδικασία - Από κοντά και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης θα κλείσει η έκτη δόση, λέει η τρόικα



Η τρόικα θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρουν πηγές του Reuters που βρίσκονται κοντά στην τρόικα.


ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: "ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"



«Σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εξετάζεται το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών, με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνου Παναγιωτόπουλου, για την αξιοποίηση κτηρίων που αποτελούν κρατική περιουσία στο εξωτερικό, όπως πρεσβείες, γραφεία προξενικών αρχών, κλπ.


ΜΟΣΙΑΛΟΣ: "ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ 30% ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ"



Στη μείωση τμημάτων και οργανισμών κατά 30% στο στενό δημόσιο τομέα, στην αρχή του επόμενου έτους, προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους στην Αθήνα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι άμεσα θα υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας 20.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί έλεγχος σε όλο το Δημόσιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πλεόνασμα σε προσωπικό.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς


Κατεβαίνουν τα ρολά στους σταθμούς του Μετρό την ερχόμενη Πέμπτη
(in.gr) Αθήνα

Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Χωρίς μετρό, τραμ, προαστιακό, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ η Αθήνα την Πέμπτη.

«Ουσιαστική και παραγωγική» Την Τρίτη θα συνεχιστεί η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα για τα μέτρα

 (in.gr) Αθήνα
Ουσιαστικές και παραγωγικές χαρακτηρίστηκαν οι συζητήσεις κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της τρόικας με αντικείμενο τα μέτρα που θα χρειαστούν για την εξασφάλιση της έκτης δόσης.

Τελεσίγραφο για να συνεχιστούν οι συνομιλίες - Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και νέο μισθολόγιο λιτότητας ζητεί η τρόικα


Αθήνα
Τη λήψη νέων μέτρων ζητεί η τρόικα προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες και να καταβληθεί η 6η δόση (8 δισ. ευρώ) του δανείου προς την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, η τρόικα απαιτεί μεταξύ άλλων να απολυθούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Παρέμβαση στην τρόικα και στις Βρυξέλλες για το εργασιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στην Ελλάδα με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αποφάσισε το ανώτατο ειδικό κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που με επικεφαλής τον κ. Guy Ryder, εκτελεστικό διευθυντή του ILO, βρίσκεται από σήμερα (Δευτέρα) στην Ελλάδα, και νωρίτερα είχε συναντήσεις με την ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας.

Προς κύριον Βενιζέλον, ενταύθα: «Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα έχει και ΦΠΑ;»



Υπάρχει κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα και δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει και ΦΠΑ, ολωσδιόλου ευκαταφρόνητο: 23%, που πηγαίνει στα ταμεία του κράτους.

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: "ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

 Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως όλοι αναγνωρίζουν ότι η συνταγή του μνημονίου δεν βγαίνει, ενώ σημείωσε: «Τα ελλείμματα, αντί να μειώνονται, μεγαλώνουν. Γίνονται πρωτοφανείς θυσίες και βλέπουμε ταυτόχρονα τις δαπάνες του δημοσίου να αυξάνονται.

ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΖΗΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 Η Τουρκία κάλεσε σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις έρευνες για φυσικό αέριο που διεξάγει στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου μαζί με την εταιρεία Noble Energy, που έχει έδρα το Τέξας, και δήλωσε πως σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να συνοδεύσουν τουρκικά ερευνητικά σκάφη στη Μεσόγειο.