Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσθετα μέτρα και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων στη συνάντηση Βενιζέλου - Λαγκάρντ


Ουάσινγκτον
Το πακέτο των πρόσθετων μέτρων και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, κυριαρχεί στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον.

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο το Ισραήλ


ισραηλ, ερντογαν, israil, erntogan title=

Ανοιχτό, ορθάνοιχτο για την ακρίβεια, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης Τουρκίας - Ισραήλ με νεώτερες δηλώσεις που έκανε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου παραχώρησε συνέντευξη. Μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τσάρλι Ρόουζ στο PBS, επανέλαβε ορθά κοφτά: Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος, λέει ο Σόιμπλε

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ευρωζώνη» (σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας), δήλωσε ο Γερμανός υπουργός
 Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα χρόνια, για να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. «Πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία κατανοεί το μεγάλο φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες.