Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΛΗΣΤΕΊΑ-Φοροκαταιγίδα -Κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση τεκμηρίων και αντικειμενικών αξίών

Πρόσθετα έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους ύψους 3,382 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 53,202 δισ. ευρώ έναντι 49,820 δισ. ευρώ φέτος. Το σύνολο των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού (στα οποία περιλαμβάνονται και μη φορολογικά έσοδα όπως εισπράξεις από την ΕΕ) αναμένεται να ανέλθει στα 56,368 δισ. ευρώ έναντι 54,356 δισ. ευρώ το 2011.

«Δικτατορία εμπειρογνωμόνων» στην ΕΕ φοβάται ο Αυστριακός πρώην καγκελάριος Γκούζενμπαουερ

«Δικτατορία εμπειρογνωμόνων» στην ΕΕ φοβάται ο Αυστριακός πρώην καγκελάριος Γκούζενμπαουερ
Για τον κίνδυνο μιας «δικτατορίας εμπειρογνωμόνων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την εγκατάσταση μιας «οικονομικής κυβέρνησης», προειδοποιεί ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Άλφρεντ Γκούζενμπαουερ, σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kurir.

Παπανδρέου στο υπουργικό: Νέες περιπέτειες αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει


Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι όλα εξαρτώνται από τη συνέπεια που θα δείξει η Ελλάδα, στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων, ώστε να είναι αξιόπιστη έναντι όλων.

ΔΗΜΑΡ: ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Η εργασιακή εφεδρεία είναι απαράδεκτο μέτρο, οδηγεί με βεβαιότητα σε ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες εργαζόμενους. Αποδοκιμάζεται από την κοινωνία και βρίσκεται έξω από τη συνταγματική νομιμότητα», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.

4 Οκτώβρη 2009 : Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009- ...Αλλαγή σκυτάλης

Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 στην Ελλάδα διεξήχθηκαν πρόωρα κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής και έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 127/2009, στις 4 Οκτωβρίου, κατά τον τελευταίο εκλογικό νόμο 3231/2004, βάση του οποίου το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 40 έδρες. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, με 43,9% και 160 από τις 300 βουλευτικές έδρες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ… ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Την υπαγωγή του ενός τρίτου των βουλευτών σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (!) πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κύριος Αμοιρίδης πρότεινε συγκεκριμένα να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στους 200 και οι υπόλοιποι 100 να...
τεθούν σε εφεδρεία.