Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΑΝΤ: Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Μέσω μιας κοινής οικονομικής κυβέρνησης θα μπορέσει η ευρωζώνη να αντιμετωπίσει την κρίση» δήλωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, o Φρανσουά Ολάντ, φαβορί των γάλλων σοσιαλιστών για το προεδρικό χρίσμα.

Δημόσιοι Υπάλληλοι στο MEGA

«Η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της» - Η ΕΚΤ δεν πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση του EFSF, λέει ο Τρισέ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης του κεφαλαίου που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) προχωρώντας σε δάνεια προς αυτό, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Τρισέ την Τρίτη στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, γιατί -όπως είπε- αυτό θα δημιουργούσε σύγχυση ευθυνών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία




Απο το ΕΘΝΟΣ



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μετά και τη νέα απαίτηση της τρόικας για μειώσεις των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα- αποκτά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας. Απαντώντας στις ανησυχίες που τού εξέφρασαν, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ειπών: "Στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε "Ινδία" και ούτε πρόκειται να γίνουμε".

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία για το σχέδιο εφεδρείας

Επαναλαμβάνονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης οι κινητοποιήσεις υπαλλήλων σε κτίρια υπουργείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο εφεδρείας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"



Υπέρ της εθνικής συνεννόησης, «πάση θυσία», χωρίς να προηγηθούν εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι η χώρα έχει κυβέρνηση, η οποία νομιμοποιείται να παίρνει τις.

Το Νοέμβριο, μετά την έκθεση της τρόικας, η έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης



Την ακύρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup, που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου, συνεπώς η εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.