Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Eκβιασμός της κυβέρνησης στους Έλληνες, EIΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

 Πώς μεθοδεύεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης στους Έλληνες. Πέρασε στα ψιλά, αλλά αυτή ήταν η είδηση. Ο βέλγος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Εurogroup της 13ης Οκτωβρίου ακυρώθηκε κατόπιν ελληνικού αιτήματος! Προφανώς η κυβέρνηση επενδύει στη δημιουργία κλίματος πανικού για να πληρώσουν οι πολίτες τις έκτακτες εισφορές!

KYΠΡΟΣ : "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την Τετάρτη διμερή δανειακή σύμβαση με τη Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει ανάσα στην κυπριακή κυβέρνηση, της οποίας το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών με επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Πρόκειται για διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών, διευκρίνισε.

«Καμία βιασύνη» για την 6η δόση - Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να αναθεωρηθεί, λέει το ΔΝΤ

 Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδας θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη από την αναμενόμενη και ο ρυθμός προώθησης των μεταρρυθμίσεων είναι αργός, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες.

«Πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της» - Για αναπροσαρμογή του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μιλά και η Μέρκελ


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές, πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου που μετέδωσε το Reuters, πρέπει να εξετασθεί εάν τα μεγέθη πάνω στα οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου ανταποκρίνονται ακόμα στην τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα, και ότι θα πρέπει στην ανάγκη να αναπροσαρμοστούν.

ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ


Το όνειρο της Σοβιετικής Ένωσης θέλει να αναβιώσει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αφού με άρθρο του στην εφημερίδα Izvestia, προτείνει τη δημιουργίας μιας «Ευρασιατικής Ένωσης» όπως την ονόμασε, στην οποία θα συμμετέχουν πρώην σοβιετικές χώρες.

«Εξετάζουμε μόνο μη μισθολογικές παρεμβάσεις» καθησυχάζει ο Ηλ.Μόσιαλος


«Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, εξετάζει μόνο μη μισθολογικές παρεμβάσεις», όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο του MEGA, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση της απαίτησης της τρόικας για μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και με κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Υποβάθμιση των ιταλικών ομολόγων κατά τρεις μονάδες από τη Moody's


Στη βαθμίδα Α2, με αρνητικές προοπτικές, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's τα ιταλικά ομόλογα αργά το βράδυ της Τρίτης. Η αξιολόγηση των ιταλικών ομολόγων βρισκόταν στο Αa2, τρεις μονάδες υψηλότερα.