Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Δεν θα νομοθετήσουμε» - «Ανέφικτη» κατά τον Γ.Κουτρουμάνη η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


Αθήνα
«Ανέφικτη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει πάνω στο θέμα αυτό» είπε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ρυθμίζεται με διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   Το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.
Φαίνεται πως οι διαπιστώσεις των καθηγητών που εδώ και πολύ καιρό μιλούν για κοιτάσματα στη νότια Κρήτη με τα οποία μάλιστα, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε έπιασαν τόπο.

ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Αρνητική απάντηση έδωσε η ΓΣΕΕ στο κλιμάκιο της τρόικας που ζητούσε συνάντησή. Σε έγγραφο που απέστειλε προς τους ελεγκτές τονίζει ότι ο μέχρι τώρα διάλογος υπήρξε «ελλιπέστατος και προσχηματικός αποβλέποντας απλά να εγκλωβισθεί το συνδικαλιστικό κίνημα σε προειλημμένες αποφάσεις» κι επισημαίνει ότι «με αυτές τις προϋποθέσεις οι συζητήσεις είναι άσκοπες».

«Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα»

 Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και θα αποτρέψει τη χρεωκοπία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, δίνοντας το σήμα ότι μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα επιτευχθεί μία συμφωνία.

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 «Ηλεκτροσόκ» προκαλεί στους καταναλωτές η πληροφορία, ότι η ΔΕΗ, με αίτημά της έχει ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και κατά συνέπεια και από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αυξήσει το 2012 και κατά πάσα πιθανότητα από τον προσεχή Ιανουάριο, τα τιμολόγιά της, μεσοσταθμικά κατά 18,7%, με ορισμένα νοικοκυριά μάλιστα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν ακόμη και έως 30%, με τη ΔΕΗ να επικαλείται σημαντική αύξηση στα λειτουργικά της κόστη.

«ΧΑΜΟΣ» στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ


Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Ευ. Βενιζέλος. Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή φορτισμένη γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό οικονομικών να πει: «Αν εσείς είστε έτσι πως πρέπει να είμαι εγώ;»

Τι αλλάζει με το νέο πολυνομοσχέδιο στο δημόσιο

  Σημαντικές είναι οι ανατροπές που φέρνει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο στον "στενό" αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, μάζι με την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στις συντάξεις.

Ρεσιτάλ αγριότητας ΜΑΤ και κατά δημοσιογράφων

 Tην συνηθισμένη τακτική της ακολούθησε και πάλι η αστυνομία, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου «να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων» την ώρα που φωτογραφίες ξυλοδαρμών δύο τουλάχιστον φωτορεπόρτερ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Μας χρεοκοπεί ή μας σώζει ο “Ομπάμα της Γερμανίας”

Βασίλης Δαλιάνης, Βασίλης Αναστασόπουλος (Πρώτο Θέμα)

«Η ειδική αποστολή» του Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα έχει αντικείμενο την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδόμηση της ελληνικής οικονομίας; Ή, μήπως, πρόκειται για έναν «οικονομικός blitzkrieg» πού θα φέρει τη χώρα μας αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας – έστω και …ελεγχόμενης;

Moody’s: Απειλεί τη μισή Ευρώπη με υποβάθμιση

 Με υποβάθμιση απειλεί σε νέα της έκθεση η Moody’s τις χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έχουν άριστη αξιολόγηση. Ο οίκος εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο προσεχές διάστημα θα είναι πολύ αδύναμη, ενώ θεωρεί ορατό τον κίνδυνο της επιστροφής στην ύφεση. Η Moody’s κάνει μάλιστα λόγο για ένα «εξαιρετικά αδύναμο αίσθημα στις αγορές» που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα, ενώ υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της ρευστότητας.

Χέλμουτ Σμιτ:«Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα»

 Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτης να βοηθήσουν την Ελλάδα απηύθυνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ
«Να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του ο Σμιτ.

ΣΤΗΝ UNESCO ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

 Την πλήρη ένταξή τους στους κόλπους της UNESCO διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι, εντείνοντας τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση παρά την εναντίωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία υποβάλλει την Τετάρτη στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι αίτημα για την αναβάθμιση σε πλήρες μέλος από το καθεστώς παρατηρητή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

 Χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές της Καλιφόρνια έχουν προχωρήσει σε 9ήμερη απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες κράτησης. Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα σωφρονιστικών ιδρυμάτων, υπολογίζεται ότι στην απεργία πείνας συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 1.186 κρατούμενοι σε τέσσερις φυλακές. Αριθμός μειωμένος από τους 4.200 κρατούμενους που διαμαρτύρονταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

ΚΑΜΕΡΟΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ

 Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κόμματός του τόνισε: "Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε το ευρώ. Και δεν πρόκειται να επιτρέψω να παρασυρθούμε από τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης χωρών που ανήκουν στην Ευρωζώνη".

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

 Την ώρα που το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης, το λεγόμενο “Occupy Wall Street” κερδίζει έδαφος και εκατοντάδες διαδηλωτές στο δυναμικό του μέρα με τη μέρα, το Twitter και το Facebook συμβάλουν στο να εξαπλωθεί και σε άλλες, μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Από  την Βοστόνη ως το Λος Άντζελες, οι Αμερικανοί βγήκαν στου δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την άνιση κατανομή του πλούτου.

Αναίτια έκρηξη αστυνομικής βίας


ΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Οι καταιγιστικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση κορυφαίων υπουργών οι οποίοι ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.