Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ρωσική θύελλα κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τους "πάγους"



Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ θέτοντας στην διάθεση τοιυ ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Μάλιστα πρόκειται να δαπανηθεί και ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από εληνικής πλευράς για την πρoμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο όπου θα καταστρωθεί η επίθεση κατά της Ρωσίας.


Πρίν ενάμιση χρόνο. Παπακωνσταντίνου - “Τώρα έχουμε το πιστόλι στο τραπέζι”


 Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την απόφαση για τον μηχανισμό στήριξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν ένας μηχανισμός που θα δημιουργεί μια «αξιόπιστη απειλή», ένα «γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι» απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη θέση της χώρας ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού». Βέβαια ο στόχος είναι να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ, συμπλήρωσε ο υπουργός.


«Κρουαζιέρα» στο Αιγαίο έκανε τουρκική φρεγάτα



 Το υπολογίζουν οι τροικανοί στους λογαριασμούς ότι αν χάσουμε κανένα νησί θα βγούμε εκτός στόχων? Γιατί δεν παίρνουν μέτρα και για την τουρκιά? 

Σε ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε στις 5 σήμερα το απόγευμα και παρέμεινε για τρεις ώρες, η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, κινούμενη από την περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου μέχρι το στενό του Καφηρέα, και αφού πρώτα πέρασε από Ρόδο, Σαντορίνη, Μήλο και Σέριφο, πλέοντας σε διεθνή χωρικά ύδατα. Πλοίο του πολεμικού ναυτικού παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις, από την περιοχή της Ρόδου κινήθηκε νότια της Σαντορίνης, νότια της Μήλου και στη συνέχεια με βόρεια πορεία, πέρασε δυτικά από τη Σέριφο, πλέοντας σε διεθνή ύδατα.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ - τα τρία μου παιδιά είναι η τρόικα που λογοδοτώ



 Eχουμε και μεις παιδιά!!!! - 
Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η αντικειμενική αξιολόγηση, ώστε η μονιμότητα να είναι δεδομένη για τους άξιους, πρότεινε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Λογοδοτώ στη δική μου τρόικα, τα παιδιά μου, είπε εμφατικά ο υπουργός Μεταφορών,
Υποδομών και Δικτύων που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής (και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) για την τακτική που ακολούθησε με την απελευθέρωση σε ταξί και φορτηγά. "Αν δεν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και δεν απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις της οικονομίας , τότε η χώρα θα βγει χαμένη και όχι εμείς", σημείωσε σχετικά στο Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Ραγκούσης.

«'Όχι' σε πρόωρες εκλογές» Καταστροφική η εσωστρέφεια την ώρα της μάχης, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας ΜόσιαλοςΑθήνα
Kατηγορηματικά αντίθετος σε πρόωρες εκλογές δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος υπογραμμίζοντας πως «την ώρα του πολέμου η εσωστρέφεια είναι καταστροφική».
Σε συνέντευξή του στην Real News, ο κ. Μόσιαλος απορρίπτει τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και χαρακτηρίζει αστεία τα σενάρια για παραίτηση του πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός δίνει μια ιστορική μάχη, παίρνοντας στην πλάτη του αμαρτίες άλλων. Δεν φυγομάχησε όπως άλλοι, δεν εγκατέλειψε τη μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φρεγάτα μεταξύ Κέας και Κύθνου - Νέα τουρκική πρόκληση με παραβίαση των χωρικών υδάτων στο κεντρικό Αιγαίο

Η φρεγάτα παρέμεινε, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πάνω από δύο ώρες εντός των χωρικών υδάτων
Αθήνα
Προκλητική παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκική φρεγάτα στο Κεντρικό Αιγαίο: Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου το απόγευμα του Σαββάτου, πριν εξέλθει από το στενό του Καφηρέα, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.
Η φρεγάτα εισήλθε στα χωρικά ύδατα περίπου στις 17:00 και εξήλθε στις 19:55.

Η Ελλάδα κάνει δύο βήματα εμπρός και ένα πίσω, λέει ο Π.Τόμσεν


Πολιτική και κοινωνική κόπωση διαπιστώνει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικαo«Πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει την στάση πληρωμών, εκτιμά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, λέγοντας πως η χώρα προχωρά κάνοντας δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω, την στιγμή που η πολιτική και κοινωνική κόπωση μεγαλώνει. Κριτική στην ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ασκεί και ο Γερμανός Ματίας Μορς, από την αντιπροσωπεία της Κομισιόν.