Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σε υποβάθμιση 12 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Βρετανία προχώρησε η Moody's

Η Moody's Investors Service ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους και των καταθέσεων σε 12 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Βρετανία, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε μόλις ένα.
Με τις υποβαθμίσεις ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των υποθέσεων συστημικής στήριξης από την βρετανική κυβέρνηση για τα εν λόγω ιδρύματα, σημείωσε.

Ιδιωτικοποιούνται οι τράπεζες – Τις διοικήσεις θα ορίζει η τρόικα

  Αυτό θα πει οργάνωση.. 3 άνθρωποι . Σε δυό χρόνια τα έμαθαν όλα. Τα κάνουν όλα. Εχουν λύσεις για όλα. Και είναι και γρήγοροι.


Κρατικοποίηση των τραπεζών και άμεση πώληση τους σε ξένους επενδυτές μέσα σε δύο χρόνια προκειμένου να ξεχρεώσουν, θα προκαλέσει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ–Ε.Ε! – Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τσιόδρας
( Ελευθεροτυπία)
Στροφή στην ακολουθούμενη πολιτική διαχείρισης της κρίσης χρέους κάνουν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Μέχρι τώρα η βασική συζήτηση αφορούσε τη διάσωση χωρών, ιδιαίτερα της Ελλάδας, που είχαν τα περισσότερα προβλήματα. Η νέα γραμμή αναμένεται να επισφραγιστεί στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Βερολίνο μεταξύ Αγκελας Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί και προβλέπει: Εμφαση στη σωτηρία όχι της Ελλάδας αλλά των ευρωπαϊκών τραπεζών, δημιουργία προστατευτικού τείχους για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ενίσχυση της κοινής οικονομικής διακυβέρνησης, μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Στη συνέχεια η Ελλάδα, η οποία δεν μετέχει σε αυτές τις διαβουλεύσεις, παρότι αφορούν την τύχη της, υπό πλήρη κηδεμονία από τις Βρυξέλλες θα έχει 1-2 χρόνια για να δείξει αν μπορεί να παραμείνει στο ευρώ ή θα οδηγηθεί εκτός, παρ' ότι στο μεταξύ οι πολίτες θα έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την παραμονή στην ευρωζώνη.

ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»



«Μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και θα προκαλούσε διάχυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο από τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Αν εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κρίση να μεταδοθεί σε άλλες χώρες» σημειώνει ο κ. Μπαρόζο, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Προσθέτει πως η Ευρωζώνη δεν έχει εμπειρία στο ζήτημα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους. «Πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση για εμάς και συζητάμε πιθανές λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί άλλη φορά» εξηγεί.

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, διεμήνυσε από το Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός


Από παλαιότερη συνάντηση
 Η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα θα βρεθεί στην άλλη όχθη, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μονόδρομος η τήρηση των συμφωνηθέντων - Η Ελλάδα πρέπει να αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους, λέει ο Λ.Παπαδήμος



Η Ελλάδα θα πρέπει και πιθανότατα θα αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της από το 21% που προβλέπει η υπό έγκριση συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης Λουκάς Παπαδήμος.
Μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Market News, έκρινε ως ανεπαρκή την προσπάθεια που έχει γίνει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ εκτιμά ότι υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής αυτής της πολιτικής το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο.

Εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα σηματοδοτεί η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

Οι δύο ηγέτες εξακολουθούν να έχουν διαφορές στο θέμα της ελληνικής κρίσης, αλλά και των τραπεζών
Oλα γίνανε και όλα γίνονται για τις τράπεζες...ΓΖ


Aπό το in.gr


Το πλαίσιο μίας «τελικής λύσης» για το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου, διαμορφώνουν το απόγευμα της Κυριακής στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Διπλό χτύπημα με κλίμακα και 12 φοροαπαλλαγές


 Η νέα φορολογική κλίμακα και το νέο "μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών και ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011, πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι έξτρα φόροι εισοδήματος που θα καταβάλουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες φθάνουν μέχρι και τα 2.750 ευρώ, ενώ οι επιπλέον φόροι για τους φορολογούμενους με ένα ή δύο παιδιά θα φθάσουν μέχρι και τα 1.040 ευρώ. Φορολογικό σοκ προκαλεί σε όλους τους φορολογούμενους η νέα φορολογική κλίμακα και το νέο "μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011. Οι φόροι εκτοξεύονται στα ύψη, αφού αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500%. Φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Είναι βράδυ και το ζευγάρι μόλις έχει κάνει έρωτα και χαλαρώνει. Η γυναίκα λέει στον άντρα της:.


  - "Πεινάω, τι θα έλεγες για κανένα σουβλάκι;"

- "Και γω", λέει ο άντρας, "θα πεταχτώ να πάρω".
Φοράει πρόχειρα κάποια ρούχα και ξεκινά για το σουβλατζίδικο. Την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στο αμάξι του, σταματάει δίπλα του ένα αυτοκίνητο και βγαίνει απόμέσα μια κουκλάρα και τον ρωτά: - "Σας παρακαλώ, μήπως ξέρετε πως θα πάω στην οδό Τάδε 15;" Αγαλμα ο τύπος της ψελλίζει:
- "Θα πάτε ίσια, δύο στενά πιο κάτω δεξιά και στο τρίτο αριστερά".

"Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους" - 23 Ιουνίου 2011

BOOK. Απόλυτο γκάτζετ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σε δυο 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου και Τετάρτη 12 του μηνός και στάσεις εργασίας από 8πμ -11πμ και 3μμ-6μμ στις 11, 13 και 14 του μηνός.


Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Φρενάρει η Γεωργία την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου


Ο Σέρτζι Καπανάντζε
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας για την ένταξη της τελευταίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ναυάγησαν σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις Γεωργιανού διπλωμάτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Γεωργία δεν συμφωνεί όσον αφορά στην ένταξη της Ρωσίας, όσο παραμένει άλυτο το ακανθώδες ζήτημα της ρωσικής κατοχής της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Ο Σέρτζι Καπανάντζε «Οι διαπραγματεύσεις έληξαν δίχως αποτέλεσμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Σέρτζι Καπανάντζε.

«Ίσως υποτιμήσαμε» την απαιτούμενη μείωση - Νέο μήνυμα Σόιμπλε για μεγαλύτερο «κούρεμα» πριν τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί


Σήμα για πιθανή αύξηση του «κουρέματος» στα ελληνικά ομολόγα έδωσε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ η πλησιάζει η κρίσιμη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για την Ευρωζώνη.
«Ίσως υποτιμήσαμε την έκταση της αναγκαίας μείωσης του ελληνικού χρέους» κατά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ανέφερε ο Γερμανός υπουργός, διαπιστώνοντας υψηλό κίνδυνο έντασης και επέκτασης της κρίσης και τονίζοντας την ανάγκη ισχυρών κεφαλαιακών θέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απαράδεκτα και αναληθή χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «τα διακινούμενα σήμερα από μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δήθεν σενάρια που αναφέρονται στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και σε επικείμενες πρωτοβουλίες του».


Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κ.Σημίτη, Κ.Καραμανλή και Κ.Μητσοτάκη.

Διαψεύδοντας κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι «ακόμη κι αν είναι προϊόντα φαντασίας, είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια».

Σκληρές πιέσεις τρόικας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις-"Δεν θα πετύχει η διάσωση αν δεν εφαρμοστούν"- Ζητούν μειώσεις μισθών και νέα μέτρα


Νέα συνάντηση είχε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου, για την έγκριση της 6ης δόσης και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου.

Τι απαιτούν οι τροϊκανοί
- χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
- ημερομηνίες για "λουκέτα", συγχωνεύσεις οργανισμών
- εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών ("κλειστά επαγγέλματα")
- καθορισμός "ορφανών" μέτρων 2,5 δισ.€ της διετίας 2013- 2014

"Είκοσι δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι 'Ελληνες στην Ελβετία" - Μέγεθος κειμένου


Αυτό εκτιμά ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν.

Σύμφωνα με τον Τζον Κρίστενσεν, που μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Κύπρος.

Εκτιμά ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδε καθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι of-shore

Οι μικρομεσαίοι θα γονατίσουν από τη φορο-καταιγίδα.Αναλυτικά παραδείγματα

Οι μικρομεσαίοι θα γονατίσουν από τη φορο-καταιγίδα.Αναλυτικά παραδείγματα
Πάλι στις τσέπες των αδυνάτων βάζει βαθιά το χέρι η κυβέρνηση με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και την περικοπή στις φοροαπαλλαγές, οι οποίοι και πριν από το μέτρο βρίσκονταν σε απελπισία και έχουν κόψει από παντού
,

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛ ΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ - Οσο καθυστερεί το «κούρεμα», τόσο χειρότερα


Οσο καθυστερεί το «κούρεμα», τόσο χειρότερα
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επενδυτικού fund για ομόλογα θεωρεί ότι θα χρειαστεί μείωση άνω του 50% για το ελληνικό χρέος, ενώ ο Σόιμπλε παραδέχεται ότι το 21% του Ιουλίου δεν επαρκεί


Ο Μοχάμεντ ελ Εριαν με δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής επαναλαμβάνει την άποψή του ότι στην σημερινή του μορφή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Σα σήμερα 9 Οκτώβρη 1967 δολοφονήθηκε ο Τσε Γκεβάρα (Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα): Επαναστάτης με αιτία!


ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
1955: Γνωριμία με τον Φιντέλ Κάστρο. Προσχωρεί στο κίνημα της 26 Ιουλίου.
1956: Μαζί με τον Κάστρο και 82 αντάρτες αποβιβάζεται στην Κούβα με το πλοιάριο Γκράνμα.
1957: Πρώτες μικρές νίκες των ανταρτών. Ο Τσε προβιβάζεται σε κομαντάντε κι αναλαμβάνει τη διοίκηση της δεύτερης επαναστατικής φάλαγγας.

Φουκς: "Θέλουμε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας"



"Κάποιος πρέπει να σας ελέγχει" λέει ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος κάνει αποκαλυπτικές δηλώσεις. Για το "κούρεμα" του χρέους αναφέρει πως "Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά".


Ο Γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

Αυστηρή κριτική από στελέχη της τρόικας


EUROGROUP
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απευθύνουν τα στελέχη της τρόικας, Πολ Τόμσεν και Ματίας Μορς, επισημαίνοντας πως τα μέτρα του σχεδίου για τη «διάσωση» της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


«Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι σαφές πως το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ» ο Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα.