Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Nigel Farage-Iron Fist in Greece (Gr Subs)

Απίστευτη φωτογραφία Έλληνα φωτορεπόρτερ στην Λιβύη, κάνει τον γύρο του κόσμου


Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φωτογραφία επεξεργασμένη από photoshop. Αλλά δεν είναι. Η καταπληκτική φωτογραφία του Έλληνα φωτορεπόρτερ του Γαλλικού πρακτορείου Άρη Μεσσήνη, κάνει από το πρωί τον γύρο του κόσμου. Δικαιολογημένα.

«Αν δεν είμαστε αποτελεσματικοί, ρίξτε μας»


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συζήτησηςΔε μπορούμε ... ακόμα
Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες, δήλωσε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε και πάλι τα πυρά της Βάσως Παπανδρέου.

11 Οκτώβρη 1963: Πέθανε Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν,

Eντίθ Πιαφ
1915 – 1963

H Eντίθ Zιοβανά Γκασιόν, που αργότερα θα της έδιναν το στοργικό επίθετο Πιάφ - σπουργιτάκι στα γαλλικά- γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 19 Δεκεμβρίου του 1915. H μητέρα της, τραγουδίστρια του δρόμου, παράτησε το παιδί στη γιαγιά του, που διατηρούσε οίκο ανοχής σε επαρχιακή κωμόπολη.

Απόλυση χωρίς αποζημίωση μετά την εφεδρεία


Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία. Σύμφωνα με αυτό, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν σε εφεδρεία και στη συνέχεια θα απολυθούν, δεν θα λάβουν τελικά αποζημίωση. Αυτό θα συμβεί γιατί η καταβολή του 60% του βασικού μισθού τους έως και 24 μήνες συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης, ενώ ο χρόνος της εφεδρείας μπορεί να θεωρηθεί ως προειδοποίηση απόλυσης.


Κρατικοποιήσεις στο θέρετρο Λος Ρόκες - Διακοπές «πέντε αστέρων» για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας σχεδιάζει ο Τσάβες



Σε κατάσχεση ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών στο θέρετρο Λος Ρόκες στην Καραϊβική ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, με σκοπό τη διάθεση τους στους φτωχούς της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να μετατρέψει το ειδυλλιακό αρχιπέλαγος με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους σε προορισμό «πέντε αστέρων», όχι για τους πλούσιους κατοίκους και τουρίστες, αλλά για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.

Υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων τάσσεται ο Ευ.Βενιζέλος



 O Μπένι τους δουλεύει!!. Συμφωνεί απόλυτα σε ένα μέτρο που ξέρει πως δε μπορεί να υλοποιηθεί. Για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης χρειάζονται δυό... Όμως σε λίγο δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι.ΓΖ ... 

Ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας (εις βάρος των κλαδικών), όπως έχει ζητήσει η τρόικα, τάχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, επικαλούμενος ουσιαστικά την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Ο υπουργός τάχθηκε εκ νέου κατά της συγκυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας, πάντως, ότι έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Ισχυρίστηκε ότι με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», το ΠΑΣΟΚ μιλούσε προεκλογικά για «άδικη κατανομή του πλούτου» και επισήμανε ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό «είναι άψογες».

«Κίτρινη κάρτα» μετά το πέρας της αξιολόγησης - Αυστηρές συστάσεις και αναφορές σε αστοχίες θα εμπεριέχει η δήλωση της τρόικας


Η τρόικα δίνει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά με αστερίσκους
Αυστηρές συστάσεις και αναφορές σε παραλήψεις και αστοχίες θα εμπεριέχει η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πέμπτη αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα.
Στην ανακοίνωση, που θα εκδοθεί σήμερα, Τρίτη, θα αναφέρεται μεν ότι μετά τη συζήτηση των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων και των πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί η πορεία υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίου εκπροσώπων επί μιας δέσμης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Σαμαράς: «Οχι» συγκυβέρνηση - «Ναι» στις εκλογές


 ..Και έρχονται μνήμες από παλιά... πως έλυσε το Σκοπιανό και πως απελευθέρωσε τους αλβανούς!! ΓΖ

Ξεκάθαρο «όχι» σε κάθε προοπτική συγκυβέρνησης και συναίνεσης είπε πριν από λίγο, όπως είχε προαναγγείλει από προχθές το Βήμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του. Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, για την οποία ανέφερε πως δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση, υπεραμύνθηκε της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου και ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Το μόνο αληθινά «σωτήριο» που μπορούν να κάνουν, είναι να φύγουν. Εκλογές μπορεί να μη θέλουν, Αλλά δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, Μετράει τι θέλει ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. και έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναδιαπραγματευθεί με επιτυχία, την ισχυρή, λαϊκή εντολή, μετά από εκλογές, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 470 ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΙΑΣ



Οι ασυνήθιστες πλημμύρες που πλήττουν την Ταϊλάνδη τον τελευταίο καιρό έχουν κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 270 ανθρώπους, ενώ οι αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν την πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Ακόμη 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Καμπότζη και περίπου 20 στο Βιετνάμ, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Στην Ταϊλάνδη οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών έχουν προκαλέσει το θάνατο 269 ανθρώπων, ενώ εδώ και δύο μήνες πλήττουν εκατομμύρια άλλους, σύμφωνα με τις αρχές που έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


ΟΤΟΕ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. «Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Jane Birkin & Serge Gainsbourg - Je T'aime... Moi Non Plus


Η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του γάλλου τραγουδοποιού, ηθοποιού και σκηνοθέτη Σερζ Γκενζμπούρ (1928 - 1991). Είναι το μοναδικό γαλλικό τραγούδι που έφθασε στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών (11 Οκτωβρίου 1969).

Σε μία εποχή που το ροκ βρισκόταν στην ακμή του, ο Σερζ Γκενζμπούρ γράφει την ερωτική μπαλάντα «Je t' aime… moi no plus» («Σ' αγαπώ…εγώ όχι πια»), με προκλητικό στίχο και «σοροπιαστή» μουσική. Ήταν το 1967, όταν ο γάλλος τραγουδοποιός ήταν τρελά ερωτευμένος με την Μπριζίτ Μπαρντό.

11 Οκτώβρη 1822: Η Μαντώ Μαυρογένους, επικεφαλής των κατοίκων της Μυκόνου, αποκρούει επίθεση αλγερινών πειρατών.


Μαντώ Μαυρογένους

Καταγόταν από Ελληνική οικογένεια της Ρουμανίας, η οποία έφυγε κρυφά για την Ιταλία επειδή ο αδελφός του πατέρα της αποκεφαλίστηκε από τον Σουλτάνο. Θα εγκατασταθούν στην Τεργέστη και εκεί ο πατέρας της Nικόλαος Μαυρογένης θα ασχοληθεί με το εμπόριο.[1] Με την έναρξη της Επανάστασης πήγε στην Μύκονο και ξεσήκωσε τους κατοίκους εναντίον των Τούρκων. Με πλοία εξοπλισμένα με δικά της έξοδα, καταδίωξε τους πειρατές που λυμαίνονταν τις Κυκλάδες και αργότερα πολέμησε στο Πήλιο, στη Φθιώτιδα και στη Λιβαδειά.
Κάτοχος της γαλλικής γλώσσας, συνέταξε συγκινητική έκκληση προς τις γυναίκες της Γαλλίας, ζητώντας τη συμπαράστασή τους στον πληθυσμό της Ελλάδας. Για τον Αγώνα διέθεσε όλη της την περιουσία. Για τη δραστηριότητά της, συνολικά, ο Ιωάννης Καποδίστριας της απένειμε -τιμή μοναδική σε γυναίκα- το αξίωμα του επίτιμου αντιστράτηγου και της παραχώρησε κεντρικό σπίτι στο Ναύπλιο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πώς, εκτός από τη Γαλλική, μιλούσε άπταιστα την Ιταλική αλλά και την Τουρκική.


Προτομή της Μαντώς Μαυρογένους στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα
Μετά την Επανάσταση, απογοητευμένη από την άτυχη ερωτική περιπέτειά της με το Δημήτριο Υψηλάντη και καταδιωκόμενη από τον Ιωάννη Κωλέττη, ξαναγύρισε στη Μύκονο και έπειτα από λίγα χρόνια πέθανε στην Πάρο πολύ φτωχή και λησμονημένη.