Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΖ. ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Να δικάσουν ή να εκδώσουν τον Αμερικανό τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως υαπίτιο για βασανιστήρια ζητά από τις καναδικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της επίσκεψης Μπους στον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου. Η Διεθνής Αμνηστία επιρρίπτει στον Τζορτζ Μπους ευθύνη για την έγκριση ανακριτικών μεθόδων που θεωρούνται βασανιστήρια, ιδιαίτερα του «εικονικού πνιγμού», αλλά και για τις «αναγκαστικές εξαφανίσεις» από τη CIA.

«Η υπό κατάληψη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» (The Occupied Wall Street Journal)

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Wall Street ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ... ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!!

«ΕΤΣΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ και ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ...!!!


Ενα παραδοσιακό όπλο χρησιμοποιούν στον αγώνα τους οι «αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ και δεν είναι άλλο από την εφημερίδα. Σε χαρτί, «όμορφα σχεδιασμένη και καλά γραμμένη»», όπως λέει ο -με συναίνεση κηρυχθείς- υπεύθυνός της, Α. Γκούπτα. Ο Γκούπτα είναι βετεράνος «εφημεριδάς», αφού επί χρόνια εκδίδει ένα αριστερό φύλλο, το οποίο κυκλοφορεί σε 20.000 αντίτυπα στη Νέα Υόρκη, 16 φορές το χρόνο. «Για δύο και πλέον εβδομάδες, στη σπουδαία μητρόπολη του καπιταλισμού, οι στερημένοι απελευθερώνουν εδάφη από τους οικονομικούς φεουδάρχες και τον αστυνομικό στρατό τους», γράφει μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο υπεύθυνος Α. Γκούπτα (φωτ. Ass. Press)

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: «Μπλόκο» από τη ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των λογαριασμών

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: «Μπλόκο» από τη ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των λογαριασμών: Υπό κατάληψη τελεί το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Στόχος τους είναι να μπλοκαρι...

Χρεωκοπία.

Sad clown
Aπό http://arkoudos.com/blog/

Το διάβασα. Είναι πολύ καλό 
(μόλις το έγραψα, το ξαναδιάβασα αυτό το ποστ. μια συμβουλή: μην το διαβάσεις.)  Δεν ξέρω πως φτάσαμε ως εδώ. Κοιτάω που φτάσαμε, κοιτάω πως να διαφύγουμε, αλλά, πραγματικά, είμαι πολύ, πολυ απογοητευμένος.  Όλα είναι σκατά.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε πιθανή λαϊκή εντολή. Το κράτος υπολειτουργεί, σε όλους τους τομείς. Χρήματα λείπουν από παντού, οι πολίτες έχουν σταματήσει να το εμπιστεύονται, βγαίνουν νόμοι αναδρομικοί, σκαρφίζονται κάθε τρόπο, νόμιμο ή ακόμα και παράνομο, με τους πιο γελοίους όρους, για να κλέψουν, στην ουσία, χρήματα από τον πολίτη. Ζητούν να ξανακάνεις περαίωση, ακόμα και αν έχεις ήδη κάνει στο παρελθόν, ακόμα και αν έκανες κάθε-προηγούμενη-χρονιά, ακόμα και αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Κρύβουν χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να τα δώσεις, ακόμα και εκβιαστικά. Ταυτόχρονα, κάθε αγορά είδους πολυτελείας γίνεται χωρίς ποθεν έσχες, αποκλειστικά για να ξαναέρθει το χρήμα που την κοπάνησε στο εξωτερικό.

ΗΠΑ: Το κίνημα "Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ"- Στόχος τα σπίτια στελεχών


angy_new_yorkerΤο κίνημα "Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ" θα μεταφέρει σήμερα τις κινητοποιήσεις του έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών καθώς ο πρόεδρος της "Goldman Sachs" Λόιντ Μπλάνκφεϊν ακύρωσε την ομιλία του σε ένα κολέγιο της Νέας Υόρκης.
Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να διαδηλώσουν στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και να κάνουν μια "Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους" ώστε να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοκ της News Corp, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.

Kρίση στη Σλοβακία από το όχι στον EFSF


Slovakia-Prothipourgos-Rantitsova
Καταψήφισε το κοινοβούλιο της Σλοβακίας στη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, (EFSF), με αποτέλεσμα να «πέσει» η κυβέρνηση της πρωθυπουργού, Ιβέτα Ραντιτσόβα,. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ivan Miklos δήλωσε ότι το σχέδιο ενδέχεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς η ψηφοφορία θα επαναληφθεί και εκεί το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι θετικό, καθώς κυβέρνηση θα έχει και την υποστήριξη και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης σε αντάλλαγμα τις πρόωρες εκλογές. Η Σλοβακία ήταν η τελευταία χώρα που κλήθηκε να εγκρίνει τον EFSF και η μόνη χώρα- μέλος της ευρωζώνης που καταψήφισε την συμφωνία.



ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕΔημοσίευση ανάρτησης
Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

48ΩΡΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Δεν κουνιέται ρόδα


Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς
Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκηρύσσοντας αυτή τη φορά 48ωρη απεργία. Επί δύο ημέρες, αύριο και την Παρασκευή, οι αστικές συγκοινωνίες θα παραλύσουν και το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του μόνο τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου. Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς. Ολα τα υπόλοιπα μέσα (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ) τραβούν χειρόφρενο, με τα συνδικάτα να απειλούν με ακόμα πιο σκληρές κινητοποιήσεις. Τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά, αφού η μόνη απεργία που έχουν εξαγγείλει είναι στις 19 του μηνός μαζί με όλα τα συνδικάτα. Εκείνη την ημέρα θα ακινητοποιηθούν και τα βυτιοφόρα Δ.Χ.


ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΕ ΒΟΣΤΟΝΗ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ



Aπό fimotro.gr

Δεκάδες διαδηλωτές που συνδέονται με το κίνημα «Occupy Wall Street» (Καταλάβατε τη Wall Street) συνέλαβε η αστυνομία της Βοστόνης. Οι συλλήψεις ξεκίνησαν, μετά την άρνηση των διαδηλωτών να απομακρυνθούν από δημόσιο χώρο που είχε πρόσφατα ανακαινισθεί. Στην Ουάσιγκτον συνελήφθησαν έξι διαδηλωτές.

ΕUROGROUP ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Στις 21 Οκτωβρίου σχεδιάζουν να συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires. Μια συνάντηση που κρίθηκε σκόπιμο να προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, καθώς μέχρι τότε ενδέχεται να έχει οριστικοποιηθεί το περίφημο γαλλογερμανικό σχέδιο για την ενίσχυση των τραπεζών και το ουσιαστικό haircut στο ελληνικό χρέος.


ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΔΕΚΟ - Ποιες ΔΕΚΟ γλιτώνουν κούρεμα με την «ψιλή»


Οι μισθοί στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και της ΔΕΗ, «γλιτώνουν» από το πλαφόν των 1.900 ευρώ που ισχύει για τις υπόλοιπες κρατικές επιχειρήσεις
 Έστω και ένας εργαζόμενος να εξαιρεθεί είναι νίκη ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει οι εργαζόμενοι να είμαστε ενωμένοι. Προφανώς και πρέπει να γίνει μια εξισορρόπηση. Οχι όμως ισοπεδώνοντας τα πάντα. Γ.Ζ.

Μικρότερες από ό,τι αρχικά προβλεπόταν θα είναι οι μειώσεις των αποδοχών για τους εργαζομένους σε μια σειρά από Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Οι απασχολούμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στα Λιμάνια και στις Εταιρείες Υδρευσης γλιτώνουν από το πλαφόν των 1.900 ευρώ που επιβάλλεται στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια παραμένουν στο προνομιακό επίπεδο των 18 ετησίως. Οι μισθοί στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και της ΔΕΗ, «γλιτώνουν» από το πλαφόν των 1.900 ευρώ που ισχύει για τις υπόλοιπες κρατικές επιχειρήσεις


Κατά δεκάδες βγαίνουν από τις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Μιανμάρ


Ο πρόεδρος της χώρας χορήγησε αμνηστία σε χιλιάδες κρατούμενουςΔεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη Μιανμάρ, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας να τους χορηγήσει αμνηστία.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και οργάνωση που εδρεύει στην Ταϊλάνδη, τουλάχιστον 50 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη απελευθερωθεί από φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.
«Δεν έχει ολοκληρωθεί (η απελευθέρωση). Ο Ζαργκανάρ είναι μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν» είπε ο Μπο Κίι, ο αναπληρωτής γραμματέας της Οργάνωσης Συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους, αναφερόμενος στον δημοφιλή κωμικό.
Αξιωματούχος της Μιανμάρ είπε ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς κρατούμενους είναι μέλη της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία, της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι..Ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν, επίσης, πρόσωπα που είχαν συμμετάσχει στις ταραχές του 1988. Η κρατική τηλεόραση της χώρας ανέφερε την Τρίτη ότι πρόκειται να απελευθερωθούν 6.359 κρατούμενοι.

Αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο - Συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών την Τετάρτη

Την ώρα που το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συζητείται στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί με διαδικασίες - εξπρές έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Γεωργίας, Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι χτίζουν έναν τοίχο έξω από την είσοδο της ΕΥΑΘ.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου, Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, που είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον περασμένο Ιούλιο από το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο Μπεμπλάουι διαπραγματευόταν με τα κράτη του Κόλπου την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Αίγυπτο προκειμένου να στηριχτεί ο προϋπολογισμός που έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα.


Χειρόφρενο σε όλα τα ΜΜΜ - Νέα 48ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Πέμπτη και Παρασκευή


Αθήνα
 (από in.gr)

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισαν τελικά οι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αποδεχόμενοι την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής τους.
Ως εκ τούτου, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 του μηνός θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.