Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποίηση-τρόμος - της προέδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: “Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα”





«Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία”.
«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε πριν δύο ώρες περίπου σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Διακοπή μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποφάσισε η κυβέρνηση


Αθήνα
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα πληρωθούν όσο διάστημα διαρκούν οι καταλήψεις.
Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

13 Οκτώβρη 1904 έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Παύλος Μελάς

Pavlos Melas Portrait.jpg
Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη. Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του πολέμου του 1897 συμμετείχε από τους πρώτους στο ιδρυθέν το 1900 Μακεδονικό κομιτάτο για την εμψύχωση του απογοητευμένου ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας και σε αντίδραση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 1904 ο Παύλος Μελάς έσπευσε με άλλους τρεις αξιωματικούς, τους Α. Κοντούλη, Α. Παπούλα και Γ. Κολοκοτρώνη, προς επιτόπια μελέτη της κατάστασης. Αποτυγχάνοντας σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια, επανήλθε τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και εισήλθε στη Μακεδονία ως ζωέμπορος με το όνομα "Πέτρος Δέδες". Μετά 20ήμερη παραμονή συναντήθηκε με τον Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ανταλλάσσοντας σκέψεις για ανάληψη επιχειρήσεων και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.

Κατσέλη: "Δεν θα ψηφίσω την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων"

Κατσέλη: "Δεν θα ψηφίσω την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων"
«Δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συμβάσεις εργασίας με την σημερινή του μορφή», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Η κυρία Κατσέλη είπε ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα και υπογράμμισε ότι η λύση αυτή δεν πρέπει να ανατραπεί.

Υποχώρηση Βενιζέλου: Από το «ανατρέψτε μας» στο «δεχόμαστε αλλαγές»...

Υποχώρηση Βενιζέλου: Από το «ανατρέψτε μας» στο «δεχόμαστε αλλαγές»...από newpost.gr
Έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τους έθεσε το δίλημμα: «Στο όνομα ποιού θα νομοθετήσουμε; Των ανέργων και της νέας γενιάς ή των υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται καλά. Όχι στη συντεχνιακή και στη συνδικαλιστική προσέγγιση». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. «Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Απασφαλισμένη χειροβομβίδα» η Λούκα: «Δεν ψηφίζω το άρθρο 37 αν δεν αλλάξει»



Η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το πολυνομοσχέδιο από τη βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος ως τις 20 Οκτωβρίου έχει μια προφανή αιτία. Να πάει ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου με ένα «ατού» στα χέρια της. Έχει όμως και μια αφανή αιτία. Να παραμείνουν σε αμφιβολία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το τι τους έρχεται, καθώς στην κοινοβουλευτική ομάδα ανησυχούν, ότι αν οι βουλευτές έχουν πλήρη εικόνα, μπορεί και να καταψηφίσουν. Στο Μαξίμου ήδη προσπαθούν να υπολογίσουν τις πιθανές απώλειες στην ψηφοφορία της 20ης Οκτωβρίου.

Όσοι έχουν γνώση των προσώπων και των διεργασιών θεωρούν ότι αυτή τη φορά, η κ. Λούκα Κατσέλη δεν θα πειθαρχήσει στην κομματική γραμμή. Μάλιστα, η κ. Κατσέλη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, υποστήριξε ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 (για τις συλλογικές συμβάσεις), εάν δεν αλλάξει.

Αποκομιδή απορριμμάτων με ιδιώτες - Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση - Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Περίπου 100.000 τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους ολόκληρης της χώρας
Αδιέξοδο καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) το βράδυ της Τετάρτης.
Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα. Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ



Κλιμακώνονται αυτή και την επόμενη εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου