Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Μειώσεις φόρων για όλους

ΝΔ: Μειώσεις φόρων για όλους
Προτείνει σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια για τους ξένους επενδυτές

Την πρόταση της, για ένα νέο φορολογικό σύστημα, παρουσίασε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
Τα βασικά σημεία της πρότασης προβλέπουν:

Την καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις και την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στις 12.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 40% και σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια στο 30%, προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό σύστημα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Eκδόθηκε η υγειονομική διάταξη για την επείγουσα αποκομιδή των σκουπιδιών


Τα συσσωρευμένα σκουπίδια απειλούν πλέον τη δημόσια σκουπίδια
Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την επείγουσα υγειονομική διάταξη για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους που απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία και απαιτείται η λήψη εκτάκτων μέτρων. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, αναμένοντας εντολή από την εισαγγελία να ανοίξει η χωματερή της Φυλής. Για να απαρέμβουν οι αστυνομικές Αρχές, ώστε να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ, πρέπει να εκδώσει σχετική απόφαση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου που θα επικαλείται την υγειονομική διάταξη.


ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: ΠΟΥ ΣΟΥΝ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ

Tango Argentina: Οταν λένε θα γίνουμε Αργεντινή, αυτό εννοούν?

Επτά δρόμοι για την κοινωνία- του Νίκου Κοτζιά



Απο το vathiprasino.blogspot

Μπροστά στους πολίτες υπάρχουν επτά δρόμοι με διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι τέσσερις πρώτες έχουν χαραχτεί ήδη από πέρσι, όταν άρχισε η ιστορία με το μνημόνιο. Οι δύο επόμενες περικλείουν καινούρια προβλήματα. Ο τελευταίος είναι εκείνος της αναγκαιότητας. Σε αυτόν, κατά τη γνώμη μου, οφείλουμε ανταπόκρισης. Ο «πρώτος δρόμος» είναι αυτός της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της εγκατάλειψης του πεδίου του πολιτικού στους επαγγελματίες πολιτικούς και υπουργούς. Πρόκειται για τον δρόμο που οδηγεί στην αποχή από τις εκλογές. Κάτι τέτοιο, όπως δείχνει και η πείρα των ΗΠΑ, δεν ενοχλεί τους κατέχοντες. Εξάλλου, οι τελευταίοι προτιμούν να ψηφίζουν στις εκλογές λιγότεροι και να εκλέγονται οι ίδιοι, από το να τους θέτουν στο περιθώριο εκλογές με μαζική προσέλευση ή άλλες μορφές κινητοποίησης των πολιτών.

Σε εξαφάνιση και με τη... βούλα οι κλαδικές


από real.gr

Να έχουμε το νου μας μετά από τρία χρόνια να το θυμίσουμε στο Βενιζέλο και τον Κουτρουμάνη να  ξεπαγώσουν τα παγωμένα!!Γ.Ζ.


Και με την βούλα οδηγούνται σε εξαφάνιση οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» έως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που με το υφιστάμενο χρονικό πλαίσιο λήγει το 2014. Παράλληλα, μέσω της τροπολογίας που προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης οδηγεί τις εργασιακές σχέσεις σε πλήρη αποδόμηση, απελευθερώνοντας τη σύσταση ενώσεων προσώπων ακόμη σε όλες τις επιχειρήσεις για την υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στη Βουλή ότι εμμέσως πλην σαφώς είναι απαραίτητη η ψήφιση του άρθρου 37 που αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά για την καταβολή της επόμενης δόσης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κανένας ανοιχτός ΧΥΤΑ ή δημοτικό κτήριο


Στα άκρα οδηγεί την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το Χάρη Καστανίδη η ΠΟΕ-ΟΤΑ και με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζομένους να αντιδράσουν δυναμικά. «Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δε θα πρέπει να υπάρχει δημοτικό κτήριο ή ΧΥΤΑ σ' όλη την Ελλάδα που δε θα είναι κατειλημμένοι απ' τους εργαζόμενους», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της
Απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών και το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «με το οποίο επαναλαμβάνονται οι απειλές σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ» δηλώνει:
«Οι εργαζόμενοι χάνουν το 60% των αποδοχών μέσα σε ενάμιση χρόνο και δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αόριστες υποσχέσεις που προσβάλουν τους εργαζόμενους.
»Ουδέποτε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αρνήθηκε διάλογο με οποιονδήποτε αρμόδιο.
»Τα ζητήματα που αριθμούνται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών υπήρξαν τα βασικά αιτήματα της εκτελεστικής επιτροπής, σε συνδυασμό με τα ζητήματα που προκύπτουν από την εργασιακή εφεδρεία.
Στο ζήτημα των δανείων υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, μιας και τα δάνεια των εργαζομένων στο ΤΠκΔ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν εκχωρηθεί σε ξένες τράπεζες.
»Στο ζήτημα των δυσθεώρητων περικοπών των αποδοχών των εργαζομένων εκτός από συμπάθεια και κατανόηση δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.
»Η εξίσωση του επιδόματος προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ με αυτό των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων είναι το αυτονόητο βήμα προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην αποτελούν β΄ κατηγορίας εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τ.Α. υπογραμμίζει ότι συμμετέχει «στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10:00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα)», προετοιμάζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στη γενική απεργία στις 19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.
apo aftodioikisi.gr