Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» - Το δραματικό παρασκήνιο των δύο ετών του μνημονίου

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά»
Απο το ΒΗΜΑ


«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010. «Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί» λέει. «Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις». Και καταλήγει: «Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 800 ΠΟΛΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - Το κίνημα των ΗΠΑ είναι ...μεταδοτικό


Την ώρα που ο ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της Ν. Υόρκης έδωσε πάρκο για να κατασκηνώσουν οι αγανάκτισμένοι, ο δήμαρχος της Βοστόνης διέταξε τη βίαιη διάλυσή τους.Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Την ώρα που οι «καταληψίες της Wall Street» κερδίζουν συμπαράσταση, άλλη τόση αντίδραση προκαλούν σε συντηρητικούς πολίτες και πολιτικούς, ενώ εντείνεται και η καταστολή από την εξουσία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»! «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου»! «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Δουβλίνου»! Το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ αποδεικνύεται μεταδοτικό.

Ημέρα παγκόσμιων διαδηλώσεων - Στην Times Square οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Υόρκης, συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών


Οι διαδηλωτές κατέλαβαν για μερική ώρα την καρδιά του ΜανχάτανΣτην πλατεία Times Square, την καρδιά της Νέας Υόρκης, έφτασαν οι Αγανακτισμένοι του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ» το βράδυ του Σαββάτου, κατά την ημέρα του παγκόσμιου καλέσματος σε διαδηλώσεις με αίτημα την αλλαγή και την αληθινή δημοκρατία.
Η αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις σε όλη την πόλη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έγινε πάνω στην πλατεία.
Ειρηνικές, ως επί το πλείστον, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο τον κόσμο το Σάββατο. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία όμως μετατράπηκε η διαδήλωση στη Ρώμη.

Συνεχίζουν την απεργία ως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι- Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ Φυλής


Άνοιξε το πρωί της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής με επέμβαση των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα και πλέον τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα μπορούν να εναποθέτουν εκεί τα σκουπίδια.

Στο ΧΥΤΑ βρίσκονταν περίπου 20 απεργοί, που είχαν κλείσει τις πύλες με μεγάλα κοντέινερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, σε πρωινή εκπομπή του MEGA,
οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους ως την Πέμπτη.

ΣΟΛΟ ΚΛΑΡΙΝΟ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ (Αυτοσχεδιασμος)

Από όπου πέρασε τρο ΔΝΤ, αφησε πίσω του φτώχεια και δυστυχία


Από όπου πέρασε το «Ταμείο», αντί να ανορθωθεί η οικονομία και να ανασάνει η περιοχή, βυθίστηκε ακόμα παραπέρα, ειδικά με τη μορφή του χρέους, υποθηκεύοντας την οικονομία ή ακόμα και καταστρέφοντας ολόκληρους τομείς της οικονομίας, όταν αυτό επιβαλλόταν για την εισβολή των πολυεθνικών των ιμπεριαλιστικών χωρών.
Τα περίφημα προγράμματα «διαρθρωτικής προσαρμογής», που ήταν ένα προαπαιτούμενο, προκειμένου να δοθεί «βοήθεια» από το ΔΝΤ, ανατίναζαν την οικονομία της χώρας που ζητούσε βοήθεια και, κυρίως, τον πρωτογενή τομέα και, στη συνέχεια, επιβαλλόταν ένα άγριο πρόγραμμα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.
Όλα αυτά σήμαιναν μια οπισθοδρόμηση της κάθε χώρας, μια ένταση των μηχανισμών εξάρτησης και μια επιβολή του νεοφιλελευθερισμού σε ακραίες εκδοχές. Οι επεμβάσεις του ΔΝΤ σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, η συνεργασία του με καθαρά δικτατορικά καθεστώτα, για δεκαετίες, καθώς και οι επεμβάσεις του στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μετά το '89-'91, το κατέστησαν έναν οικονομικό χωροφύλακα του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και, ειδικά, των ΗΠΑ.