Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Bασικοί άξονες

  1. Βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας με δημοκρατικό σχεδιασμό, με κλαδικές πολιτικές και με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.  
  2. Πραγματική και όχι φραστική πάταξη της φοροδιαφυγής, ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών, για την είσπραξη των οφειλομένων από τη διαπλοκή και γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, με έμφαση στην άμεση φορολογία των εχόντων και κατεχόντων και δραστική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ - Δύο «όχι» και ένα «ναι» από τη Λούκα


Δύο «όχι» και ένα «ναι» από τη Λούκα
Από το ΕΘΝΟΣ
Η πρώην υπουργός αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο "37" και να παραιτηθεί, δηλώνει ότι "ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ"


Με δύο αρνήσεις και μία κατάφαση "σφράγισε" τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη. Η άρνησή της να υποβάλει την παραίτησή της πριν από την ψηφοφορία, όπως της ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και να ψηφίσει θετικά για το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου την οδήγησαν τελικά εκτός κόμματος ύστερα από 35 χρόνια. "Ημουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ", δήλωσε η πρώην υπουργός, δίνοντας ένα "στίγμα" για τις επόμενες κινήσεις της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ : ΟΙ ΦΟΡΟΙ (1883)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ : ΟΙ ΦΟΡΟΙ (1883)

«Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα
σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι
κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα
Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει
βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.
*
Ο,τι καλό κι αν έχουμε επάνω σας ας μείνει
στα πρόσωπά μας ας χυθεί του μαρασμού το χρώμα
μ’ εμάς το ισοζύγιο του έθνους μας ας γίνει
φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα
του σώματός μας κόβετε καμιά παχιά λωρίδα
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.
*
Ο,τι κι αν τρώγουν οι πτωχοί το έθνος ας τα τρώγει
ό,τι κι αν πίνουν οι πτωχοί το έθνος ας τα πίνει
χορταίνετε σαν Λούκουλοι μ’ εμάς το σκυλολόγι
κι εμείς θα σας γνωρίζουμε γι’ αυτό ευγνωμοσύνη.
Τέτοιοι χωριάτες που ‘μαστε αντέχουμε εις όλα
και ούτε τόσον εύκολα τινάζουμε τα κώλα.

Ο Γεώργιος Σουρής μας περιγράφει πώς ήταν τα πράγματα, τότε, το 1883.127 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ.

Σεισμός πάνω από 7,3 Ρίχτερ στην επαρχία Βαν της Τουρκίας

Μεγέθους 7,3 βαθμών ήταν, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία, ο σεισμός που σημειώθηκε την Κυριακή στην ανατολική Τουρκία. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως αρκετά σπίτια έχουν καταρρεύσει και ότι οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι συνεργεία διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται στα συντρίμμια ενός επταώροφου κτηρίου.

Οδηγίες για να μην σας κλέψουν στο πετρέλαιο (που θα σας κλέψουν..)


Την προσοχή των καταναλωτών κατά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και παραθέτει τις συμβουλές της.

Η ένωση προτείνει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:
- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - Είναι λαϊκή απαίτηση η ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής και των εκφραστών της



"Σε τούτο το σταυροδρόμι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Ελλάδα και Ελευθερία. Η΄ Υποταγή και Δουλεία".

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας"
ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μόνο αυτό το προνόμιο μας έμεινε. Απ' αυτό ξεκινήσαμε και σ' αυτό γυρίσαμε. Μαζί, ο ένας πλάι στον άλλο, στο πεζοδρόμιο ή στην αίθουσα -δεν έχει σημασία- και να μπορούμε να λεγόμαστε σύντροφοι.

Σαν σήμερα το 1925, γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις

από το sansimera.gr
Μάνος Χατζιδάκις 1925 – 1994
Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος. Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.

Η δεύτερη πράξη της τραγωδίας του ελληνικού χρέους

Η τρίτη πράξη της τραγωδίας, με πραγματική χρεοκοπία (όχι ελεγχόμενη), θα είναι πραγματικά καταστροφική. Χωρίς σχέδιο και εθνική στρατηγική για το χρέος, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πήγε ποτέ στην Ε.Ε. να πει την αλήθεια. Ακόμα κι αν όλες οι μεταρρυθμίσεις πετύχουν (που δεν πρόκειται να γίνει), είναι εντελώς απίθανο να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος. Η κρίση και η ύφεση θα παρατείνονται για πολλά χρόνια ακόμα, και βρισκόμαστε μόνο στη δεύτερη πράξη της τραγωδίας του ελληνικού χρέους. Η τρίτη πράξη της τραγωδίας, με πραγματική χρεοκοπία (όχι ελεγχόμενη), θα είναι πραγματικά καταστροφική.

Στίγμα προθέσεων εν όψει Συνόδου - «Eίναι η ώρα της Ευρώπης για αποφάσεις» το μήνυμα Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ ΜπαρόζοΒρυξέλλες, Βέλγιο (από in.gr)

Toυς πέντε άξονες με τους οποίους προσέρχεται η Ελλάδα στη Σύνοδο της Κυριακής επανέλαβε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το Σάββατο. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητά είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα νέο πακέτο στήριξης με εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος και με τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια.