Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοσελιδο 29 Οκτώβρη 1940

 

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας

O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει νά ζήσει πρέπει νά παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

WSJ: Όχι και τόσο "μεγάλο" το ευρωπαϊκό σχέδιο

WSJ: Όχι και τόσο μεγάλο το ευρωπαϊκό σχέδιο
Υπό τον τίτλο «το όχι και τόσο μεγάλο σχέδιο της Ευρώπης», αναλυτής της Wall Street Journal σταχυολογεί τα σημεία- κλειδιά της συμφωνίας των Βρυξελλών.


«Όσον αφορά στα τρία βασικά μέτρα- την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, την ενίσχυση του πακέτου διάσωσης και της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών- μένουν να διευκρινισθούν βασικές λεπτομέρειες. Προηγούμενα «Μεγάλα Σχέδια» ανατράπηκαν μέσα σε λίγες ημέρες υπό το φόβο της έντονης λογοκρισίας των αγορών. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό το νέο σχέδιο θα κερδίσει κάποιο χρόνο», σημειώνει ο Simon Nixon.

Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα - Επισκόπηση γερμανικού τυπου



 Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και οι επιπτώσεις τους σε Ελλάδα, Γερμανία, ευρωζώνη αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα αποτυπώνονται σήμερα σε δεκάδες άρθρα, αναλύσεις και σχόλια σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες.

«Η Ευρώπη γιορτάζει το κούρεμα του ελληνικού χρέους», «Ανακούφιση στις αγορές μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών» και «Μαστίγιο και καρότο για τις τράπεζες», είναι μερικοί αντιπροσωπευτικοί τίτλοι για το πως οι γερμανικές εφημερίδες υποδέχονται τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Σαρκοζί: Η Ελλάδα έπρεπε να σωθεί


Σε μια ωριαία συνέντευξη - χείμαρρο ο Νικολά Σαρκοζί θέλησε να εξηγήσει ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για τη σωτηρία της Ελλάδας, του ευρώ, αλλά και την αποτροπή μιας παγκόσμιας κρίσης.

Στο χθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε επίσης να διασκεδάσει μια υποψία που κερδίζει έδαφος, ότι η Ελλάδα κοστίζει ακριβά και στη Γαλλία.
Εξήγησε ότι έως τώρα η Γαλλία έχει δανείσει στην Ελλάδα 11,5 δις με τόκο γύρω στο 5% που όχι μόνο δεν της έχουν κοστίσει, αλλά της έχουν αποφέρει κέρδος 200 εκατ.
Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Γαλλία θα εγγυηθεί με 25 δισεκατομμύρια επιπλέον, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να δανεισθεί με λογικό τόκο, αφού σήμερα έχει φθάσει το 25%, ενώ για τη Γαλλία είναι 3%.

«Είχαμε συμφωνήσει υπό ορισμένους όρους σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Σε συνέντευξη στη γερμανική ραδιοφωνία ο βουλευτής της ΝΔ Ευ. Αντώναρος μίλησε για τις επιπτώσεις της κρίσης, την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις αλλά και την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ανακούφιση σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπουν για την Ελλάδα το «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλά για μια ευκαιρία που δίνει η κρίση για να αλλάξει η Ελλάδα αρκετές ελληνικές εφημερίδες γράφουν για καταστροφή, για μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Παρελάσεις σε όλη τη χώρα με μαύρες κορδέλες, αβγά και επιθέσεις κατά υπουργών


Η εικόνα των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, όπως μεταδόθηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Επεισοδιακές ήταν αρκετές από τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.


Σε κλοιό διαδηλωτών η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με την αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα. Πολλοί μαθητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων.Ομάδες διαδηλωτών, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Σοφία Βέμπο - Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου - 1946

28η Οκτωβρίου 1940

,