Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τα βραβεία Ζαχάροφ σε εκπροσώπους της αραβικής άνοιξης

 Ποια αραβική άνοιξη? Μας δουλεύουν!!Να δούμε τι γίνεται τώρα στην Αίγυπτο? Στη Λιβύη που "θριάμβευσε" η Δημοκρατια και όπου ναναι θάχουμε Σαρία. Σε λίγο το καθεστώς της Τεχεράνης θα ωχριά μπροστά στα "ανοιξιάτικα δημιουργήματα "των τραπεζιτών ης πολιτισμένης δύσης ΓΖ

Τα βραβεία Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης απονεμήθηκαν φέτος σε πέντε εκπροσώπους της αραβικής άνοιξης. Τα βραβεία θεσμοθετήθηκαν το 1988 και απονέμονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το φετινό βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης σε πέντε εκπροσώπους της αραβικής άνοιξης: στον εκλιπόντα Μοχάμεντ Μπουαζίζι από την Τυνησία, στην Ασμάα Μαφούς από την Αίγυπτο, στον Αχμέντ αλ Σουμπαϊρ από τη Λιβύη και στους Ρασάν Σαϊτουνέ και Αλί Φαρσάτ από τη Συρία».

Δημοσκόπηση-σοκ στο Βήμα - «Όχι» στη συμφωνία της Συνόδου, «όχι» και στην πολιτική ηγεσία λένε οι πολίτες

 Αρνητικά αξιολογεί η κοινή γνώμη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής την επόμενη της Συνόδου.
Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί επίσης να απορρίπτει σενάρια εξόδου από το ευρώ.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ



Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς σημειώθηκαν χθες στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια μιας λιτανείας προς τιμή ενός νεαρού ο οποίος, σύμφωνα με μια τοπική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βασανίστηκε μέχρι θανάτου μέσα σε φυλακή. Δεκάδες διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών όταν η οικογένεια του Έσαμ Άλι Άτα Άλι έφερε τη σορό του στην πλατεία Ταχρίρ όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες άνθρωποι για να ζητήσουν από τη στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου να επιστρέψει την εξουσία στους πολιτικούς.

La memoria ci rende liberi _ Ντροπή για το Ανθρώπινο είδος

Αυτό το είδος στη γ'η μήπως είναι παράσιτο? Ασθένεια?

«ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ…»

 Με μια αρχηγική εμφάνιση και με τον αέρα του απόλυτου θριαμβευτή και αδιαμφισβήτητου «ηγέτη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε μια ακόμα … προεκλογικού χαρακτήρα εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος! Και από το βήμα της εκδήλωσης, με ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών, απηύθυνε έκκληση (!) στους Ευρωπαίους να επιδιώξουν την ανάπτυξη χωρίς «βαριά χρέη», επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι στενότερες σχέσεις κρατών και λαών…

Η Ελλάδα μελλοντικός εξαγωγέας ρεύματος;


Φρανκ Άσμπεκ - διευθύνων σύμβουλος της Solar World
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ως το 2020 εξαγωγέας ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Solar World Φρανκ Άσμπεκ.
Ο διευθύνων σύμβουλός της υπ’ αριθμόν τρία εταιρείας στον τομέα κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, γνωρίζει την Ελλάδα από τις πρώτες επαγγελματικές δραστηριότητές του πριν από 30 χρόνια. Σήμερα η εταιρεία του ελέγχει το 8% της αγοράς των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Στις άμεσες συναλλαγές της με τους Έλληνες εταίρους η Solar World δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτά βρίσκονται αλλού, δηλώνει στο μικρόφωνο της Ελληνικής Εκπομπής ο κ. Άσμπεκ λέγοντας ότι: «Μια αγορά, στην οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις για 3.000 Μεγαβάτ, και φέτος έχουν αδειοδοτηθεί μόλις 150 Μεγαβάτ, έχει ανάγκη από κάποια στήριξη.»

Σε κατάθλιψη οδηγεί ο αδικαιολόγητος αυτοέπαινος



Αμερικανική έρευνα διαπιστώνει ότι ο αδικαιολόγητος αυτοέπαινος προκαλεί κατάθλιψη. Δηλαδή όταν ο αυτοέπαινος είναι συνεχής και στερείται ρεαλισμού, τότε έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία.

Ακούμε συχνά ψυχολόγους και δασκάλους να λένε ότι ο έπαινος και η επιβράβευση των προσπαθειών είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών. Τί γίνεται όμως όταν κάποιος ενήλικας αυτοεπαινείται για να δώσει θάρρος στον εαυτό του;

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια συμπεραίνει ότι οι ενήλικες που καταφεύγουν σε αυτό το τρικ, χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και τελικά πέφτουν σε κατάθλιψη.