Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει: Η αυτοκρατορία έρχεται... - Toυ Νίκου Κοτζιά



Θα μιλήσω αυστηρά επιστημονικά. Χωρίς συναισθηματισμούς, άμεσες πολιτικές αξιολογήσεις και μεταφορικές εικόνες. Η θέση της Ελλάδας στον κόσμο χειροτερεύει. Μειώνεται η κυριαρχία της και ξένοι επίτροποι ελέγχουν την οικονομία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Θυμίζουν εκείνους τους λίγους από τους 526 Ινδούς Μαχαραγιάδες –πρίγκιπες που παρέδωσαν την Ινδία πρώτα στις υπερεθνικές επιχειρήσεις των βρετανών και κατόπιν δέχτηκαν να γίνει η Ινδία αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. 340.000.000 ινδοί διοικούνταν από 12.000 βρετανούς, κύρια Σκοτσέζους. Σε αναλογία, για την Ελλάδα που έχει σήμερα ακριβώς 31 φορές λιγότερο πληθυσμό, θα ήταν 387 επίτροποι, υπάλληλοι της Αυτοκρατορίας. Δηλαδή, όσοι συντόμως θα είναι οι υπάλληλοι της τρόικας και των υπό τον κ.Ράιχενμπαχ επιτροπών.

'Michael Unterguggenberger'' - ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932

 
Το Wörgl (Βέργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα τών εργαζομένων ενάντια τών πλουσίων επενδυτών τού σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία τών σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.

Επιστολή Ρομπέι – Μπαρόζο στην G20 για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη

Κοινή επιστολή προς τα μέλη της G20 απέστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή, στην επιστολή, Μπαρόζο και Ρομπέι εξηγούν στα μέλη της G20 τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη.
«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δεν αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δύο άνδρες.

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ



Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με «κούρεμα» φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο «τσουνάμι» εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το...


50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.

Η επίλυση της κρίσης χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια

Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μιλώντας χθες στον σύνδεσμο γερμανών επιχειρηματιών της Χριστιανικής Ένωσης τόνισε ότι η επίλυση της κρίσης χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Σχεδόν δραματικός ήταν ο τόνος που επέλεξε η Αγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στο σύνδεσμο χριστιανοδημοκρατών επιχειρηματιών στο Ντέγκεντορφ της Βαυαρίας. Αν δεν ενωθούν οι Ευρωπαίοι, είπε η καγκελάριος, δεν θα έχουν καμία πιθανότητα απέναντι σε 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζους, 1,2 δισεκατομμύρια Ινδούς αλλά και αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό και η Βραζιλία, που επιδεικνύουν μεγάλο δυναμισμό.

Αναγκαίο ένα μεγαλύτερο κούρεμα;

 τώρα που μάθαμε.. κάθε βδομάδα στον κουρέα ΓΖ

Έντονες πολιτικές και οικονομικές διεργασίες προκαλούνται στη Βρετανία με αφορμή την κρίση στην Ευρωζώνη και το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής . Συσπειρώθηκαν μετά από χρόνια αδράνειας οι ευρωσκεπτικιστές στο Συντηρητικό Κόμμα με αφορμή την κρίση του ευρώ. Ογδόντα τρείς βουλευτες των Τόριδων ζήτησαν με επιστολή τους την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας, με πρωτοπόρο το Εργατικό Κόμμα ζητά από τον Ντέιβιντ Κάμερον να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σπάσει το μονοπώλιο Γερμανίας-Γαλλίας.

Δύο Αιτωλοακαρνάνες στρατιώτες του Ελληνοαλβανικού μετώπου αφηγούνται πως έζησαν την Ιταλική επίθεση

Αυτοί επρεπε να βρίσκονται στις εξέδρες των επισήμων  - Αυτοί είναι οι ηρωές!!!

Το ταξίδι στο χρόνο θα είναι εφικτό για τον αιώνα μας!!!



 Αυτοί πάνε πίσω. Εδώ εμείς (τρόπος του λέγειν εμείς.. ΑΥΤΟΙ!!), το κάναμε με ένα δυο μνημόνια. Με το πρώτο γυρίσαμε στο 2004, και στη συνέχεια προχωρήσαμε προς το 1962. Πρέπει κάποιος να τους σταματήσει!!. Η ΟΥΝΕΣΚΟ? Ο ΟΗΕ? Το ΝΑΤΟ?  Αν συνεχίσουν έτσι θα ανατρέψουν όλες τις επιστημονικές θεωρίες ΓΖ

O Ronald Mallett, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Connecticut βασίστηκε στις εξισώσεις του Αϊνστάιν για να σχεδιάσει μία χρονομηχανή που χρησιμοποιεί την κυκλοφορία δεσμών laser. Ενώ η ομάδα του συνεχίζει να ψάχνει για κάποια επιδότηση, ο ίδιος εύχεται να κατασκευάσει και να δοκιμάσει τη συσκευή, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Με μία θαυμαστή ιδέα και εξισώσεις που βασίζονται στις θεωρίες σχετικότητας του Αϊνστάιν, ο Ronald Mallett από το πανεπιστήμιο του Connecticut, επινόησε ένα πείραμα για να παρατηρήσει ένα νετρόνιο που ταξιδεύει στο χρόνο, μέσα σε μία κυκλοφορούμενη δέσμη laser. Υπολογίζει δε, πως η πιθανότητα να καταφέρουμε αυτό, που αποτέλεσε άπιαστο όνειρο για πολλούς εφευρέτες, ενώ συγχρόνως ενέπνευσε δεκάδες συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, θα επαληθευτεί μέσα σε μια δεκαετία.