Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όταν οι λαοί λένε "όχι"


Και μόνο η αναγγελία του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, τρόμαξε σχεδόν τους πάντες. Ακόμα όμως και αν γινόταν και οι Έλληνες έλεγαν όχι, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας λαός ανατρέπει τα σχέδια της Ευρώπης.
Το ότι ένας λαός μπορεί να πει όχι δεν είναι άγνωστο στους Ευρωπαίους ηγέτες. Το 2005 συνέβη με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Στις περισσότερες χώρες αρκούσε να εγκρίνουν τα κοινοβούλια το σχέδιο του Συντάγματος, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Ο τότε καγκελάριος Γκέρχαρτντ Σρέντερ δεν φαινόταν να τρομάζει με το γεγονός ότι σε κάποιες άλλες χώρες θα έπρεπε να γίνουν δημοψηφίσματα:

Η οικονομική κατάρευση της Αργεντινής.

Μέρκελ: «Για μας μετράνε οι πράξεις»



Ας είχες εδώ ένα Αντρέα να δεις πράξεις..ΓΖ

Παρά την εγκατάλειψη της ιδέας του δημοψηφίσματος η Ά. Μέρκελ παραμένει δύσπιστη και συνεχίζει τις πιέσεις προς την Αθήνα. Μια σαφή απόφαση για την παραμονή τους στην ευρωζώνη ζητά από τους Έλληνες ο Β. Σόιμπλε. «Για μας μετράνε οι πράξεις…και πράξεις δεν διακρίνω», είπε στο περιθώριο της συνόδου της G20 η καγκελάριος. Είναι σημαντικό να πει και η Ελλάδα το "ναι" στις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. «Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών εκτιμούν ότι αυτό θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για την καταπολέμηση της κρίσης», συμπλήρωσε η καγκελάριος. Επανέλαβε επίσης ότι ισχύει αυτό που είπε ο πρόεδρος Σαρκοζί, δηλαδή ότι η συνέχιση της βοήθειας θα εξαρτηθεί από την τήρηση των όρων. Ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε πάντως ότι θα χαιρέτιζε μια αναθεώρηση της ελληνικής στάσης.

Αναλύσεις του ... Κώλου



Παρακολουθώντας τα κανάλια εύκολα διαπιστώνεις ότι οι αναλύσεις τους είναι καπως έτσι....

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«Ο κόσμος περιμένει καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, όχι ειδήσεις εξωτικές και λαϊκιστικές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενώπιον επιχειρηματιών από χώρες της G20 στις Κάννες, αναφερόμενος στην αβεβαιότητα που ανέκυψε μετά την ανακοίνωση του Γ.Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν προχωρούν ούτε γρήγορα, ούτε δυναμικά σε ενέργειες προς αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.