Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ κώλους!!"

Καλά αφού ο Σαμαράς δεν ήθελε να συμμετάσχουν στελέχη του (τρόπος του λέγειν, αφού τα καμμένα θα έστελνε..) Γιατί όλη αυτή η φασαρία? Γιατί όλα τα καμώματα? Δε μπορούσε να πει ας μείνει ένα δυο μήνες η κυβέρνηση και μετά κανονικά σε εκλογές? Όχι δε μπορούσε γιατί "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ κώλους!!" (Δεν αρκεί να είναι μόνο ΔΕΞΙΟΙ)

Συνέντευξη με τον ποιητή Νίκο Ερηνάκη

«Ποιος φοβάται το θάνατο του πνιγμού, όταν κολυμπάει σε νερά της Τέχνης;»
Eπιμέλεια: ΒΑΣΩ Ν. ΠΑΠΠΑ

Ο Νίκος Ερηνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει την οικονομική επιστήμη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ ετοιμάζεται για σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Συγκριτική Λογοτεχνία.
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή του, που φέρει τον τίτλο «Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου».

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!!

Η Ν.Δ.δεν δέχεται να συμμετάσχουν στελέχη της στην κυβέρνηση και ζητάει την αποχώρηση 5 στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο την Κυβέρνηση. !!! Ινα πληρωθεί το ρηθέν. "αυτοί είναι παιδική χαρά".
Αν πάρουν πλειοψηφία στις εκλογές λογικά το ΠΑΣΟΚ θα απαιτήσει   να υποδείξει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς!!
 Άμα λέμε ότι αλλάζει και το πολίτευμα, έχουμε άδικο? Δηλαδή προϋπόθεση για να κάνεις κυβέρνηση θα είναι να έρχεσαι δεύτερος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα μπερδεύτηκα συγνώμη.Να προσπαθήσω να βάλω μια τάξη. Αν είμαι ΠΑΣΟΚ και θέλω κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ψηφίσω Ν.Δ. Αν είμαι Ν.Δ. και θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ (αυτό μάλλον δεν παίζει).
Αν είμαι ΠΑΣΟΚ και θέλω να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, αλλά κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. Περίπτωση να κερδίσει το κόμμα μου και να κάνει και κυβέρνηση δεν υπάρχει.
Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και άσχημα. Για πρώτη φορά την Κυριακή το Βράδυ των εκλογών θα πανηγυρίζουν και τα δυο κόμματα. Το ένα που κέρδισε και το άλλο που θα κάνει κυβέρνηση.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης


Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς
Η Ν.Δ.δεν δέχεται να συμμετάσχουν στελέχη της στην κυβέρνηση και ζητάει την αποχώρηση 5 στελεχών!!! ΠΑΡΑΝΌΗΣΗ !!! Γ.Ζ.

Αθήνα
Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Αντικαγκελάριος και υπ Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ: Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις για να μείνουν


Ο αντικαγκελάριος και υπΟικονομίας Φίλιπ ΡέσλερΜετά την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ο Γερμανός υπΟικ. Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποιεί ότι οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνουν στην ευρωζώνη. O αντικαγκελάριος και υπΟικ της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ έρχεται να προειδοποιήσει την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη. «Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», τόνισε μιλώντας στην λαϊκή εφημερίδα Bild. Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε ότι στόχος είναι να παραμείνουν όλες οι χώρες στην ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

MOODY'S: ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Εντονη κριτική για τα ευρωπαϊκά σχέδια μεταρρύθμισης του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, έκανε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, εκτιμώντας ότι εάν τεθούν σε εφαρμογή ενδέχεται να "κόψουν την πρόσβαση στις αγορές για τα κράτη και τις επιχειρήσεις" της ΕΕ, σε μια επιστολή του προς ευρωπαίους ηγέτες την οποία επικαλείται η εφημερίδα Die Welt. Τα μέτρα που εξετάζουν οι ευρωπαίοι "θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο ασταθείς τις αγορές", αναφέρει ο οίκος στην επιστολή αυτή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, Μισέλ Μαντελέν, έχει ημερομηνία 31η Οκτωβρίου και απευθύνεται στον πολωνό υπουργό Οικονομικών, η χώρα του οποίου βρίσκεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και σε ομολόγους του άλλων χωρών.

Ο ΟΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ


 Μάλλον δε το σκέφτεται καλά. Αν λέμε... Αν στις εκλογές πάρει απόλυτη πλειοψηφία η Ν.Δ. Επειδή και για την 7η δόση θα απαιτήσει η Μερκελ συναίνεση, θα αντιμετωπίσει τα ιδια από την αντιπολίτευση. Θα του επιβάλει η μειοψηφία και τον πρωθυπουργό και το πρόγραμμα. Γ.Ζ.

Κύκλοι της Συγγρού λένε ότι στη ΝΔ υπάρχει "συγκρατημένη ικανοποίηση" μετά τη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως δήλωσε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου "η πρώτη φάση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε όπως ήταν ο πρώτος όρος που είχαμε θέσει". Πρόσθσε οτι "τώρα πρέπει να δούμε την δεύτερη φάση που είναι σε εξέλιξη".  Η ΝΔ θέλει η κυβέρνηση να είναι βραχύβια και να έχει συγκεκριμένη αποστολή. Ο όρος ότι η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει "άμεσα" μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ήταν σύμφωνα με πληροφορίες απαίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Κυβέρνηση χωρίς Παπανδρέου» _Για να ανακουφιστούν οι Γερμανοί....

Με ανακούφιση υποδέχονται τα γερμανικά ΜΜΕ, στα πρώτα δημοσιεύματα τους, την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Οι κύριοι τίτλοι στις ιστοσελίδες είναι «Συμφωνία στην Ελλάδα για μεταβατική κυβέρνηση», «Παραιτείται ο Παπανδρέου», «Κυβέρνηση χωρίς Παπανδρέου». H Bild παρατηρεί ότι εκ του αποτελέσματος εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς κατάφερε να περάσει τη θέση του.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου


Εκλογές στις 19 ΦεβρουαρίουΣτην 19η Φεβρουαρίου, ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, φαίνεται να συμφώνησαν οι  αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατά τη συνάντηση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής με στόχο την αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του προγράμματος της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί η νέα κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης και να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.


«Διπλό χτύπημα» Μόσιαλου – Ραγκούση

«Διπλό χτύπημα» Μόσιαλου – Ραγκούση
Οι ανασχηματισμοί έχουν και ένα καλό. Απελευθερώνουν δυνάμεις και εμπλουτίζουν την πολιτική και την κοινωνία με νέες ιδέες !!!ΓΖ (Αυτοί οι δύο μάτωσαν στα πεζοδρόμια μέχρι να γίνουν στελέχη!!)

Προτάσεις για ένα νέο εκλογικό σύστημα δια χειρός των δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής». Ο Γιάννης Ραγκούσης που συμμετέχει μεν υπουργικό σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου ως αναπληρωτης δε υπουργός Άμυνας και ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος. Η νεά παρεμβαση Ραγκούση – Μόσιαλου αποτελεί ένα νέο διπλο χτύπημα. Ο Γιάννης Ραγκούσης προτείνει μέσω του άρθρου του δέσμη αλλαγών που αφορούν τα έσοδα και τις δαπάνες κομμάτων και βουλευτών, με στόχο να μπει ένα τέλος «στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης».