Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 20 άτομα κατά την διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών στο Λονδίνο. Αρκετές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών έστησε περίπου 20 σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γύρω από το άγαλμα του Νέλσον, σε ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο. Η αστυνομία σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επανάληψη της κατάληψης στον καθεδρικό Σεν Πολ, διέλυσε τους διαδηλωτές και μάζεψε τις σκηνές από την πλατεία.

10 tips για να αποκτήσετε μνήμη ελέφαντα


Διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα ονόματα καθώς μεγαλώνετε; Ισως – όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη – αυτό να οφείλεται στο ότι γνωρίζετε πάρα πολλά ή ότι ο τρόπος ζωής σας έχει μπλοκάρει το μυαλό σας. Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να αποσυμφορήσετε τον νου σας και να ασκήσετε τη μνήμη σας. Ειδικοί επιστήμονες σάς δίνουν λοιπόν 10 συμβουλές για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε μεγάλη φόρμα:

Έρχεται το χάος σε όλη την Ευρώπη;;; Η Ιταλία σε ελληνικά χνάρια - Η Γαλλία θα πάρει σειρά;

Στη δίνη της κρίσης βυθίζεται λεπτό το λεπτό η Ιταλία και απειλεί να συμπαρασύρει την οικονομία της Ευρωζώνης, έχοντας ήδη οδηγήσει σε σημαντικές πιέσεις, άνω των 3 μονάδων το DAX στη Φρανκφούρτη και άνω των 2,5 μονάδων τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αποτέλεσαν ιδανική αφορμή για να ενταθούν οι κερδοσκοπικές πιέσεις τόσο στο ιταλικό χρέος, όσο και στο ευρώ! Με καταιγιστικούς ρυθμούς αυξάνεται ώρα με την ώρα το κόστος του ιταλικού δανεισμού, ήδη πολύ πάνω από το ψυχολογικό όριο του 7%, επιπέδου στο οποίο Ιρλανδία και Ελλάδα είχαν ενταχθεί στο μηχανισμό διάσωσης.

«Συμφώνησαν για μένα, τα 'σπασαν για τους υπουργούς»

(φωτογραφία αρχείου)Υποστηρίζει ότι «ο Παπαδήμος δεν έχει ιδέα» για την υποψηφιότητά του
Φως στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών έριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον έφεραν να προσεγγίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που έφεραν ως επικρατέστερο τον Λ. Παπαδήμο για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.

του ΜΝΗμονιού ο ΓΑΜΟΣ



Συνεχείς ανατροπές στις διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν το θρίλερ γύρω από τις διεργασίες που θα οδηγήσουν στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες ανέφεραν πως τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούσαν στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, στη συνέχεια προέκυψε νέα δυστοκία και ονόματα πολιτικών προσώπων φέρεται να έπεσαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνα του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του Απόστολου Κακαλαμάνη.

«ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επιβαρύνει επιπλέον τους πιστωτές της χώρας, πρωτίστως όμως απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης καθώς η Γερμανία θα υποχρεωθεί να «βρει» κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες που θα εξαναγκασθούν σε διαγραφές των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.