Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΡΚΟΖΙ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Έτοιμος να υπερασπιστεί «με όλες του τις δυνάμεις» την Ευρώπη δήλωσε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί, σε σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2. «Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρήσει την αλληλεγγύη και την ισχύ της η Ευρώπη» ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πρέπει «να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο» την Ελλάδα και την Ιταλία.
«Αυτή είναι η κληρονομιά που λάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να την σπαταλήσουμε», τόνισε ο κ. Σαρκοζί μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία για το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Φιλολογικό Εργαστήρι στο Γαλάτσι 210-2134811

Ένα φιλολογικό εργαστήρι ξεκινά τη λειτουργία του στο Γαλάτσι με ορόσημο ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ και με τη φιλοδοξία να βοηθήσει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να έχουν επιτυχία στις εξετάσεις τους. 4μελή τμήματα και ιδιαίτερα μαθήματα (ΑΡΧΑΙΑ- ΕΚΘΕΣΗ- ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΙΣΤΟΡΙΑ- ΛΑΤΙΝΙΚΑ) 210- 2134811

https://www.facebook.com/pages/%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%9A%CE%9F%CE%9A%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%97/201075039966065

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο

Έπειτα από διαβουλεύσεις ωρών μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτό μετέχουν έξι στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερα από το ΛΑΟΣ. Παραμένουν σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Από τη ΝΔ μετέχουν σε θέσεις υπουργών οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σε θέσεις υφυπουργών οι Γ.Μουρμούρας, Δ.Βαρτζόπουλος και Π.Αλιβιζάτος.

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Στην ιταλική Γερουσία πρόκειται να διεξαχθεί μια συζήτηση - που ακολουθείται από ψηφοφορία - σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν σχεδιαστεί για να αποφευχθεί η διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Τα μέτρα που είναι πιθανό να εγκριθούν με την ψήφο της Κάτω Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα ανοίξουν το δρόμο στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί. Μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, ενδεχομένως, υπό την ηγεσία του πρώην Επιτρόπου κ. Mario Monti, συζητείται ως το επόμενο βήμα.Την Πέμπτη, η Ιταλία άντλησε 5 δισ. ευρώ από την έκδοση νέων κρατικών ομολόγων.

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ «ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ» ΤΟ EFSF


Η αναστάτωση στις αγορές ενδεχομένως να θέσει εν αμφιβόλω τον στόχο για επέκταση της ισχύος του EFSF στο 1 τρισ. δολ., παραδέχθηκε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης, Κλάους Ρέγλινγκ, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα βοηθήσει την κατάσταση, ενώ η Ιταλία θα πρέπει να βιαστεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται να έχουν αποτρέψει τους επενδυτές από την αγορά ομολόγων των χωρών που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης, ισχυρίζεται ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στους Financial Times. Ακρογωνιαίος λίθος της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου είναι να πειστούν οι επενδυτές να τοποθετηθούν σε αυτούς τους τίτλους, έχοντας ως αντάλλαγμα από την ΕΕ εξασφάλιση για το πρώτο 20% των ζημιών που ενδεχομένως να υποστούν.

Ας φύγει η Ελλάδα από το ευρώ - ιδού πώς. Του Στέργιου Σκαπέρδα


Οδηγούμενη σε μια όλο και χειρότερη δίνη από την ευρωζώνη και την ίδια της την κυβέρνηση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα δύο επιλογές, αμφότερες οδυνηρές: ή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ή θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα εξέλθει από την νομισματική ένωση. Κάθε δρόμος παρουσιάζει δυσκολίες και αβεβαιότητες, αλλά μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει αμφιβολία πως η στάση πληρωμών, και η επιστροφή στην δραχμή, προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.
Η παραμονή στο σημερινό μονοπάτι - το οποίο, παρά την αλλαγή κυβέρνησης, παραμένει το μόνο σχέδιο που διαθέτει η Ελλάδα - σημαίνει συνέχιση της λιτότητας και της υψηλής ανεργίας για το ορατό μέλλον. Οι νέοι και όσοι διαθέτουν ιδιαίτερες επαγγελματικές δεξιότητες θα φύγουν στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους έναν γηρασμένο, λιγότερο παραγωγικό και με μεγαλύτερες ανάγκες πληθυσμό, ο οποίος θα κληθεί να αντέξει το βάρος ενός συνθλιπτικού χρέους. Στο μεταξύ, όλες οι σημαντικές οικονομικές αποφάσεις θα λαμβάνονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Καλύτερο σεξ κάνουν οι άθεοι απο τους θρησκόληπτους

female-sex-fantasies_5 Μια φαντασίωση με τη Λουκά αρκει να το επιβεβαιώσει..ΓΖ
Άθεοι - θρησκευόμενοι σημειώστε 1, τουλάχιστον σε ότι αφορά την σεξουαλική απόλαυση. Έπιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, καταδυκνύει ότι οι άθεοι απολαμβάνουν πολύ περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή σε σχέση με όσους κατατρύχονται από ενοχές κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και για εβδομάδες αργότερα. Η έρευνα διενεργήθηκε σε 14.500 άτομα. Όπως αποκάλυψε η μελέτη, όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις εμπειρίες τους.

Και οι δύο ομάδες ατόμων παραδέχτηκαν ότι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ο αυνανισμός, η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, το στοματικό σεξ και οι «παράνομοι» δεσμοί. Όμως, όσοι ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν απολάμβαναν τόσο τις εμπειρίες εξαιτίας του στίγματος που δημιουργούν τα πιστεύω τους. Μάλιστα, τους άφηνε με έντονα αισθήματα μεταμέλειας και ενοχής αμέσως μετά τον οργασμό ή εν γένει την ερωτική πράξη.

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το πλέον ανήσυχο είναι που τα κανάλια "έθαψαν" τη δήλωση του πρώην  Προεδρου Γ.Ζ.
Κατάντημα χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. Ο κ. Στεφανόπουλος είπε ότι το γεγονός πως τελικά είναι ο Λουκάς Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός της χώρας «είναι το μόνο ευχάριστο σε αυτή την υπόθεση, που έχει γελοιοποιήσει τους πάντες».
Και κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες έχουν « του πάντες. Έχουν γελοιοποιήσει τους ίδιους, τον τόπο. Τι άλλο να πω; Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα. Γελοιοποίηση πλήρης. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σε αυτό το κατάντημα. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποψηφίους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα».


Δημήτρης Καζάκης: Η 6η δόση στους τοκογλύφους....

 Δεν ξέρω ποσο ακριβές είναι . αλλα σιγουρα σε πολυ μεγάλο βαθμό ισχυει Γ.Ζ.
Για την 6η δόση θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό ότι χρειαζόμαστε την 6η δόση για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η 6η δόση χρειάζεται για να πληρωθούν αποκλειστικά τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια.
Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και έντονα γραμμάτια (3,3 δισ. για τον Νοέμβριο και 12,2 ευρώ για το Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές, από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής υπό το Μόντι;


Διχάζει η πρωθυπουργία ΜόντιΔιχάζει η πρωθυπουργία Μόντι
Οι προθέσεις του ιταλού Προέδρου Ναπολιτάνο για την επιλογή του Μόντι στη θέση του πρωθυπουργού βρίσκουν αντίθετη την κεντροδεξιά, δημιουργώντας παράλληλα κλίμα διχασμού στα κόμματα της κεντροαριστεράς. Ο Μάριο Μόντι λοιπόν στα σχέδια του Προέδρου της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο. Θα πρέπει να προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη χθεσινοβραδινή κίνηση του Ναπολιτάνο να ορίσει τον Μόντι ισόβιο γερουσιαστή, έτσι ώστε να βρίσκεται ήδη εντός των πολιτικών θεσμών.

Γκέρχαρντ Σρέντερ Τραγικός ήρωας ο Παπανδρέου


Ο Γκέρχαρντ ΣρέντερΟ τέως καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ χαρακτήρισε τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «τραγικό ήρωα». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώρισε ότι έπρεπε να εφαρμόσει ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα περικοπών, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να καταρρεύσει εξαιτίας του. «Παρά ταύτα το έκανε, ρίσκαρε την εξουσία για να κάνει αυτό που ήταν αναγκαίο. Και έτσι έχασε το αξίωμά του. Από αυτή την οπτική γωνία θα έλεγα ότι είναι ένας τραγικός ήρωας», τόνισε ο κ. Σρέντερ, κάνοντας παραλληλισμούς με τη δική του πορεία όταν υιοθέτησε την ατζέντα των κοινωνικών περικοπών.

"Όχι στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"


Ο Βόλφγκανγκ Φραντς παραδίδει την έκθεση στην καγκελάριοΟ Βόλφγκανγκ Φραντς παραδίδει την έκθεση στην καγκελάριο
Η ευρωκρίση και συμβουλές διαχείρισής της βρίσκονται στο επίκεντρο της ετήσιας φθινοπωρινής έκθεσης του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης (5 σοφοί) για την οικονομία
Σύμφωνα με τους Γερμανούς οικονομολόγους η κρίση χρέους της ευρωζώνης επηρεάζει καθοριστικά την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. Έτσι για το 2012 προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 0,9%.
Οι πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι εκτιμούν ως «σωστές τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους κατά 50% και την αύξηση του πλαφόν του ταμείου στήριξης στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Γιόσκα Φίσερ: Ας ξεχάσουμε την Ευρώπη των 27

«Απλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς αυτά τα 27 κράτη θα μπορούσαν ποτέ να καταλήξουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Η ΕΕ των 27 είναι ανίκανη να συμφωνήσει σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και έχει έρθει η ώρα να εξεταστεί το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας μικρότερη ομάδας κρατών που θα τις προωθήσουν πριν να είναι πολύ αργά, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.
«Ας ξεχάσουμε την ΕΕ με 27 μέλη-δυστυχώς», είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Απλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς αυτά τα 27 κράτη θα μπορούσαν ποτέ να καταλήξουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει.