Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Ύστατη ευκαιρία για τη χώρα» - Τα λεφτά της συμφωνίας «δεν θα είναι πάντα διαθέσιμα» προειδοποιεί ο Ευ.Βενιζέλος


Για κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και περιορισμένης διάρκειας θητεία, αλλά με ιστορικό ρόλο μίλησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στη συμφωνία των τριών αρχηγών για υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, όπως απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε συντεταγμένα».

Μαθήτριες και μαθητές Deutsch interaktiv !!!

Deutsch Interaktiv Γνωρίστε μια νέα διάσταση στη μάθηση! Το δωρεάν ηλεκτρονικό μάθημα Deutsch Interaktiv απευθύνεται σε όλους – ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή έχετε ήδη βασικές γνώσεις. Με 30 μαθήματα η σειρά αυτή χωρίς δάσκαλο καλύπτει τις βαθμίδες Α1 έως Β1 του ευρωπαϊκού Γλωσσικού Πλαισίου Αναφοράς. Αυτή η μέθοδος αυτοδιδασκαλίας υποβοηθείται από πολλές ασκήσεις και τεστ. Ενδιαφέροντα αρχεία ήχου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο μεταφέρουν μια αυθεντική εικόνα της ζωής στη Γερμανία. Η δουλειά σας διευκολύνεται και με μια επιτομή γραμματικής, ένα λεξικό με πάνω από 7.000 λήμματα και βοηθήματα για τη σωστή προφορά.

Διαδραστικά και δωρεάν!

Επισκόπηση τύπου | 15.11.2011 Ο αγώνας του Λουκά Παπαδήμου και η κρίση θεσμών στην Ελλάδα

Θετικά τα σχόλια για την ομιλία Παπαδήμου στη Βουλή, σκεπτικισμός για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το κυρίαρχο θέμα είναι όμως σήμερα η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής ομάδας της Θουριγγίας. «Η σωτηρία της Ελλάδας είναι στο χέρι μας», «Ο Παπαδήμος αγωνίζεται για το ευρώ», με τέτοιους τίτλους σχολιάζουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες την ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη βουλή.

Πληθαίνουν τα ερωτήματα προς τις μυστικές υπηρεσίες

Η Γερμανία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των αποκαλύψεων της δράσης ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας. Διατυπώνονται σοβαρές κατηγορίες ενώ σήμερα ασχολείται με την υπόθεση η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίο. Παρότι η συνεδρίαση της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών είναι κεκλεισμένων των θυρών, η βασική κατηγορία εναντίων των εν λόγω υπηρεσιών έχει ήδη διατυπωθεί δημόσια από τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Σοσιαλδημοκράτη Τόμας Όπερμαν: «Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός έχει συστηματικά υποτιμηθεί», υποστηρίζει ο κ. Όπερμαν, «ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετεξελιχθεί σε βία και τρομοκρατία».