Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...


Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζουν ολοι για την κωλοτούμπα του Σαμαρά!!. Πανηγυρίζουμε που οι καρχαρίες έστησαν τους πολιτικούς μας (ανεξάρτητα από την άποψη μας για αυτούς) στον τοίχο? Ειχε νόημα αυτη η υπογραφή? ΌΧΙ. ήταν για σπάσιμο τσαμπουκά. Οι 5 λόγοι που επικαλούνταν ο Σαμαάς ήταν υπεραρκετοί. Αν και αρκούσε η υπογραφή του ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ που είναι επικεφαλής της ισχυρότερης κυβέρνησης που είχε η χώρα , 85%.  Δεν ταπεινώθηκε ο Σαμαράς. Ταπεινώθηκε η Ελλάδα. Ταπεινωθήκαμε όλοι.


Η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για τα ευρωομόλογα

Το σχέδιο της Κομισιόν για αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία των χωρών της ευρωζώνης και μελέτη για τα ευρωομόλογα παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνηση μέσω μιας εξαιρετικά αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας για τις χώρες της ευρωζώνης, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δημοσιοποίησε παράλληλα μια μελέτη για ενδεχόμενη εισαγωγή ευρωομολόγου.
Η νέα πρόταση δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Κομισιόν στην κατάρτιση και υλοποίηση των εθνικών προϋπολογισμών, χωρών που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ελλειμμάτων και χρέους.

Ευρωομόλογα: Πανάκεια ή κατάρα;

Μπορεί η Γερμανία να αντιστέκεται ακόμη σθεναρά, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι εκτιμούν στο μεταξύ ότι η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον απλά θέμα χρόνου, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να δώσει τη λύση. Γεγονός είναι ότι η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση την άριστη πιστοληπτική της αξιολόγηση αλλά και υψηλότερα επιτόκια για το δανεισμό της. Στα 33 με 47 δις ευρώ υπολογίζει το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου το επιπρόσθετο ετήσιο κόστος για τη Γερμανία. Λάθος, αντιτείνει ο Γκούσταβ Χορν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Ερευνών. Σύμφωνα με τον ίδιο τα επιτόκια του ευρωομολόγου «θα ήταν λίγο πιο πάνω από τις γερμανικές αποδόσεις, με τη Γερμανία όμως να χάνει το στάτους του κερδισμένου της κρίσης».

Ακρα του τάφου σιωπή για την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας! - Ψήφισμα-κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Μαθαίνουμε από τα κανάλια με λεπτομέρεια για τους χωρισμούς των καλλιτέχνιδων που βγάζουν το πόδι έξω. Μαθαίνουμε για το «δράμα» των πλουσίων φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται (και αφήνονται). Μαθαίνουμε κάθε λεπτομέρεια για τον πρίγκιπα του ΠΑΟ και τον Τσάκα! Δεν μαθαίνουμε τίποτα από τα κανάλια για την απεργία των εργαζομένων στη Ελληνική Χαλυβουργία. Η απεργία μπήκε στην 24η μέρα και σε λίγο θα κοντέψει μήνα, πράγμα πρωτοφανές και έξω από τα δεδομένα του διαβρωμένου από την εργοδοσία εργατικού κινήματος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες! Τόσες μέρες απεργία και κανένας δεν άκουσε, δεν έμαθε τίποτα από τους λαλίστατους γραφιάδες του τύπου και τους εκφωνητές πρωινών και βραδινών εκπομπών!.

Μια Ανοικτή Επιστολή Σαμαρά

 Ο Πατριωτικότεος!!!!!ΓΖ
Tου Μπαμπη Παπαδημητριου

Οπαδοί του νεο-πατριωτισμού λένε πως οι σκληροί Ευρωπαίοι, που εξακολουθούσαν μέχρι χθες να ζητούν ως απαραίτητη την «προσυπογραφή» των Ελλήνων πολιτικών, επιδιώκουν «να κάνουν τον Σαμαρά δηλωσία». Θεωρούν, αν και χωρίς αποδείξεις, ότι η περίφημη «υπογραφή» ζητείται προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα του υπογράφοντος και, τελικά, να αποδεχθεί τα αντίθετα από όσα πιστεύει σωστά. Μεταξύ των υποστηρικτών του νέου «εθνικού» συμφέροντος, όπως και στον πολιτικό λόγο που εκφέρουν οι πολιτικοί μας, υπάρχουν σκοπιμότητες και απελπιστική ετεροδοξία. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να μην κατανοεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ότι η επιμονή του στο σύνθημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» εξηγεί την καχυποψία των εταίρων και δανειστών μας.

Η κρίση και η οικονομική επιστήμη στα πανεπιστήμια

, Η χρηματοοικονομική κρίση και η κρίση χρέους δεν έφεραν μόνο τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες στα όρια τους αλλά και την οικονομική επιστήμη. Τα πανεπιστήμια πήραν το μήνυμα και προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα. Πολλά από τα φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης είτε ήταν άγνωστα είτε δεν είχαν αναλυθεί επαρκώς από τους ειδικούς. Στο μεταξύ οι πτυχές της χρηματοοικονομικής κρίσης αποτελούν πλέον συστατικά των προγραμμάτων σπουδών των περισσότερων πανεπιστημίων.

Γιούνκερ: Μέχρι την άλλη εβδομάδα περιμένουμε τις υπογραφές



 Καλά βαλτοί είναι να κάνουν ήρωα το Σαμαρά? ρε δε πάτε να ........ΓΖ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση του με τον κ. Παπαδήμο εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα εκταμιευθεί η 6η δόση και ζήτησε από την Αθήνα να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Την πεποίθησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα πείσει τα κόμματα στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες να δεσμευθούν και γραπτώς για τις εγγυήσεις που απαιτούνται σχετικά με το πρόγραμμα περικοπών. Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θέλουν να είναι βέβαιοι κατά τη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα «ότι τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπαδήμου συμμερίζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Νέο «όχι» της Μέρκελ στα ευρωομόλογα

H καγκελάριος Μέρκελ επιμένει στο «όχι» της στην έκδοση ευρωομολόγου, χαρακτηρίζοντας άκαιρη τη σχετική συζήτηση.

Σκληραίνουν τα μέτωπα στη διαμάχη για την έκδοση ευρωομολόγων. Μία ημέρα πριν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παρουσιάσει τις προτάσεις του. Η Άγκελα Mέρκελ διατήρησε τη θέση της απέναντι στην ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγων, λέγοντας πως είναι άκαιρη η πρόταση. «Δεν θεωρώ κατάλληλη τη στιγμή, εν μέσω κρίσης να συζητήσουμε για τα ευρωομόλογα», επισήμανε η καγκελάριος, μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανών Εργοδοτών.

Η Ελλάδα καταστρέφεται εσκεμμένα και μεθοδευμένα, του Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ


«Εγκληματικές» χαρακτηρίζει ο επιφανής οικονομολόγος Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ τις βίαιες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και ληστρικές τις φοροεπιδρομές. Γιος ενός από τους τιτάνες οικονομολόγους του 20ού αιώνα, ο Τζέιμι, όπως είναι γνωστός σε φίλους και συναδέλφους, δεν έχει συνηθίσει να μασάει τα λόγια του. Στην συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στον Χρόνη Πολυχρονίου μιλά για την κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη γενικότερα.