Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


 Γιατί τα μπερδεύετε? Η κυβέρνηση μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις εκλογές.  Μήπως η τωρινή κυβέρνηση έχει σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών? Τουλάχιστον να φορούσαν  διαφορετικό χρώμα γραβάτας για να τους ξεχωρίζουμε π.χ. μπλε οι βουλευτές και υπουργοί  του ΠΑΣΟΚ, πράσινο οι του ΛΑΟΣ και  κόκκινο οι της Ν.Δ. (τυχαία τα χρώματα) ΓΖ

Aπό το : Πρώτο Θέμα
Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι το επόμενο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ήδη ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση χρόνος να ολοκληρώσει το έργο της. Αφήνει έτσι ανοικτό ποιό είναι το έργο της κυβέρνησης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζελός στην ομιλία του στην Βουλή μίλησε για εκλογές μετά το πρώτο εξάμηνο. Αλλά και ο πρωθυπουργός είπε ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ενδεικτική. Η ΝΔ από την πλευρά της διαφωνεί και αντιτείνει ότι τα πράγματα είναι απλά.

Πάουλο Κοέλο μια ιστορία για τις ερωτικές σχέσεις

Αίγυπτος: Σκληρός αγώνας για την εξουσία με άδηλο αποτέλεσμα

Από τις διαδηλώσεις της 25ης Νοεμβρίου στην Πλατεία ΤαχρίρΑπό τις διαδηλώσεις της 25ης Νοεμβρίου στην Πλατεία Ταχρίρ Τη Δευτέρα αρχίζει στην Αίγυπτο ο πρώτος γύρος των εκλογών. Οι διαδηλώσεις και οι αιματηρές συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται. Ζητούμενο η μεταβίβαση της εξουσίας σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εδώ και οκτώ ημέρες οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν στο Κάιρο, και όχι μόνον, κατά της παντοδυναμίας του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. 41 νεκροί ο αιματηρός απολογισμός συμπλοκών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, 36 εξ αυτών στην Πλατεία Ταχρίρ.

Ή θα γίνουμε λαχανόκηπος της Γερμανίας ή θα σταθούμε όρθιοι

Η Γερμανία δεν είναι το Δ΄ Ράιχ που ορισμένοι γράφουν. Μια οικονομική αυτοκρατορία θέλει να στήσει (όπως η Μ Βρετανία τον 19ο αιώνα) και αντί για κανονιοφόρους ανοίγει ή κλείνει τα …εμβάσματα. Για να έχεις όμως …αυτοκρατορία χρειάζεσαι αγορές. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις αγορές, καταστρέφοντας τις τοπικές παραγωγικές μονάδες και δημιουργώντας …εκθέσεις και super market στη θέση βιομηχανιών και βιοτεχνιών.

Oλοι οι ασφαλισμένοι σε έναν φορέα – Συγχωνεύσεις νοσοκομείων – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές προβλέπονται και για τη συνταγογράφηση, καθώς η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας. «Ομπρέλα» κάτω από την οποία θα βρίσκονται συνολικά οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας, με στόχο να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προβλέπει το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Υπό τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα βρίσκονται στο εξής οι κλάδοι Υγείας, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις μονάδες του, καθώς και τα νοσοκομεία βραχείας νοσηλείας του ΙΚΑ, οι κλάδοι Υγείας του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, όσον αφορά τις παροχές, ενώ στον Οργανισμό υπάγεται και ο ΟΠΑΔ.
«Οι Κυβερνήσεις Σκοτώνουν» Αυτός είναι ο τίτλος ενός καινούριου βιβλίου του Ρ. Τζ. Ράμελ από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Σε μια περίοδο οχτώ ετών, ο κ. Ράμελ συνέλεξε στοιχεία από «χιλιάδες πηγές» για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι κυβερνήσεις στη σφαγή ανθρώπων αυτόν τον αιώνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δε Χονολούλου Αντβερτάιζερ (The Honolulu Advertiser), το βιβλίο δηλώνει: «Σχεδόν 170 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πυροβοληθεί, ξυλοκοπηθεί, βασανιστεί, μαχαιρωθεί, καεί, πεθάνει από την πείνα ή το κρύο, έχουν συνθλιβεί ή έχουν πεθάνει από την εξαναγκαστική εργασία·

Παραδίδουν πινακίδες για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας!


Mειωσαν τους δασμούς και τα τεκμήρια για να αγοράσει ο κόσμος αυτοκίνητα και τώρα τα καταστρέφουν.. Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας δε μας αφορά. θα το πολεμήσουμε.   Είναι αναξιόπιστοι. Είναι επικίνδυνοι. ΓΖ   


Αντί να πάρουν το σήμα, παραδίδουν πινακίδες... Ο λόγος για χιλιάδες ιδιόκτητες αυτοκινήτων οι οποίοι συρρέουν μαζικά τις τελευταίες ημέρες στο γκισέ της Εφορίας σχηματίζοντας ουρές για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να απαλλαγούν από τα νέα, τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας. Ειδικότερα, για φέτος προβλέπεται να σημειωθεί ρεκόρ στην παράδοση πινακίδων, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναμένεται να αγγίξει το 100%. 

Μαγκάκης: «Αυτός ο τόπος δεν είναι η Ελλάδα μου»

«Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να 'στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: Αντιστάθηκε το 1941-1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967-1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989-1996 στην ηθική σήψη. Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια». Το τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα του Γεώργιου - Αλέξανδρου Μαγκάκη με τίτλο «Η ζωή πάνω στο νήμα», λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή.

ΣΥΡΙΑ: Ξανά στους δρόμους

Ξανά στους δρόμους οι ΣύροιΧιλιάδες Σύροι βγήκαν και πάλι στους δρόμους χθες Παρασκευή, άλλοι για να καταγγείλουν το καθεστώς και να στηρίξουν τους λιποτάκτες του στρατού και άλλοι για να αποδοκιμάσουν το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου το οποίο έληξε χωρίς καμία απάντηση από τη Δαμασκό για το αν θα δεχτεί ξένους παρατηρητές στη χώρα. Παρά τη στήριξη που εξακολουθεί να της παρέχει η Μόσχα, η Συρία κινδυνεύει πλέον με οικονομικές κυρώσεις και από τις αραβικές χώρες αφού δεν άδραξε την «τελευταία και καινούρια ευκαιρία» -- όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου -- που της πρόσφερε ο Αραβικός Σύνδεσμος.

ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΛΕΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

Στην προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup τη Τρίτη θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η δήλωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ολλανδία Γιαν Κις ντε Γιάγκερ και τη Φινλανδία Γιούτα Ούρπιλαινεν για την προετοιμασία του Eurogroup. Και οι τρεις χώρες επιθυμούν την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εθελοντική αλλαγή ομολόγων της Ελλάδας όπως συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Βάσει του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου - Πρόσθετα μέτρα 7 δισ. ευρώ θα απαιτηθούν την τριετία 2013-2015

Νέα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο για την τριετία 2013-2015, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την επικαιροποίηση του από την κυβέρνηση υπό την άγρυπνη φυσικά επιτήρηση και συνεργασία της τρόικας και κατατέθηκε την Παρασκευή στην Βουλή. Τουλάχιστον όμως, όπως προκύπτει από τους πίνακες που το συνοδεύουν, δεν προβλέπει τη λήψη νέων μέτρων το 2012, κάτι για το οποίο είχε διαβεβαιώσει και ο Ευ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι εάν όσα έχουν ψηφισθεί εφαρμοστούν δεν θα χρειασθούν επιπλέον μέτρα το 2011 και το 2012.

ΚΑΝΑΔΑΣ: «ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Καμπανάκι για τον κίνδυνο εξάπλωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έκρουσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών, Τζιμ Φλάχερτι, καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν δράση όσο η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιηθεί. Σε ομιλία του στο Τορόντο, ο Φλάχερτι υπογράμμισε ότι η κρίση απέχει πολύ από να επιλυθεί. «Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που απορρέει από την ευρωπαϊκή κρίση οδηγεί στην ευρύτερη μετάδοσή της εκτός της Ευρώπης και στις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές αγορές», προειδοποίησε.

Η Ρωσία δεν είναι Βόρειος Κορέα


 Η κλιμακούμενη πιθανότητα αεροπορικής (ή και εδαφικής) επίθεσης της Δύσης εναντίον της Συρίας, θα εξόργιζε όχι μόνο το Ιράν, αλλά και τη Ρωσία και τη Κίνα, που έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτούν μια τέτοια επιθετική εξέλιξη. Η Ρωσία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα με μια τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της Dmitry Medvedev που μεταδόθηκε σε όλο το έθνος Όπως ανακοίνωσε: «Πρώτον, διατάζω το υπουργείο Άμυνας να θέσει σε άμεση ετοιμότητα μάχης τους σταθμούς ραντάρ στο Καλίνιγκραντ.

Bild: Μέρκελ- Σαρκοζί επιδιώκουν μέχρι τον Φεβρουάριο αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών

Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών σε διαδικασία εξπρές. Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild επικαλούμενη διπλωματικές πηγές και αποτυπώνοντας τη σχετική φημολογία που επικρατεί στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί που θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους στην σύνοδο κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου, επιδιώκουν οι αλλαγές των συνθηκών που θα προβλέπουν αυστηρότερες ρυθμίσεις με στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία, να έχουν εγκριθεί μέχρι τις αρχές του 2012, το αργότερο τον Φεβρουάριο.

Νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ την τριετία 2013 – 2015

Για μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης στο 125,6% του ΑΕΠ ή σε 285,8 δισ. ευρώ το 2015, μετά το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, βάσει του δεύτερου πακέτου στήριξης) κάνει λόγο το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, για το 2012 προβλέπει έλλειμμα 5,4%, συμπεριλαμβανομένων των ευεργετικών επιπτώσεων του PSI για τη μείωση των τόκων, αύξηση του ελλείμματος στο 6,1% το 2013, υποχώρηση στο 5,1% το 2014 και νέα υποχώρηση στο 4,2% το 2015.

Τα μιλήσανε, δεν τα συμφωνήσανε Βενιζέλος – Λοβέρδος

Χωρίς ουσιαστική συμφωνία πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Βενιζέλου – Λοβέρδου. Το συμπέρασμα και των δύο είναι ότι ο… άλλος θα είναι υποψήφιος. Άρα θα είναι (ή θέλουν να είναι) και οι δύο υποψήφιοι. Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο «ψάρευαν» τον έτερο, καθώς έχουν περάσει οι εποχές της μεταξύ τους ειλικρίνειας. Συμφώνησαν ότι «δεν είναι σκόπιμο» να ξεκινήσουν σε ανακοινώσεις υποψηφιότητας (κάτι που ήδη έκανε ο Χρφυσοχοϊδης).

Εξάντας: Το πείραμα της Αργεντινής (2/7) The Argentina Experiment SUBS