Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έναρξη του μέτρου της εφεδρείας - Αποφράδα η σημερινή ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, λέει η ΑΔΕΔΥ


«Αποφράδα ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους» χαρακτηρίζει την 28η Νεομβρίου η ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας της έναρξης ισχύος του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο οδηγεί στην έξοδο από την εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο. «Η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε 'προσυνταξιοδοτικό καθεστώς' και 'εργασιακή εφεδρεία', οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Βοήθεια έως 600 δισ. ευρώ επεξεργάζεται το ΔΝΤ, γράφει η La Stampa

Υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του Μάριο Μόντι με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρει η εφημερίδαΡώμη, Ιταλία Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το σχέδιο αυτό μπορεί να φτάσει τα 600 δισ. ευρώ, ώστε να δοθεί, στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο 12 - 18 μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους». Η ιταλική εφημερίδα, κάνει αναφορά σε επιτόκια της τάξης του 4% - 5%, πολύ χαμηλότερα από το 7% με το οποίο η Ιταλία δανείζεται, πλέον, στις αγορές.

Χάμπερμας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στα χέρια μιας ελίτ

«Τα κράτη ένα-ένα υποκλίνονται στην κρίση, γίνονται δέσμια της απειλής της εξάπλωσής της. Η «μόλυνση» γίνεται ο μεγαλύτερος φόβος των αγορών, των ηγετών, των πολιτών του κόσμου» αναφέρει στο σημερινό του άρθρο ο Γιούργκεν Χάμπερμας. Ο Γιούργκεν Χάμπερμας, είναι 82 ετών και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα του περασμένου αιώνα. Στοχαστής, κοινωνιολόγος, φιλόσοφος, αναλυτής, καθοδηγητής ενός ολόκληρου φιλοσοφικού ρεύματος και πάνω από όλα, όπως ο ίδιος λέει… «πολίτης» της Ευρώπης. Το περιοδικό Spiegel φιλοξενεί σήμερα ένα άρθρο που αναφέρεται στην πρόσφατη εμφάνιση του πραγματιστή φιλόσοφου στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Παρίσι, όπου για ακόμη μία φορά έδειξε πόσο «θυμωμένος» είναι με τα όσα συμβαίνουν.

Κερδοσκοπικά funds «βλέπουν» Ελλάδα -Ηedge funds και distress funds από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ετοιμάζoνται για απόβαση στην ελληνική αγορά

Κερδοσκοπικά funds «βλέπουν» ΕλλάδαΤου Νίκου Σακελλαρίου nsakel@pegasus.gr 
Ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη στην Ελλάδα βλέπουν ξένα hedge funds (επιχειρηματικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου) και distress funds από Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ξεδιπλώνει η πρόσφατη «ελληνική κρίση». Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. αναζητούν ξένους επενδυτές με μεγάλη ρευστότητα προκειμένου να τοποθετηθούν στα μετοχικά τους κεφάλαια, για να τονωθεί η ρευστότητα και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ξένες αγορές κεφαλαίων.

Διευκρινίσεις και παραδείγματα - Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που μπαίνουν σε εφεδρεία

Αθήνα Δόθηκε στη δημοσιότητα η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που θα μπουν σε εφεδρεία μέχρι το 2013. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως όταν συντρέχουν προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης (35 έτη) όταν το δικαίωμα αυτό αποκτάται μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2013. Στην περίπτωση που για την συνταξιοδότηση του υπαλλήλου απαιτείται -από τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού του ταμείου- και η συμπλήρωση ορίου ηλικίας, τότε θα πρέπει ταυτοχρόνως να υπολείπονται δύο έτη από την συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου.

«Ναι» στην υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας είπε ο Βλ.Πούτιν

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως εάν γίνονταν τώρα εκλογές στη Δούμα, το κόμμα του Βλ.Πούτιν θα συγκέντρωνε περίπου 253 έδρες, από 315 έδρες που κατέχει σήμεραΠρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως εάν γίνονταν τώρα εκλογές στη Δούμα, το κόμμα του Βλ.Πούτιν θα συγκέντρωνε περίπου 253 έδρες, από 315 έδρες που κατέχει σήμερα. Εν όψει των βουλευτικών εκλογών στη ρωσική Δούμα στις 4 Δεκεμβρίου, και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν τα ποσοστά της «Ενωμένης Ρωσίας» να υποχωρούν αισθητά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Κυριακή από το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του ότι αποδέχεται την πρόταση να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις 4 Μαρτίου του 2012, έπειτα από τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία της χώρας. Η χρονική στιγμή την οποία επέλεξε ο Πούτιν για να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο Κρεμλίνο δεν είναι τυχαία.

Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης.

ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Σε αυτή την περίπτωση δε μιλάμε για "γιαούρτι...".

Νέο εσωκομματικό μέτωπο - Αιχμηρή απάντηση Παπουτσή στις βολές του Θ.Πάγκαλου

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αντιδρούν» τονίζει ο Χρ.ΠαπουτσήςΑθήνα Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στις αιχμές που διατύπωσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά του ειδικού τέλους ακινήτων. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Πάγκαλος καταλογίζει ευθύνες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία». Ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες» και σημειώνει:

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΗΠΑ και Πακιστάν

Για ωμή παραβίαση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων κατηγορεί το ΝΑΤΟ το Ισλαμαμπάντ, μετά την επίθεση με ελικόπτερα σε στρατιωτικό φυλάκιο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 πακιστανούς στρατιώτες. Νέα δοκιμασία για τις αμερικανοπακιστανικές σχέσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πακιστανικού στρατού τουλάχιστον 26 πακιστανοί στρατιώτες βρήκαν το θάνατο σε αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν χθες μαχητικά ελικόπτερα του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μοχμάντ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Πάγκαλος: Ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - με ποιους τα "βάζει"

Πάγκαλος: Ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - με ποιους τα "βάζει"Την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ομολογεί σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας ευθέως τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο! Παράλληλα, χαρακτηρίζει «κατάρα» την επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ενώ «τα βάζει» με τον Χρήστο Παπουτσή, πανεπιστημιακούς, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.«Χώσιμο» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ευθέως πως το Μνημόνιο απέτυχε γιατί η κυβέρνηση απέτυχε στη μείωση των εξόδων, τις μεταρρυθμίσεις και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων προωθούν Μέρκελ και Σαρκοζί

Ο κύβος ερρίφθη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για την επιβολή του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου που οραματίζεται το Βερολίνο για την Ευρωζώνη. Η Γερμανία, από κοινού με τη Γαλλία, είναι απολύτως αποφασισμένες να προωθήσουν το νέο σύμφωνο το συντομότερο δυνατό, ακόμα και με ιδιαίτερα δραστικές μεθόδους. Έτσι, μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζονται από το Βερολίνο και το Παρίσι είναι να συνυπογράψουν άμεσα τη συμφωνία με 8 έως 10 μέλη της Ευρωζώνης, απειλώντας ουσιαστικά να αφήσουν τους υπόλοιπους που αμφιταλαντεύονται βορά στις ορέξεις των αγορών.

Ήταν "πολιτική" συνωμοσία σε βάρος του Στρος-Καν(;)...

Η γαλλική κυβέρνηση και ο όμιλος των ξενοδοχείων Sofitel διέψευσαν ότι ενεπλάκησαν τον περασμένο Μάιο σε σκευωρία σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν. Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στόχος ήταν να αμαυρώσουν το όνομα του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που τότε θεωρείτο φαβορί για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν, απέρριψε τις εικασίες για συνωμοσία εναντίον του Στρος-Καν, ο οποίος συνελήφθη στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel του Μανχάταν.