Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Για φόνο εξ αμελείας - Σε τέσσερα φυλάκιση καταδικάστηκε ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

Ο Δρ Κόνραντ Μάρεϊ στο δικαστήριοΛος Αντζελες Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Κόνραντ Μάρεϊ, προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο έκρινε ένοχο για φόνο εξ αμελείας, επειδή χορήγησε στις 25 Ιουνίου 2009 μεγάλη δόση αναισθητικού φαρμάκου, η οποία, όπως έκρινε το δικαστήριο, στάθηκε μοιραία για τον ποπ σταρ. Το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο πριν από τρεις εβδομάδες αλλά μόλις την Τρίτη ανακοίνωσε την ποινή κατά του Μάρεϊ.

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Το Κινεζικό Επενδυτικό Κεφάλαιο προτίθεται να επενδύσει σε υποδομές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τη στιγμή που το Πεκίνο επιδιώκει την επέκταση και διαφοροποίηση των επενδύσεών του στο εξωτερικό, δηλώνει ο επικεφαλής του Λου Τζιγουέι. "Οι υποδομές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν
μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις", δηλώνει ο Λου Τζιγουέι. "Κατά παράδοση, οι Κινέζοι έχουν συμμετάσχει σε έργα υποδομής στο εξωτερικό ως απλοί προμηθευτές. Τώρα, πρέπει επίσης να επενδύσουν, να αναπτύξουν και να λειτουργήσουν τα σχέδια", λέει.

Η ΕΥΡΩ - ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ!


Του PAUL KRUGMAN*
Ο Paul Krugman δεν είναι μαρξιστής ούτε αριστερός οικονομολόγος. Το πολύ-πολύ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας προωθημένος Κεϋνσιανός στην «αριστερή» πτέρυγα σκέψης του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Κι όμως, ο Paul Krugman, εδώ και πολύ καιρό, ασκεί εμπεριστατωμένη κριτική στο ευρώ και τα χαρακτηριστικά του και στο σημερινό άρθρο του που η «Iskra» αναδημοσιεύει από τους New York Times (σε μετάφραση από το tovima.gr), σχεδόν προεξοφλεί με ακλόνητη τεκμηρίωση την διάλυση του.

Ολόκληρο το άρθρο του Paul Krugman έχει ως εξής:

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΑΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Καθόλου πολλές δεν είναι οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ (το περιβόητο "τριπλό Αλφα") και από τους τρεις αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης - Μούντις, Στάνταρντ εντ Πουρς και Φιτς. Για την ακρίβεια δεν είναι παρά 13 όλα κι όλα τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ. Εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι οι 11 από τις 13 χώρες είναι ευρωπαϊκές και μόνο 2 από τον υπόλοιπο κόσμο: ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη! Οι 11 ευρωπαϊκές αποτελούνται από 6 χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο) και 5 χώρες που αρνούνται πεισματικά να μπουν στο ευρώ. Οι τρεις από αυτές ανήκουν στην ΕΕ και θα γίνονταν ανά πάσα στιγμή δεκτές με ανοιχτές αγκάλες στην Ευρωζώνη, αλλά αυτές προτιμούν να διατηρούν το εθνικό τους νόμισμα (Βρετανία, Σουηδία, Δανία) και οι υπόλοιπες δύο αρνούνται κατηγορηματικά την ένταξη ακόμη και στην ΕΕ (Ελβετία και Νορβηγία).

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*

Χρειάστηκαν λίγα μόλις 24ωρα έως ότου δύο χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα και η Ιταλία, βρεθούν με ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, ο οποίος τυχαίνει να είναι και μέλος της περιβόητης Τριμερούς Επιτροπής – ενός πανίσχυρου λόμπι επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών. Πρόκειται, ίσως, για τη σημαντικότερη παρουσία που έχει πετύχει η Επιτροπή στη διεθνή σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν είχε σχεδόν απόλυτο έλεγχο στην κυβέρνηση Κάρτερ.

"ΝΑΙ" ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ - "Πράσινο" για την έκτη δόση

Ας μην υπέγραφε ο Σαμαράς.... τζάμπα τα ποτά θα πήγαιναν !! ΓΖ

Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τρίτη. Δεν υπάρχει πλέον καμμία ανησυχία, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και της κρισιμότερης ακόμα συνόδου κορυφής της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου, συνεχείς είναι οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.