Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Βρετανία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας


Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΛονδίνοΑπό τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Λονδίνο
Ακινητοποιημένη είναι σήμερα η Βρετανία εξ αιτίας της γενικής απεργίας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση από το 1979, όταν 1.5 εκατ. εργαζομένων κατέβηκαν στους δρόμους.
Σύμφωνα με το Κογκρέσο Εργατικών Ενώσεων στη σημερινή απεργία συμμετέχουν μέχρι και 3 εκατ. δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

Addio Lucio Magri... "Αντίο, αποφάσισα να πεθάνω"...


Έφυγε ο Lucio Magri, συνιδρυτής της "Manifesto", ιστορικό στέλεχος του ΚΚΙ και στέλεχος της πάλαι ποτέ εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της δεκαετίας του '70. Αυτοκτόνησε με τη βοήθεια γιατρού στην Ελβετία
Nα θυμίσουμε...
Ένθερμός υποστηρικτής του ελληνικού αντιδικτατορικού αγώνα...
Προσωπικός φίλος και θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου...
Πολέμιος των δήθεν "εκσυγχρονιστών" της αριστεράς που...
οδηγούν το λαϊκό κίνημα στα σαγόνια του καπιταλισμού...
Γράφει η "Repubblica":
"Αντίο, αποφάσισα να πεθάνω"

Η Νέα Δημοκρατία αναζητεί διαύλους επικοινωνίας με το Βερολίνο


Ημερίδα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Ίδρυμα Κόνραντ ΑντενάουερΗμερίδα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ
 Το προφίλ της Ν.Δ και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά δεν είναι στην Ευρώπη το καλύτερο. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως «Μίστερ Νο» που αρνείται επίμονα να στηρίξει τα επώδυνα, αλλά αναγκαία μέτρα περικοπών στην Ελλάδα. Αυτό το προφίλ επικρατεί και στους συντηρητικούς εταίρους της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη και κυρίως στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι τον θεωρούν «μαύρο πρόβατο». Η έλλειψη κατανόησης για τη στάση του κ. Σαμαρά εκδηλώνεται δημοσίως ακόμη και από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ! ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΕΠΤ-ΟΚΤ ΕΚΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 14 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

..Οι δικές μου αυξήθηκαν. Από 48€ υπόλοιπο έγιναν 260,18!! (μετά την πίστωση του 1ου δεκαπενθήμερου του Δεκέμβρη  που ήταν 212,18€ Γ.Ζ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 237 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΔΕΚ. 2009 ΣΕ 183 ΔΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤ. ΤΟΥ 2010

Τα 13-14 δισ. ευρώ άγγιξε η εκροή τραπεζικών καταθέσεων το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δύο πολύ άσχημους μήνες, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, είχαμε μια απώλεια 13-14 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Προβόπουλος, όπως μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκροή καταθέσεων συνεχίστηκε και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πέραν των όσων κεφαλαίων κινήθηκαν προς τράπεζες του εξωτερικού (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, μόνο το ένα πέμπτο της συνολικής εκροής καταθέσεων που καταγράφηκε το 2011, εμβάστηκε σε τράπεζες του εξωτερικού -ένα άλλο 30% είχε εμβαστεί το 2010) σημαντικός παράγοντας είναι η ''εξαέρωση'' των καταθέσεων των πολιτών λόγω της εξοντωτικής φορολεηλασίας, του ''κουρέματος'' μισθών και συντάξεων και της συνολικής κατάρρευσης των εισοδημάτων.


Ναι στις μερικές αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας λέει ο Στ. Δήμας


Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπ. Εξωτερικών Στ. Δήμας για να παραβρεθεί σε εκδήλωση του μορφωτικού και πολιτιστικού ιδρύματος Körber με θέμα τον ρόλο της Γερμανίας και της Ευρώπης σε μια νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Γερμανός και ο Πολωνός ομόλογός του, Γκίντο Βεστερβέλε και Ράντοσλαβ Σικόρσκ, με τους οποίους ο κ. Δήμα θα έχει στην πορεία της ημέρας κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της μόχλευσης

Die Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) ist eine deutsche Volkspartei und die älteste parlamentarisch vertretene Partei Deutschlands. Seit der konstituierenden Sitzung des 17. Deutschen Bundestags am 27. Oktober 2009 stellt sie die größte Oppositionsfraktion auf Bundesebene. Gemessen an ihrer Mitgliederzahl ist sie, nach letztem nachweisbaren Stand, die zweitgrößte Partei Deutschlands.[6][7][8][9] Sie ist derzeit in insgesamt acht Ländern an der Regierung beteiligt, in sechs davon stellt sie den Regierungschef. Die SPD ist Mitgliedspartei der Sozialdemokratischen Partei Europas (SPE) und der Sozialistischen Internationalen (SI). Parteivorsitzender ist seit November 2009 Sigmar Gabriel.Μετά τη χθεσινή συμφωνία της επιτροπής προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου για τη μόχλευση του μηχανισμού στήριξης EFSF, εκπρόσωποι των Σοσιαλδημοκρατών εξέφρασαν σήμερα αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της. Οι χθεσινές αποφάσεις χάραξαν τις κατευθυντήριες γραμμές της γερμανικής τοποθέτησης στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Εκεί προβλέπεται μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης η μόχλευση του EFSF στα 750 δις ευρώ από τον Ιανουάριο για τη στήριξη των πιο αδύναμων οικονομιών με δυναμικότερη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ

Κάθε δευτερόλεπτο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα στον κόσμο, υπογραμμίζει έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Επισιτιστικής Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον FAO, οι άνθρωποι που υπέφεραν από πείνα το 2010, είχαν φθάσει τα 925 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην έκθεση της Ελβετίδας βουλευτή των Σοσιαλιστών Φρανσίν Γιοχν Καλαμέ, προτείνεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης της γεωργίας και να λάβουν μέτρα, για τον έλεγχο των τιμών των τροφίμων

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

«Θάνατος στην Αγγλία» ήταν το σύνθημα Ιρανών διαδηλωτών που εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αγγλίας στην Τεχεράνη σήμερα καίγοντας και καταστρέφοντας στο πέρασμά τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι ομήρους βρετανούς εργαζόμενους. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να διακόψει όλες τις χρηματοοικονομικές σχέσεις και συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες, λόγω της πιθανής ανάμιξής τους στο αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Τέλος στο θρίλερ - Εγκρίθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα

Ο Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ ΓιούνκερΒρυξέλλες, Βέλγιο Το Eurogroup ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης την εκταμίευση της πολύπαθης έκτης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα. Τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ ζήτησε και έλαβε επιστολές από τους ηγέτες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου με δεσμεύσεις σχετικά με τα απαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης.

Βγήκαν στους δρόμους και οι Πορτογάλοι



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΤ  
Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των Πορτογάλων εργαζομένων που συμμετείχαν στη γενική απεργία της Πέμπτης, η οποία είχε κηρυχθεί εναντίον των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που συμπεριλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας μεθαύριο. "Εργατικοί ηγέτες στην Πορτογαλία περιέγραψαν τη γενική απεργία της Πέμπτης ως τη μεγαλύτερη για πάνω από τριάντα χρόνια, καθώς δυσαρεστημένοι νέοι ενώθηκαν με τα παραδοσιακά συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν κατά της σκληρής λιτότητας", έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.