Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Με ανάγκαζαν να πηγαίνω με 25 άντρες την ημέρα»

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Με ανάγκαζαν να πηγαίνω με 25 άντρες την ημέρα»«Μου είπαν ότι θα μου βρουν δουλειά ως μπέιμπι σίτερ και όταν ήρθα στην Ελλάδα με ανάγκαζαν να πηγαίνω με είκοσι πέντε άντρες τη μέρα!» Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας 27χρονης Ρωσίδας, ενός από τα πολλά θύματα του μεγαλύτερου κυκλώματος μαστροπών που εξαρθρώθηκε στη χώρα μας, την οποία φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso». Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η νεαρή γυναίκα που είναι και απόφοιτος δύο πανεπιστημιακών σχολών, ο εφιάλτης για την ίδια ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010. Τότε είχε απευθυνθεί σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας στην πόλη Ούφα, το οποίο έβαζε αγγελίες για ζήτηση ατόμων για μπέιμπι σίτινγκ και φύλαξη ηλικιωμένων.

STANDRD & POOR'S: Η ΥΦΕΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Οι οικονομικοί δείκτες του τελευταίου μήνα συνεχίζουν να προμηνύουν ένα επιδεινούμενο οικονομικό τοπίο για την Ευρώπη, προειδοποιεί ηStandard & Poor's σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου.
Ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ για την ευρωζώνη τον Οκτώβριο υποχώρησε στις 47,2 μονάδες από 49,9 τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2009.
Την ίδια στιγμή, οι νέες παραγγελίες στην ευρωζώνη μειώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα, ενώ οι παραγγελίες για εξαγωγές σημείωσαν κάμψη για πέμπτο συνεχή μήνα.

Η ΕΕ εντείνει τις πιέσεις προς την Τεχεράνη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών πρόσθετες κυρώσεις που πλήττουν 180 εταιρείες και αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος. Οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο πετρελαϊκού εμπάργκο.
Η ΕΕ εντείνει τις διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις σε βάρος του Ιράν. Δύο ημέρες μετά την έφοδο ιρανών διαδηλωτών στην βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή προσθέτων κυρώσεων που πλήττουν180 εταιρείες και αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος, οι οποίοι εμπλέκονται στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στο στόχαστρο της ΕΕ βρίσκονται κυρίως κρατικές επιχειρήσεις.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

  Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια φορείς παγκοσμίως, αυξητικές τάσεις αλλά χωρίς έξαρση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.



Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των φορέων σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας. Είναι επίσης μια αφορμή για εντατικοποιηθούν οι δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την θεραπεία του AIDS στις χώρες με την μεγαλύτερη επικράτηση της ασθένειας.Το διάστημα από το 2011-2015 η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS θα έχει θέμα «γνωριμία με το Μηδέν, μηδενίζουμε …τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις». Είναι μια πρόσκληση αλλά και πρόκληση προς τους Δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς να κυνηγήσουν αυτόν τον στόχο μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των δαπανών για την υγεία και την διαμόρφωση των πολιτικών υγείας.Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία.

Οι άτακτοι πίθηκοι του Μπαλί! - Τους... ενόχλησε το φόρεμα του μοντέλου

 Κατακόκκινη έγινε μία μαθήτρια από την Κίνα όταν είδε τις... αποκαλυπτικές φωτογραφίες της να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η Charmian Chen, που εργάζεται και ως μοντέλο είχε επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο Sacred Monkey Forest Ubud, στο Μπαλί. Το παιχνίδι με τους πιθήκους πήρε… άλλες διαστάσεις καθώς εκείνοι φαίνεται πως είχαν όρεξη να δουν κάτι περισσότερο και έτσι της κατέβασαν το φόρεμα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει το στήθος της και να φωτογραφηθεί. Αρχικά της φαινόταν αστείο όμως τα γέλιο της κόπηκε όταν είδε τις φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να κοσμούν εφημερίδες στη Βρετανία και στην Ευρώπη. 

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ξαφνικό πρόβλημα υγείας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τούρκοι γιατροί πραγματοποίησαν επέμβαση στο έντερο του τούρκου πρωθυπουργού, χωρίς να αναφέρουν το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μilliyet υπήρξε έντονη φήμη το Σαββατοκύριακο για παρουσία του Ερντογάν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα η φήμη ανέφερε πως η διακομιδή του τούρκου πρωθυπουργού έγινε στο κρατικό νοσοκομείο της πανεπιστημίου Μάρμαρα στο Παντίχι της στην Ασιατική όχθη της Κων/πολης.
test 

«Κορόιδα, δείτε πού πάνε τα 8 δισ. της έκτης δόσης»


Δεν είναι λογικό να μας κοινοποιήσει η κυβέρνηση μια κατάσταση, μια λίστα,  πως το λένε, που αναλυτικά να μας λέει τι θα τα κάνουμε αυτά τα 8 δις? - Δηλαδή μας πηδάνε και λογαριασμό δε δίνουν? Γ.Ζ.

Πού πάνε τα 8 δισ. της «πολυπόθητης» έκτης δόσης; Πώς θα διατεθούν τα χρήματα που περιμέναμε διακαώς; Το πού θα διατεθούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε με την έκτη δόση περιγράφεται γλαφυρότατα στο κείμενο από το blog του Βασίλη Γαλούπη (vgaloupis) που παραθέτουμε εδώ. «Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά.

Ο Π.Καψής εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Ο  Π.Καψής εκπρόσωπος της κυβέρνησηςΜε απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής προέρχεται από το Συγκρότημα Λαμπράκη και μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στα ΝΕΑ και μετά το ΒΗΜΑ, Είναι γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή

ΙΡΑΝ: Φόβοι για πιθανή στρατιωτική επίθεση στο Ιράν

Φόβοι για πιθανή στρατιωτική επίθεση στο Ιράν«Η επίθεση στη βρετανική πρεσβεία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη Δύση» Η διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση βρίσκεται στο αποκορύφωμα, μετά την εισβολή των διαδηλωτών στη Βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη Δύση, και, επίσης, εκφράζονται φόβοι μίας πιθανής επίθεσης στο Ιράν. «Για τους Ιρανούς, που δεν είναι ενθουσιασμένοι με τον πρόεδρο Αχμαντινετζάντ, πολλοί από αυτούς θα αντιδρούσαν ενάντια σε οποιαδήποτε έννοια τιμωρίας του Ιράν ή μίας αμερικανοβρετανικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στο Ιράν», δήλωσε στη ρώσικη τηλεόραση ο γνωστός πολιτικός αναλυτής, Κρις Μπάμπερυ.

Δέκα κρίσιμες μέρες για το μέλλον της ευρωζώνηςΚαμπανάκι από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν. Τι δήλωσε για το ευρωομόλογο, την οικονομική διακυβέρνηση και την ενίσχυση του ΔΝΤ

Κρίσιμο χαρακτήρισε το επόμενο 10ήμερο για την ευρωζώνη καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν προσθέτοντας ότι πρέπει να «συνεχίσουμε την δουλειά, ειδικότερα σε δύο μέτωπα».
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε επαρκώς αξιόπιστα τείχη προστασίας για να αναχαιτίσουμε την αναστάτωση στις αγορές, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομική μας διακυβέρνηση» τόνισε ο κ. Ρεν στο πλαίσιο του Eurogroup.