Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Yanni - Love is all

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΑ Ο ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πρώτη δανειακή σύμβαση κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης. Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής τονίζει ότι «ενώ από τον Ιούνιο του 2010 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης, το οριστικό κείμενο δεν έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ακόμα μετά και την παρέλευση δεκαοκτώ και πλέον μηνών». Παράλληλα επισημαίνει ότι «πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο για τη νομική υποστήριξη των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».
RETURN TO LOVE - JULIO IGLESIAS & NANA MOUSKOURI

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ ανέφεραν ότι από τις δύο επιθέσεις σήμερα, μία με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά και μία...
εναντίον σπιτιών ηγετικών στελεχών μιας παραστρατιωτικής ομάδας η οποία μάχεται την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και περίπου 30 τραυματίστηκαν.
Οι επιθέσεις ακολούθησαν την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη χώρα εν όψει της αποχώρησης των μάχιμων αμερικανικών στρατευμάτων έπειτα από οκτώ χρόνια από το Ιράκ.

«Δεν μπορούν να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις» - «Μπλόκο» του ΣτΕ στην εφεδρεία χιλιάδων δικαστικών υπαλλήλων


Δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, έκρινε το υπηρεσιακό συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, και κατά συνέπεια -όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας- δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι από τις διατάξεις του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία (Ν.4024/2011) προκύπτει ότι στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις δεν περιλαμβάνονται «οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων».

Μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών που άφησε η «εφεδρεία»

Το υπουργείο σημειώνει ότι επιλέχθηκε αναγκαστικά το κριτήριο της ηλικίας για την ήπια εφαρμογή του μέτρου
Αθήνα:
Προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες, που καταγράφονται μετά την εφαρμογή του πρώτου κύματος της εργασιακής εφεδρείας και με δεδομένες τις μαζικές αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση, γίνονται τις τελευταίες ημέρες από διευθύνσεις προσωπικού σε όλα τα υπουργεία .Οι εκτεταμένες μετακινήσεις υπαλλήλων είναι η πρώτη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να συνεχιστεί, σε γενικές γραμμές, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ ακόμη και την Τετάρτη μόνιμοι υπάλληλοι δεν είχαν λάβει τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες λύεται και επισήμως η σχέση τους με το δημόσιο και εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ



 ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 

 Όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδωνΤων νέων επαγγελματιών και επιστημόνωνΤων ιδιοκτητών οικιών έως 80τ.μ, με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώΤων ιδιοκτητών καταστημάτων του ιστορικού εμπορικού κέντρου και των γειτονιών με απώλεια 100%Μείωση κατά 50% σε πολλές κατηγορίες


Γ. Πατούλης: Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, εμείς δίνουμε μία άλλη διάσταση στη δημοτική κοινωνική πολιτική. Απαντάμε με ουσιαστικές πρωτοβουλίες στηρίζοντας στην πράξη τους αδύναμους συμπολίτες μας, τα νοικοκυριά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Και δίνουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε στην τοπική αγορά νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ


euro22Η αντίστροφη μέτρηση που θα κρίνει την τύχη του ίδιου του ευρώ ξεκινά στην Ευρώπη, σ΄ ένα καυτό οκταήμερο έως τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Tις επόμενες κρίσιμες μέρες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να πάρουν μια συστημική λύση για να διασωθεί η ευρωζώνη. Την Δευτέρα Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν στο Παρίσι για να συζητήσουν λύσεις για την ευρωπαική κρίση. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να δώσει την Παρασκευή το στίγμα του νέου «ευρω-συμφώνου», ενός συμφώνου που θα προβλέπει σκληρή λιτότητα και ασφυκτική εποπτεία για τις υπερχρεωμένες χώρες.

Τη Δευτέρα οι λεπτομέρειες των γαλλογερμανικών σχεδίων


Υπέρ δυναμικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη αλλά και στη Γαλλία τάχθηκε ο Ν. Σαρκοζί στην ομιλία του στο Τουλόν – αύριο οι κυβερνητικές δηλώσεις της Α. Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αυστηρότερων ελέγχων των εθνικών προϋπολογισμών και ενός πιο αυτοματοποιημένου μηχανισμού κυρώσεων για τους δημοσιονομικούς παραβάτες. «Κάθε χώρα της ευρωζώνης πρέπει να έχει έναν Χρυσό Κανόνα», που σημαίνει ότι θα πρέπει να εντάξουν στα συντάγματά τους το στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. "Κάθε χώρα της ευρωζώνης πρέπει να έχει έναν Χρυσό Κανόνα"