Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ: «ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΧΑΛΚΗ!»


Θέση υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πήρε εκ νέου, με συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάιντεν, που επισκέπτεται την Άγκυρα, πριν έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανεκτικότητα της Τουρκίας για τις θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας, που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας.

Την Δευτέρα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μόντι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι
Εν αναμονή του πακέτου οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μόντι βρίσκονται οι Ιταλοί. Από ότι φαίνεται τα μέτρα περιλαμβάνουν τόσο περικοπές, όσο και επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Το 48ωρο αυτό θα είναι ένα από τα κρισιμότερα για το μέλλον της Ιταλίας. Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα ανακοινώσει επίσημα την έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία άρχισαν φυσικά να διαρρέουν. Το συνολικό ύψος των μέτρων θα είναι πιθανότατα 25 δις ευρώ: 11 δις καθαρών περικοπών και 14 δις που θα πρέπει να επενδυθούν άμεσα για την οικονομική ανάπτυξη.

Χωρίς λόγο ύπαρξης η κυβέρνηση …της 6ης δόσης



Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον (γερμανο-καθοδηγούμενο) ευρωπαϊκό περίγυρο, ξεπερνούν κατά πολύ το εύρος του σκοπού και την σαφώς προσδιορισμένη αποστολή της διαχειριστικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Στην ουσία, η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για την εφαρμογή της οποίας συνεστήθη η
μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας, με την…υπερατλαντική «επιστράτευση» του κ. Παπαδήμου, έχει ήδη καταστεί ανίσχυρη. Γιατί το όποιο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην αγωνιώδη αναζήτηση λύσης, για τη συνολικότερη κρίση χρέους που απειλεί να διαλύσει την Ευρωζώνη.
Οι Γερμανοί επιβάλλουν τους όρους τους, απαιτώντας με τρόπο μονολιθικό και δογματικό, το κλείδωμα πρώτα της υποχρεωτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πριν την οποιαδήποτε συλλογική δράση που θα μπορούσε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες.
Εκ των πραγμάτων η προσέγγιση τους είναι εθνοκεντρική και κοντόφθαλμη.

Ο χοντρός Γερμανός να μη στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα!

Δριμεία κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ άσκησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

"Εξυπνότερο θα ήταν να μη βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει", επεσήμανε ο Χέλμουτ Σμιτ για την καγκελάριο της Γερμανίας. Μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του στην πολιτική που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ έναντι του ελληνικού ζητήματος και της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Καλημέρα

3 Δεκεμβρίου 1944: Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά

Με τον όρο Δεκεμβριανά αναφέρονται μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 - Ιανουάριο 1945, ανάμεσα σε δυνάμεις αριστερών οργανώσεων (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ) και δυνάμεις που ανήκαν στο υπόλοιπο πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του «Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος») έως την άκρα δεξιά. Στην σύρραξη ενεπλάκησαν και οι Βρετανοί. Ο όρος Δεκεμβριανά οφείλεται στην περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι συγκρούσεις (Δεκέμβριος 1944-Ιανουάριος 1945).Αφορμή για την έναρξη των συγκρούσεων αποτέλεσε η διαδήλωση που οργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας το ΕΑΜ στις 3 Δεκεμβρίου του 1944. Η βαθύτερη αιτία ήταν η διαμάχη ανάμεσα σε δύο δυνάμεις που διεκδικούσαν την εξουσία: Από τη μια το ΕΑΜ, το οποίο ελεγχόταν από το ΚΚΕ αλλά είχε πολύ ευρύτερη απήχηση, ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα και τις τάξεις των διανοουμένων.

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ λέει με θάρρος στους Γερμανούς όσα δεν είπαν οι άλλοι…


Σαν άλλος Ζακ Ντελόρ ή Φρανσουά Μιτεράν, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ραντοσλάβ Σικόρσκι, ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στη Γερμανία και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο, η οποία θα μείνει στην Ιστορία, ενώπιον γερμανικού ακροατηρίου, είπε τα πράγματα με το όνομά τους αφυπνίζοντας συνειδήσεις…
Η Γερμανία, είπε ο Πολωνός υπουργός, έχει «ειδική ευθύνη», δεδομένης της Ιστορίας της να πράξει ότι απαιτείται για να σώσει την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας ενδεχόμενη κατάρρευσή της ως τη μεγαλύτερη απειλή ασφαλείας για τη χώρα του!

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Λέμε ΟΧΙ στην ΚΡΙΣΗ και ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!

http://prwtagwnistis.blogspot.com/
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Λέμε ΟΧΙ στην ΚΡΙΣΗ και ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ! [Διαδώστε]
H ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί σε αρκετές σχετικές κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή λύση για άνεργους, άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.
Πως λειτουργεί η ιδέα;
Π.χ ΑΝ κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις μπορεί να επισκευάσει την ...
τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα η κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!

To υπηρεσιακό συμβούλιο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε εχθές (1-12-11) πως δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους και πως παράλληλα δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις αυτών.
Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά χορήγησε προσωρινή διαταγή κατά της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δικαστική υπάλληλο, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο φρένο στα περί ‘’εφεδρείας’’ σχέδια της κυβέρνησης και αλλάζοντας όπως όλα δείχνουν εντελώς το τοπίο στο κατάπτυστο αυτό αντεργατικό σχέδιο της.